12.09.2023

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkue lähtee kauteen 2023-2024 ainoana tavoitteenaan kahden edeltävän kevään hopeamitaleiden kirkastaminen kultaan, sekä TehoSport SuomenCupin mestaruus. Ensimmäinen F-liigan ottelu pelataan lauantaina 16.9.23 vieraissa OLS:a vastaan Oulun Kastellissa, ja ensimmäinen kotiottelu on vuorossa maanantaina 18.9.23 klo 18.30 Raholan liikuntakeskuksen Näätäluolassa. KrP – Oilers ottelu on myös Ruutu+ studio-ottelu.

Näädät lähtevät kokoonpanon puolesta vähin muutoksin tulevaan kauteen, kun Näätiin uusina pelaajina saapuivat maalivahti Roni Tuononen (OLS), puolustaja Konsta Aro (Karhut), sekä P22-junioreista joukkueeseen nostetut Jorens Malkavs, ja Saku Mäkimarttunen. Lähtevien puolella puolestaan olivat monivuotinen luottopuolustaja Morics Krumins, joka siirtyi Ruotsiin, hyökkääjä Jere Koistinen joka siirtyi takaisin kotikonnuilleen Kuopion Welhoihin, sekä pääsarjauransa lopettanut Emil Eklund. Käytännössä siis vakiintunut kokoonpano ei tulevalle juurikaan muutu, valmennuksenkin jatkaessa samalla kokoonpanolla Janne Kainulaisen johdolla.

Ennakoidessa tulevan kauden voimasuhteita, on KrP nostettu Veikkauksenkin puolesta suurimmaksi ennakkosuosikiksi. Menneen kauden runkosarjan voittaneen Näätälauman valttikortteja tulevalla kaudella varmasti ovat pitkään yhdessä ollut runko, joka nuoresta iästään huolimatta on melko kokenut etenkin pelattujen liigaotteluiden määrällä mitattuna, sekä kahden edeltävän kevään tuoma nälkä ottaa seuraava askel ja kirkastaa hopeamitalit seurahistorian ensimmäiseen Suomenmestaruuteen. Lisäksi joukkueen terveystilanne on suht hyvä puolustaja Jere Mattilan palatessa muutamien viikkojen aikana kokoonpanoon, sekä pitkäaikaispoissaolijoiden Vili Liponen ja Luka Ainoa kuntoutuessa myös hiljalleen pelikuntoon syksyn aikana. Maalivahtiosasto tulevalla kaudella on yksi liigan kovimpia kun viimekaudella pitkään poissaollut Miro Tuomala on mukana heti alusta asti, ja toisena vaihtoehtona maalille on istuttaa liigatasolla meritoitunut ja kovalla tasolla pelannut Roni Tuononen. Hyökkäysarsenaali KrP:llä on edelleenkin yksi liigan kovimmista, ellei jopa kovin. Kapteeni Joona Rantalan kanssa tahtipuikkoa hyökkäyspäässä tulevallakin kaudella heiluttavat ikinuori ”Näätäkuningas” Henri Johansson, maajoukkuehyökkääjä Mikko Laakso, sekä maajoukkueen ovia kolkuttelevat Joonatan Kovanen & Juuso Ahola. Heidän lisäkseen laatua löytyy kaikkiin kolmeen kenttään mm. Valtteri Viitakosken, Kim Hyrkkösen ja Simo Paulaharjun muodossa, ja mielenkiintoisena nimenä voidaan pitää samettikätistä latvialaistaikuri Jorens Malkavsia. Alakerrasta pallollista huippuosaamista tarjoavat maajoukkuepakit Miska Mäkinen ja Nico Jonaeson, sekä liigatasolla kovaksi tekijäksi itsensä todistanut Olli Arkkila. Oman pään erikoisosaamisesta puolestaan vastaavat ikitaistelija Eemil Ukkonen, monipuolinen Jere Mattila, viimekaudella paikkansa vakiinnuttanut Topias Simonen sekä liigatasolla ikäisekseen kokenut Luka Ainoa, jotka kykenevät myös pallolliseen peliin. ”Rosteripelaajistosta” löytyy myös lupaavia nimiä Jarno Laukkasen, Saku Mäkimarttusen, Oskari Tenhon ja Konsta Aron muodossa.

Etenkin viimekauden, ja menneen kesän siirtomarkkinoiden myötä F-liigan kärkikuusikko on kuitenkin tiivistynyt, ja kuten viimekaudella nähtiin, on luvassa varmasti jälleen taisto runkosarjan voitosta ja pudotuspelien kotiedusta aina aivan viimeisille kierroksille saakka. Kovimpia kilpakumppaneita analysoidessa paikallisvastus Classicilta on lupa odottaa ”välikauden” jälkeen paluuta kirkkaimpiin kahinoihin, jos joukkue sieltä missään välissä on edes poistunut, Oilersin puolestaan ollessa edelleen etenkin hyökkäyspäässä yksi liigan vaarallisimmista ja taitavimmista joukkueista. TPS:n kokoonpano puolestaan paperilla heikeintyi ainakin maalinteon näkökulmasta, mutta pelitapaansa luottava palloseura tuskin kärkikahinoista silti tulee katoamaan mihinkään, ja joukkueesta on lupa odottaa esiin nousevia uusia vastuunkantajia. Happeen käyrän voidaan olettaa osoittavan edelleen ylöspäin, mikäli maalivahtiosasto Markus Laakson lähdettyä Pietari Jääskeläinen onnistuu lunastamaan 1. maalivahdin odotukset maalillaan. Seinäjoella ovi kävi enimmäkseen tulosuunnassa, ja joukkueeseen saatiin lisää nuorta raikkautta ja tulivoimaa, jonka myötä joukkue voikin olla jopa mustan hevosen asemassa tulevalla kaudella. Kärkikuusikkoon ennakoitavista joukkueista Indiansilta voidaan odottaa tutulla sapluunalla tiukkoja otteluita suuntaan tai toiseen minkä tahansa kärkijoukkueen kanssa, ja viimekaudella jo paikoin liigassakin väläytelleistä P22 Suomenmestareista löydettänee lisää aseita joukkueeseen.

Ensimmäisessä vierasottelussa Näätiä isännöi OLS, joka taipui kevään puolivälierissä Näädille otteluin 4-0. Oulussa muutoksen tuulet ovat puhaltaneet, ja joukkueen kokoonpano on täynnä kysymysmerkkejä, mutta myös samalla nuorta potentiaalia. Kokoonpanomuutosten lisäksi Harri Naumanen väistyi päävalmentajan paikalta Jani Lämsän ottaessa vastuun käskyttäjän pallilla. Ykköspyssyistä Joni-Arttu Sieppi ja Lauri Tiira lopettivat, Valte Karvonen siirtyi Sveitsiin ja ykkösvahti Tuononen matkasi Näätiin. Tulijapuolella mielenkiintoisena nimenä voidaan pitää OLS-junioreissa aikoinaan pelannutta Iiro Savelaa, joka kuritti LNM:n riveissa divarissa vastustajia menneellä kaudella 26 ottelussa tehoin 26+22=48, ja koko divariurallaan 104 ottelussa iskien 74+51. Lisäksi viimekaudella kirkkain tulokaspelaaja Luukas Hyvärinen, joka iski ensimmäisellä liigakaudellaan 49 pistettä, omaa hurjan potentiaalin parantaa vielä tasoaan ja nousta aivan liigan absoluuttiseen kärkikastiin laitahyökkääjänä. OLS:n rosteria voidaan kauteen lähtiessä pitää ehkäpä hieman kapeahkona, mutta laadukas juniorityö takaa nuoren potentiaalin ja joukkueessa on tilaa uusille vastuunkantajille.

Itse otteluun KrP lähtee selkeänä ennakkosuosikkina jo pelkän materiaaliedun voimin. Aikaisempina kausina Näätien kone on kuitenkin saattanut hieman yskähdellä aivan avauskierroksilla, joten hyvän startin saaminen kauteen olisi Näätien kannalta tärkeä saada. Luistinseura on viimevuosina mennyt eteenpäin pallollisessa pelissään, ja lupaavia nuoria tarjoava kokoonpano on kuitenkin varmasti kauden aikana tuleva kiusaamaan itseään isompia ja napsimaan myös pisteitä ennakkoon vahvemmilta joukkueilta.

Maanantain kotiottelussa vuorostaan kohdataan kevään välierissä niin-ikään 4-0 otteluvoitoin kaatunut, pudotuspeleissä repaleisella kokoonpanolla operoinut Oilers. Nyt Oilersin terveystilanne on varmasti jo paremmalla tolalla, mm. hyökkääjätähti Rasmus Kainulaisen ollessa iskussa jo heti kauden alusta lähtien. Öljymiehet hankkivat myös alakertaansa vahvistuksia kesällä, kun peruspuolustajat Perttu Järvinen ja Lauri Palvaila, sekä monipuolinen Sami Nykänen hyppäsivät Oilersnuttuun. Maalille hankittiin Happeessa paikoin maagisesti torjunut Markus Laakso lähteneen Joonas Kaltiaisen tilalle, ja hyökkäykseen saapui leveyttä divarissa huipputehoja iskeneen Eetu Sorvalin, paluumuuttaja Jesper Silvosen, ja paluun liigatasolle tekevän Riku Reunamäen muodossa. Öljymiehet paikkailivat siis kesällä juuri niitä alueita, joihin heillä voi sanoa jollain tasolla olleen parantamisen varaa paperilla. Lisäksi vuodenvaihteessa Oilersin peräsimeen hypännyt Aleksi Lammi pääsee aloittamaan joukkueensa kanssa heti kauden alusta.

Oilersiakin vastaan KrP lähtenee otteluun ennakkosuosikkina hienoisesti, mutta luvassa on heti kauden alkuun hyvä tasonmittaus kahden kärkipään joukkueen suhteen. Maanantaina onkin ennakoitavissa vahvasti hyökkäys vastaan hyökkäys tyylinen ottelu, jossa fyysistä peliä tuskin kaihdetaan. Lisäksi ex-maalivahtipari Tuomala & Laakso ovat isossa asemassa keskinäisessä kamppailussaan, ja erikoistilanteilla voi olla suurikin merkitys ottelun lopputulokseen.

Lauantain vierasottelu alkaa Oulun Kastellissa klo 18.00, ja on seurattavissa Ruutu+ palvelun välityksellä. Maanantain kotiottelun alkuvihellys klo 18.30 Raholan liikuntakeskuksessa. Otteluliput Näätäluolaan myy tiketti.fi, ja ottelu on Ruutu+ studio-ottelu. Otteluisäntänä KrP – Oilers ottelussa Bilar99 !