24.09.2011

Nokian KrP:n miesten edustusjoukkue aloitti kauden 2011-12 salibandyliigakauden riemukkaalla vierasvoitolla viime kevään pronssimitalisti Oilersista. Oilersin kotikenttäedusta aikaisempina vuosina kertoo, että kolmena aikaisempana liigavuotena Oilers on voittanut KrP:n joka kerta Tapiolassa, mutta vihdoin neljäntenä liigakautena myös tuo taika saatiin murrettua. Erikoisin tilasto oli kokeneella kehäketulla Sami Nymanilla, jolle eilinen voitto oli ensimmäinen koko liigauralla Oilersin kotikentällä.

(Myös Henri Johanssonille voitto oli ensimmäinen Tapiolasta)

Kaikkiaan peli oli hyvin viihdyttävä ja vauhdikas, molemmat joukkueet peluuttivat laajaa materiaalia ja pitivät hyvin tempoa yllä koko pelin ajan. Oilersin viime vuonna tutuksi tullut prässikarvaus oli edelleen vaarallinen ja toikin tilanteita jälleen molempiin suuntiin. Nokian KrP:n uudet pelaajat näyttivät ainakin tämän pelin perusteella tuoneen juuri niitä asioita joukkueelle joita tarvitiinkin, liikettä ja fyysisyyttä sekä peliälyä rikkoa korkea karvaus ja päättää se vielä maalitilanteeseen. Lisäksi Matti Tuomiranta maalilla oli vähintäänkin erinomainen ja näytti pääsevän samantien mukaan liigavauhtiin vuoden paussin jälkeen.

Positiivista antia oli ehdottomasti KrP:n osalta myös että viisikkopeli oli huomattavasti yhtenäisempää kuin edelliskaudella. Pelaajat pelasivat lähellä toisiaan niin hyökkäys kuin puolustuspäässä jolloin puolustaminen ja hyökkääminen on huomattavasti helpompaa ja monipuolisempaa. Toki tässäkin on vielä osa-alue, jota on varaa petrata kauden edetessä viisikoiden saadessa yhteistä aikaa toistensa kanssa.

KrP:n ketjuista ehjin kokonaisuus oli Sarajärvi-Nieminen; Reentilä-Lakanen-Rikala, joka aktiivisella karvauspelillä sekä hyvällä pallollisella pelaamisella tukehdutti Oilersin vaarallisen ykköskentän tasakentällisin tehden sivussa komeat kolme maaliakin. Näiden lisäksi H.Johansson-T.Johansson parivaljakko oli alati vaarallinen järjesteltyään toisilleen komeat 5 tehopistettä mieheen.

(0-2 johtomaali juuri syntynyt)

Avauspeli oli tietenkin avauspeli ja siitä ei liian suuria johtopäätöksiä kannata tehdä, mutta suunta on nyt oikea ja jalkojen liike sekä fysiikka sellaisella tasolla että on edes teoreettinen mahdollisuus pärjätä kovemmille joukkueille. Eniten parannettavaa jäi vielä alivoimapeliin joka ei tälläkertaa pitänyt ollenkaan, johtuen toki osaltaan Oilersin supervaarallisesta ylivoimaketjusta. Viisikkopeli ja pelinopeus etenkin pallollisena parantuvat varmasti kunhan vaan saadaan pelejä alle lisää.

— Kaikkiaan tälläiseen sarja-avaukseen voi olla todella tyytyväinen. Ei ole helppo paikka pelata (Tapiola) ja vielä kauden avauspeli, hyvin päästiin prässin alta pois ja maalipaikoissa olimme terävämpiä kuin kaveri, KrP päävalmentaja Mika Myllyniemi sanoo.

— Tänään oli kolme tasaista ketjua ja maalissa Masa pelasi loistavan paluuottelunsa liigatasolle. Yksilöistä tietysti Johanssonit olivat todella teräviä ja maaliahneita. Lisäksi Rikalan Visa saa vihdoin tuloksellista palkkiota (pisteet 1+2) kovasta työstään, kolme vuotta harjoitellut miesten mukana kovalla asenteella ja kehitystä on todella tullut. Tästä vaan keskittymään ensi viikon perjantaita kohti kun edessä taas toinen vaikea pääkaupunkiseudun vierailu (Tapanilan Erä). Mosahalliltakaan ei pisteitä juuri ole haettu aiemmin, Myllyniemi lopettaa.

(Seurajohtokin sai olla tyytyväisiä näkemäänsä)

(KUVAT: Mika Hilska (salibandyliiga)