08.03.2010

• Seppo Auvinen

Salibandyliigan toisella pudotuspelikierroksella Tapanilan Erä oli toistamiseen parempi Nokian KrP:a vastaan. Maanantai-iltana Tampere Areenalla ottelu venyi tilanteessa 4-4 jatkoajalle ja ajassa 61.08 Erän Lauri Kapanen päästi joukkueen ahdingosta laukomalla voittomaalin. KrP:n puolustaja Rene Andersson syötti suoraan nurkasta pallon Kapaselle, jolla oli todella helppo työ laukoa Erän voittoon. Näin ensi perjantaina on Erällä mahdollisuus kotiluolassaan ratkaista tämä ottelusarja.

–Kyllä erot ovat pienet, mutta kaksi tappiota on paha juttu. Nyt ollaan sillassa ja perjantaina olisi otettava voitto. Tänä iltana mennään saunomaan ja punotaan uudet juonet voittoa varten. Kun Erä meni 2-4-johtoon, kuului yleisöstäkin, että selkä niksahti. Mutta tulimme yhdeksässä sekunnissa tasoihin, toteaa päävalmentaja Mika Myllyniemi.

Myllyniemeä jäi harmittamaan vieraiden kolmas osuma, joka tehtiin korkealla mailalla. Siltä se näytti katsomoonkin.

–Kaikilla osa-alueilla on menty pudotuspelien aikana eteenpäin ja vielä tarvittaisiin pientä eteenpäinmenoa, jotta saataisiin voitto. Perjantaina se on otettava, sillä muuten alkaa kesäloma.

Nokian KrP sai tällä kertaa paremman alun otteluun, sillä avauserä pelattiin maalittomana. Helsingissä lauantaina Erä iski kuudessa minuutissa kolme maalia. Toisen erän alkuun Henri Johansson ja Heikki Rantala veivät kotijoukkueen ansaitusti 2-0-johtoon.

Erä tuli lujaa takaa ja meni vielä toisessa erässä johtoonkin. Erän neljäs maali heti kolmannen erän alkuun tuntui pahalta, mutta onneksi nousimme vielä voittokamppailuun mukaan.

Erän päävalmentaja Petteri Bergman oli tyytyväinen toistamiseen voitosta ja totesi ettei mitään ole vielä voitettu, vaikka he johtavatkin otteluvoitoissa 2-0. Perjantaina on odotettavissa ärsytetty nokialaisryhmä ja meidän täytyy parantaa edelleenkin peliämme. Sanoin jo ennen pudotuspelisarjan alkua, että tästä parista tulee tasainen. Niinhän tämä on ollutkin, voittolaukauskisassa voitto ja nyt jatkoajalla. Bergmanin mielestä lauantain peli oli paljon sekavampaa kuin maanantain peli. Nyt ei pelattu hurlum-hei-meininkillä.

Parempi voittaa nämä pelit, ei sille mitään voi. Kyllä kentällä saa ottaa kovemmin kuin runkosarjassa. Ei kuitenkaan mitään ylilyöntejä tullut. Puolustuspeli oli parempaa kummallakin. Erän veskari on yksi liigan parhaista ja sinne ei helppoja maaleja saada, toteaa KrP:n Veli-Matti Hynynen tappion jälkeen.

Erän parhaita olivat kolme maalia laukonut Markus Huhtimo ja maalivahti Jani Naumanen 22 torjunnallaan. Kotijoukkueen paras pelaaja oli kaksi maalia tehnyt Henri Johansson. Maalissa Pasi Järvinen torjui 28 laukausta ja piti ajoittain kotijoukkuetta pystyssä.

Muissa ottelupareissa Classic-Oilers on voitot 1-1, Koovee-SPV samoin ja SSV johtaa voitoin 2-0 Happeeta. Perjantaina ja lauantaina on parien seuraavat ottelut.