09.10.2012

Nokian KrP haki pisteet Joensuusta Josban vieraana sunnuntaina. KrP iski tasaisesti kolme maalia joka erään ja voitti 3-9. Avauserässä osuivat ensin Benjamin Reusser ja sitten Sami Nyman kahdesti. Syöttöpisteille avauserässä pääsivät maalintekijä Reusser sekä Matti Koskela ja Johannes Jokinen. Lisäksi Josba iski yhden, 1-3 kavennuksesta vastasi Tomi Lautanen. Toisessa erässä KrP viimeistään meni menojaan kun Henri Johansson, Jani Rajala ja toisen pisteensä saalistanut Jokinen lisäsivät KrP:n johdon jo viiden maalin kokoiseksi. Näihin maaleihin ratkaisevat syötöt antoivat Mikko Repo, Jesse Vainio ja Visa Rikala. Kolmannessa erässä Josba kavensi alivoimalla, jonka jälkeen Reusser ja Jokinen iskivät toiset maalinsa ja kolmannet tehopisteensä. Josba osui vielä, mutta loppulukemat 3-9 laukoi ylivoimalla Jan Jelinekin syötöstä Nyman, jolle maali oli kolmas tässä ottelussa.

Torstain ottelussa KrP saa vieraakseen Loviisan Torin, joka on vahvistunut selvästi viime kaudesta. Classicia valmentanut Ray Backman siirtyi Loviisan päävalmentajaksi. Backmanin mukana joukkeeseen siirtyi Classicista myös puolustaja Teemu Jaakkola, joka pelasi Backmanin valmennuksessa myös TPS:ssä. Kauden yhdellä voitolla aloittaneen Loviisan ykköshankinta oli kuitenkin puolustaja Juha Kivilehto, joka siirtyi Ruotista. Kivilehto on voittanut urallaan kaksi maailmanmestaruutta ja viisi Suomen mestaruutta ja lukeutuu liigan parhaimpien puolustajien joukkoon. Seuraan siirtyi ulkomailta myös tshekkiliigasta Jere Liljenbäck sekä Sveitsistä Juhan pikkuveli Tommi Kivilehto. Kovasta faniryhmästään tunnetun Loviisan ykköshyökkääjiin lukeutuvat SSV:ssäkin pelannut Peik Salminen sekä Joni Niiranen. Salminen iski viime kaudella 32 pistettä ja Niiranen peräti 44 pistettä. Näiden kahden lisäksi Loviisan hyviin kahteen kärkikenttään kuuluvat myös mm. Niklas Andersson joka iski kauden avausottelussa neljä maalia. Joukkueen maalia on vartioinut kaikissa kauden kolmessa ottelussa Niko Nordström joka aloittanee Raholassakin.

KrP pelasi Joensuussa lähes täysin uusilla ketjuilla, kun vain hyvin edellisissä otteluissa pelannut kolmoskenttä pysyi ennallaan. Uudessa ykköskentässä pelannut Sami Nyman osui kolmesti ketjukavereinaan Osmo Reentilä ja Johannes Jokinen. Kakkoskenttään oli tällä kertaa laitettu joukkueen ykköstykit Benjamin Reusser sekä Henri Johansson, jotka molemmat löytyvät pistepörssin kymmenen parhaan joukosta. Ketjun kolmantena lenkkinä pelasi Visa Rikala, joka on aloittanut kautensa myös hyvin. Kolmanessa pelasi jälleen Jani Rajalan ympärillä Mikko Repo sekä Arto Mikkonen. KrP:n olisi hyvä iskeä jälleen kaikilla kolmella ketjulla kovaa Loviisan kimppuun, kun Loviisalla on vain kaksi vertailukelpoista kenttää. Aloittavasta maalivahdista ei ole tietoa, sillä Matti Tuomiranta ja Pasi Järvinen ovat pelanneet tasaisesti, kumpikin on aloittanut kaksi peliä neljästä. Joukkueen kokoonpanossa pelasi Joensuussa ensi kertaa Mikko Salkinoja kun Kara Tilhe puuttui.

Seuraa heitä:

Arto Mikkonen, KrP

– Happeessa viime kaudella viidesti osunut Mikkonen kuuluu KrP:n hyvin toimivaan kolmoskenttään. Oikealta puolelta laukova Mikkonen taistelee joka tilanteen loppuun asti ja hänessä on potentiaalia yleisön suosikiksi.

Sami Nyman, KrP

– Kokenut maalitykki näytti parasta osaamistaan sunnuntaina iskien hattutempun Josban verkkoon. Loviisan täytyy olla todella tarkkana kovavireisen Nymanin kanssa, sillä kaikkien aikojen parasta maalintekijää ei kannata päästää jatkuvasti vetämään tai verkko heiluu useasti.

Visa Rikala, KrP

– Taitava nuori hyökkääjä pelannee taas Reusserin ja Johanssonin kanssa, joten ainakaan ketjukavereista ei ole kiinni tuleeko tehopisteitä Rikalalle. Rikala pelasi jo viime kaudella loistavasti ja voi tällä kaudella kerätä vieläkin paremman pistesaldon.

Niklas Niiranen, Loviisa

– Rikalan kanssa samaan ikäluokkaan lukeutuva Niiranen on osunut jo kolmesti kolmeen peliin. Tämän puolustajan vahvuuksiin hyökkäyspäässä lukeutuu nimenomaan maalintekeminen, sillä hän osui viime kaudella jo kymmenen kertaa.

Valtteri Etholen, Loviisa

– Seitsemän pistettä jo kerännyt Etholen on Loviisan alkukauden tehopelaaja. Pienikokoinen hyökkääjä on todella taitava pallollisena, joten KrP:n puolustuksen täytyy olla erityisen tarkkana kun Etholen on kentällä.

Nokian KrP – Loviisan Tor, torstaina 11.10. Ottelu alkaa kello 18:30 Rahola Areenalla.

Lipunhinnat:

  • Aikuiset 10€
  • Opiskelijat 7€
  • Lapset alle 15v 5€
  • KrP:n jäsenkortilla ilmaiseksi