11.10.2012

KrP:n C98-joukkue aloitti sarjakauden kahdella voitolla Vaajakoskella. Ensimmäisessä kamppailussa Ilves kaatui niukasti 9-8. Toisessa ottelussa Suolahden Urho voitettiin maalein 5-3.

Parketilla pelaaminen tuotti molemmissa ottelussa vaikeuksia. Pallo pomppi lavassa ja pelin avaaminen sujui välillä nihkeästi. Etenkin ensimmäisessä pelissä Ilves teki avauksista vaikeaa karvaamalla usein kahdella miehellä pallollista puolustajaa.

KrP:n tekaistua avausmaalin jo puolen minuutin pelin jälkeen tasaisena edennyt ensimmäinen erä päättyi tasanumeroihin 1-1. Toisessa erässä KrP käytti tehokkaasti maalipaikkansa. Ilves kuroi kuitenkin parin maalin etumatkan kiinni sekuntia ennen toista erätaukoa.

Kolmannessa erässä KrP karkasi nopeilla vastahyökkäyksillä jo 8-4 johtoon. Tämän jälkeen Ilveksen kova paine alkoi tuottaa tulosta, mutta maalia lähemmäksi Ilves ei enää päässyt. Ottelun jälkimmäinen puolisko pelattiin kahdella pakkiparilla, joten puolustajat (ja maalivahti Riku Mattila) eivät päässeet pelistä helpolla. Tuloksena kuitenkin tärkeä avausvoitto.

Toisessa pelissä maalit olivat huomattavasti tiukemmassa. KrP oli koko ottelun hiukan niskan päällä, mutta suolahtelaiset sinnittelivät tiukasti pelissä mukana.

Pakkikalustoa jouduttiin taas tiivistämään ottelun kuluessa, mutta puolustus piti hyvin koko ottelun ajan. Samoin D-99-joukkueesta lainattu maalivahti Oskari Mäkinen onnistui mainiosti. Tumppi Töyrylä tekaisi tärkeän hattutempun.