12.10.2011

Raholan Areenalle tulleet katsojat odottivat tietenkin omalta joukkueelta (Nokian KrP) voittoa ja toisena odotuksen aiheena oli, että saako Sami Nyman maalin aikaiseksi. Ennen maanantaita Sami oli kaikkien aikojen maalipörssin jaetulla ykkössijalla 333 maalilla yhdessä jo uransa lopettaneen Tero Karppasen kanssa.

Ensimmäinen odotuksen aihe eli kotijoukkueen voitto jäi saamatta, sillä Loviisan Tor vei pisteet menneessään maalein 6-7 (2-1, 0-4, 4-2). Näin avauskierroksen voiton jälkeen KrP:lla on kolmen pelin tappioputki alla.

Toinen odotuksen aihe onnistui, sillä Sami Nyman täräytti Risto Parikan esityöstä maalin numero 334. Pelikello näytti aikaa 12.40, jolloin Nokian KrP nousi 2-1-johtoon.

–Oli hieno kuulla yleisön reaktiot tuon maalin jälkeen. Mahtavaa ei voi muuta sanoa. Myllyniemi lupasi huikean palkinnon kuten liigaurani avausmaalistakin. Alkoi vähän tutista, että tuleeko sitä malia vai ei. Onneksi tuli, toteaa maalikärki-Nyman.

Uransa ensimmäisen liigamaalin Sami pamautti Pyynikillä AC Hakia vastaan. Maanantaisen ottelun lopulla Sami koki kovia, kun kahdesti leikattu polvi vääntyi. Tiistaina jatkotutkimukset kertovat kuinka paha vamma on.

Ottelun avauserässä mentiin välillä tolkuttomasti ja unohdettiin mitä lajia harrastetaan. Vauhtia oli liikaa ja peli meni välillä surffailuksi.

–Toinen erä oli meille katastrofaalinen. Loviisa iski nopeilla ja meidän päässä soi maaliverkko. Kolmannessa erässä noustiin taisteleman voitosta. Enemmän olisi tarvittu malttia, toteaa lähes 20 vuotta valmentanut päävalmentaja Mika Myllyniemi.

KrP tuli mukaan taisteluun voitosta 55. minuutilla, kun Sami Nyman teki illan toisensa kaventaen eroksi 4-5. Näin maalipörssin kärkimiehellä on 335 maalia. Mikko Kohonen on yhdeksän maalin päässä.

Mutta Tor ei kauaa miettinyt, 29 sekunnin kuluttua Nymanin maalista oli tilanne jo 4-6. Vajaa minuutti myöhemmin jo loppua enteilevänä 4-7.

Kun maalien teossa päästiin vauhtiin, iski KrP:n Janne Salonen lukemiksi 5-7. Maali tuli vain 25 sekuntia Torin maalista. Ja reilu minuutti myöhemmin Petri Widgren kavensi lukemiksi 6-7. Tämä jäikin sitten loppulukemiksi.

–Vajaassa kolmessa minuutissa viisi maalia laittaa vanhan miehen pumpun koville. Aika luokatonta välillä homma oli, toteaa Torin päävalmentaja Iiro Parviainen.

Myllyniemen mukaan tuloksellisesti ollaan syvällä, mutta pelillisesti homma on parempaa kuin viime kaudella.

–Kun on kipsi niin on kipsi. Taisin lähteä liian isolla rosterilla peliin mukaan, kun kaveri pelasi vain kahdella kentällisellä.

KrP:n parhaimmistoa oli Janne Salonen, joka uurasti puolustuksessa oikein olan takaa. Myös ensimmäisen liigapelinsä tällä kaudella pelannut Pasi Järvinen otti muutaman hyvän torjunnan, joita kertyi koko ottelussa 13. Torin maalivahti nappasi 20 koppia.

Keskiviikkona Nokian KrP kohtaa Tampere Areenalla Classicin ja lauantaina on vuorossa Suomen cupin ottelu Raholassa Lappeenrannan NST:a vastaan.