12.10.2011

KrP D-98 Classic Tornadot 3 – 6 [ 1-1, 1-3, 1-2]

KrP:n liigalipun alle siirtynyt joukkue kohtasi kauden avausottelussa tutun vastustajan, Classicin Tampereelta. Aamun pelit eivät koskaan ole olleet pojillemme helppoja eikä tämäkään ottelu tehnyt poikkeusta.

Avauserä oli tarkkaa peliä molemmilta joukkueilta ja suurimmat hämmästykset aiheuttikin toimitsija –ja erotuomaritoiminta. Minuutin jäähyt on ainakin allekirjoittaneelle aivan uusi juttu tässä lajissa.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin Classicin liikkuvuus ja parempi syöttöpeli näkyi tulostaululla. Tasaisesta väännöstä huolimatta Tornadot veivät ottelun lopulta 3 -6 lukemin. Lopputulos on Nokialaisia mairitteleva, sillä ilman maalivahti Topi Vanhalakan huippupelastuksia taululla olisi ollut kaksinumeroinen luku Classicin sarakkeessa.

SC TOP – KrP D-98 7 – 8 [ 1-2, 2-3, 4-3]

Jälkimmäisessä ottelun vastustaja oli Riihimäkeläinen SC TOP. Joukkueet eivät ole satunnaisia sarjamatseja lukuunottamatta kovin montaa kertaa kohdanneet. Niinpä vastus oli kääntämätön kortti.

Molemmat joukkueet pelasivat läpi ottelun nopeaa ja ennakkoluulotonta peliä. Kauden alku näkyi hyökkäysinnokkuudessa, ja vauhti hyökkäysuuntaan oli kiivaampaa kuin paluu puolustamaan omaa maalia. Noppavitostaktiikkaa on vaikea toteuttaa, jos nopan kolme silmää jää haahuilemaan syvälle hyökkkäyksien jälkeen. Nämä KrP:n viisikon pienet nukahdukset SC TOP hyödynsi häikäilemättä ja rankaisi armotta harhasyötöistä.

Päätöserässä KrP ryhdisti peliään ja onnistui karkaamaan parhaimmillaan jo kolmen maalin johtoon. Riihimäkeläisiä tämäkään ei tyrmnännyt, sen sijaan vastustaja nousi takaa muutamalla näppärällä hyökkäyksellä ja yhtäkkiä tilanne olikin 7- 7.

Ottelun viimeiset viisi minuuttia olivat kovaa taistelua. Maalivahti Riku Mattila pelasi varmaa peliä, pitäen huipputorjunnoilla Krp:n pelissä. Nokialaisten yritys palkittiin lopulta kauniin kuvion päätteeksi upealla ylänurkkavedolla puolitoistaminuuttia ennen pelin loppua. Matsi KrP:lle 7 -8.