12.10.2011

Tampere Areenalle tullut hieno katsojamäärä (yli 1400) näkivät varsin sekavan paikallisottelun, jota värittivät molempien joukkueiden suuret virhemäärät. Classicin kokenut ja rutinoitunut joukkue käytti paikkansa paremmin hyödykseen ja nappasi 7-5 kotivoiton Nokian KrP:stä. KrP olisi tarvinnut kipeästi polveansa hiukan maanantaina loukannutta Sami Nymania (palaa 1-2 viikon päästä peleihin) sekä ykkössentteri Benjamin Reusseria, nyt tehot jäivät liikaa Henri Johanssonin varaan.

Varsinkin ottelun avauserässä kotijoukkue Classic oli täysin tuuliajolla ja heidän flegmaattisen pelin ansiosta KrP saikin useita hyviä tilanteita luotua, valitettavasti ainoastaan Henri Johansson onnistui kertaalleen ohittamaan Pekka Niemisen, joten etsikkoaika mokattiin pahemman kerran. Kun vielä erän loppuun KrP:n viisikko nukahti melkein keskiviivalta tulleesta vaparista ja päästi Asser Jääskeläisen kantin ilman peittoa maaliin asti, pääsi Classic kuin ilmaiseksi peliin kiinni.

Toiseen erään olivatkin osat vaihtuneet ja KrP:n viisikot lähinnä seisoskelivat ja odottivat niskalaukausta, kolmen pahan henkilökohtaisen mokan ja yhden viisikkomokan jälkeen peli olikin yhtäkkiä kadonnut jo täysin Classicin nimiin. Erän loppupuolella Henri Johanssonin kaksi lisämaalia pitivät kuitenkin toiveet paremmasta edelleen elossa.

Kolmannessa erässä Classic piti kyllä palloa suurimman osan ajasta, mutta KrP sai luotua paljon hyviä vastaiskuja ja mylläköitä Classic maalille. Kolmosketjun Janne Suoniemi, Turkka Lehtinen ja Visa Rikala aiheuttivat päänvaivaa Classicin avauspelaamiselle hyvällä karvauspelillään, maalit jäivät tosin heiltäkin tekemättä hyvistä tilanteista huolimatta.

Lopulta Classicin ykköskentän rutiini ja terävyys maalipaikoissa riittivät Classicille jopa hieman helppoon voittoon. Kaikkiaan Classicinkin pelistä paistaa vielä pahasti läpi keskeneräisyys, runsaasti muuttunut joukkue ei vielä selvästi ole hioutunut yhteen viime vuoden tapaan, vaan tällä hetkellä se on enemmän lauma hyviä yksilöitä.

KrP:n kausi on alkanut tulosten valossa mollivoittoisesti, sillä avauskierroksen Oilers voittoa on seurannut neljä tappiota. Mutta mitään kriisiä ei asian suhteen todellakaan olla rakennettu, kaikki vastustajat ovat olleet kovia ja mitään peliä ei olla hävitty sellaisella ilmeellä että pelistä paistaisi minkäännäköisiä kriisin aineksia. Uskotaan että ne voitotkin vielä tulevat kun jaksetaan vaan kehittää peliä ja harjoitella laadukkaasti ja saadaan loukkaantuneet pelaajat takaisin rivistöön. KrP:n sarjapelit jatkuvat puolentoista viikon päästä maanantaina Raholassa FBT Poria vastaan, mutta sitä ennen KrP pelaa nyt tulevana lauantaina 15.10 kello 16.00 Raholassa Suomen Cupin ottelun liigajoukkue NST:tä vastaan. Tuossa ottelussa on jälleen mahdollisuus hakea onnistumisia laajemmalle joukolle, nythän tehot ovat ensimmäisen pelin jälkeen levänneet täysin Henri Johanssonin ja Sami Nymanin harteilla.