13.10.2011

Nokian KrP saa lauantaina 15.10 kello 16.00 Raholaan vastaansa NST:n Suomen Cupin neljännesvälieräottelussa. Cup pelien kiehtovuutta lisää se tosiseikka, että vain voittaja jatkaa seuraavalle kierrokselle ja häviäjällä pelit loppuvat siihen.

Nokian KrP:n kausi on lähtenyt tulosten valossa hieman mollivoittoisesti liikkeelle, viiden sarjapelin jälkeen kasassa on vasta yksi voitto, jolla irtoaa sarjasta sija 12. Tulosten taakse kurkistaessa on kuitenkin hyvä muistaa, että alkukaudella kohdatut vastustajat ovat kaikki pudotuspeleihin ennustettuja joukkueita, vaikkakin näitäkin täytyisi voittaa mikäli KrP:n omat tavoitteet, eli sijat 4-6 runkosarjassa täyttyisivät. Pelin laatu on kuitenkin parantunut merkittävästi esimerkiksi edellisvuodesta, joten siinä mielessä voidaan olla luottavaisia, että ne voitotkin sieltä vielä tulevat.

Viime pelejä on sotkenut lisäksi parin tärkeän pelaajan poissaolot vammojen takia, viimeksi Classicia vastaan puuttui kaikkien aikojen maalikärjeksi ujuttautunut Sami Nyman (sivusiteen venähdys) sekä ensimmäisen kierroksen jälkeen poissa ollut ykkössentteri Benjamin Reusser, jonka reisivamma on paranemaan päin. Lauantailta puuttuu lisäksi muutama muukin kärkipelaaja pienten vammojen takia, joten tarjolla on uusille pelaajille ratkaisijan viittaa. Alkukaudella tehot ovat levänneet liikaa Henri Johanssonin ja Sami Nymanin harteilla. Hyviäkin asioita on kuitenkin tapahtunut, sillä esimerkiksi puolustuspeli on parantunut eniten sitten viime kauden, eikä KrP:lle enää lapioida helppoja maaleja puolustuksen velttoillessa. Alkukauden suurimmat onnistujat ovat olleet päällikön otteita puolustuksessa esittänyt Tomi Sarajärvi sekä peli peliltä parantava Janne Salonen, jonka nopeus ja tilanteisiin meno on varmasti liigan eliittiä. Myös liigaan palannut maalivahti Matti Tuomiranta on ollut tasaisen varma maalilla. Kehityskohteet jäävätkin siis hyökkäyspelaamiseen ja siitä suoraan verrannollisesti maalinteon terävyyteen, tällä hetkellä saadaan luotua joka pelissä suuri määrä paikkoja, mutta laukausten laatu ja tilanteiden päättäminen ovat vielä vaiheessa.

Cup-vastustaja NST nousi tälle kaudelle salibandyliigaan ja saikin muutamia hyviä paluumuuttajia, joista tunnetuin on varmasti tampereellakin nuorempana pelannut Janne Louhelainen, Louhelaisen pelifiilis täytyy pitää poissa, sillä parhaimmillaan hän on lähes pitelemätön vaikka yksin. Myös ulkomailta palannut Vili Rahkonen ja Josbasta palannut Arto Vainikainen ovat kovia liigapelureita, vaikka alkukaudella tehot ovatkin olleet hyvin vaatimattomat. NST:llä on kuitenkin hyvä sekoitus nuorempia ja vanhempia pelaajia, joten siinä voi olla yksi tämän kauden musta hevonen myös salibandyliigassa. Tähän asti liigasta NST:llä on saldona yksi voitto ja kolme tappiota.

Suomen Cup neljännesvälierä Nokian KrP – NST 15.10.2011 kello 16.00 Rahola Areena

Liput: 6€ aikuiset, 3€ opiskelijat ja lapset, alle kouluikäiset ilmaiseksi sekä KrP-jäsenkortilla ilmaiseksi, jäsenkortilla perheenjäsenet 3€/henkilö.