11.04.2022

Happee-kasvatit Miro Tuomala & Vili Liponen jatkavat Nokian KrP:ssä myös tulevalla kaudella 2022-2023. Tuomalan sopimuksesta käytettiin optio ensi kaudesta, ja Liponen sorvasi uuden sopimuksen Näätien kanssa, ja sopimus on mallia 1+1 vuotta. Tuomalan kanssa jatkosuunnitelmat ovat myös jo työn alla.

Liponen saapui Happeesta Näätiin kaudella 2019-2020 palkintokaapissaan Hirvilaumassa voitetut kaksi hopeaa ja yksi pronssi. Runkosarjassa Liponen on pelannut liigassa 161 ottelua iskien niissä teho 49+61=110. Näistä otteluista 50 Näätäpaidasta, joissa on syntynyt tehot 16+27=43. Kuluvan kauden ensimmäiset ottelut Liponen pääsi pelaamaan vasta toisessa välieräpelissä Oilersia vastaan, kuntoutettuaan polvea lähes koko kauden. Liponen on myös toiminut Näätien kapteenina kaudesta 2020-2021 alkaen, joskin tällä kaudella Liposen poissaolosta johtuen kapteenina on toiminut Joona Rantala.

Liponen kommentoi jatkoaa näin; ”Loistavat fiilikset on jatkosopimuksesta. Itsellä vaikee kausi alla ja loukkaantumisen sattuessa hetken jo mietin että mistähän seuraavan sopimuksen ylipäätään saa. Onneksi KrP teki jo hyvissä ajoin selväksi että halua, sekä luottoa jatkoon löytyy. Tässä kohtaa on myös paikallaan kiittää seuraa saadusta tuesta kaikilla mittareilla kuluneen kauden aikana. Itselle oli hyvin selvää että ehdoton ykkösvaihtoehto on jatkaa täällä. Ollaan kolmen kauden aikana otettu joka kausi askeleita kohti meidän yhteistä tavoitetta. Meillä on hieno joukkue täynnä mahtavia persoonia ja jokainen saa olla täysin oma itsensä, joka on itselle tärkeä arvo sekä yksi syy lisää jäädä. Tulevaa kautta ei ole vielä sen enempää tullut ajateltua koska eletään vielä tämänkin kauden tärkeimpiä hetkiä. Se on kuitenkin varma että suomen mestaruus on myös tulevaisuudessa tavoitteena ja mahdollisuudet siihen varmasti ovat.”

Näätien ykkösvahti Tuomala saapui Liposen kanssa Näätämaahan samalla rysäyksellä, niin ikää Happeesta kaudelle 2019-2020. Tuomala on ollut jo usean kauden liigan kärkivahteja, ja pronssijuhliin päättyneellä viimekaudella hänet arvostettiin Liigan parhaaksi maalivahdiksi. Happeessa värisuoran mitaleita, joista hopeaa kahdesti, voittanut Tuomala on Näätävuosiensa aikana kehittynyt entisestään, ja on äärettömän tärkeä palanen niin kentällä, kuin kentän ulkopuolella, ja hän on toiminut myös joukkueen varakapteenina kuluvalla kaudella. Lisäksi Tuomalalta löytyy nuorten maailmanmestaruus kaapistaan. Yhteensä liigassa Tuomala on pelannut 145 ottelua (0+4), ja playoffeissa 70 ottelua.

”Mahtava fiilis tottakai jatkaa näätänutussa. Joukkue menee eteenpäin vuosi vuodelta, ja kun myös mies itse menee eteenpäin niin on hyvä hetki olla näätäpeluri!
Ensi kaudella myös hienoa kun ex-kämppis (Ukkonen) saapuu näätänuttuun ja näätien 96-mafian jäseneksi! Oi Mafia”, värjäilee Tuomala jatkostaan Näädissä.