15.04.2022

Nokian KrP:n on solminut Näätäkuningas Henri Johanssonin, sekä Nico Jonaesonin kanssa kauden 2022-2023 kattavat sopimukset. Johanssonille kausi 22-23 on jo 14. , ja Jonaesonilla puolestaan kolmas.

Henri Johansson ei paljoa esittelyitä kaipaa. Toijalan TFT:n kasvatti debytoi liigassa Classicin riveissä jo kaudella 2002-2003, joten ensi kausi on Johanssonille jo 20. kausi liigassa. Runkosarjassa ”Jöpö” on pelannut 510 ottelua iskien 641+464=1095 pisteet, sekä pudotuspeleissä 104 ottelua tehoin 79+74=153. Näillä tehoilla Johansson onkin liigan runkosarjassa, ja yhteenlasketuissa tehopisteissä ylivoimaisesti kärjessä, kuten myös maaleissa. Parhaimmalla kaudella liigassa 26 otteluun tehot 62+29 tehopisteet naulanneella maalitykillä on myös vyöllään 26 maaottelua, jossa mies on iskenyt 15+12 pisteet, ja taskussa on myös MM-kultaa vuoden 2010 kotikisoista, sekä hopeaa Zurichistä. Vuosien varrella Johansson on myös nakutellut nimiinsä useita ennätyksiä liigassa, kuten yhden pelin maaliennätys yhdeksällä osumalla Lasse Riitesuon kanssa, sekä 10 tehopistettä yhdessä ottelussa, Riitesuon ja Sami Johanssonin kanssa. Lisäksi Johansson on voittanut liigan pistepörssin neljästi.

”Huikeeta jatkaa näätäpaidassa! Itselle ollut selvää jo pitkään että pelaan urani loppuun Näädissä.

Virtaa ja nälkää pelaamiseen riittää edelleen, ja on ollut mahtava huomata kuinka toiminnan taso on kehittynyt tässä vuosien varrella koko seurassa. Iso kiitos kaikille toimijoille!

Ensi kaudelle meillä on tulossa ihan jäätävän kova joukkue, ja kovasti kun tehdään hommia jatkossakin niin menestyminen on varmaa!”, Johansson kommentoi jatkoaan.

Nico Jonaeson puolestaan siirtyi Näätälaumaan kaudelle 2020-2021 Hämeenlinnan Steelersista, jonka kapteeninakin Jonaeson toimi viimeisellä Hämeenlinnan kaudellaan. Sc Hyvinkään kasvatti edustanut myös Tikkurilan Tiikereitä junioreissa, sekä II-divisioonassa. Steelersissä Jonaeson puolestaan pelasi kahdella ensimmäisellä kaudellaan divaria ollen tärkeänä palasena nostamassa Steelersiä takaisin korkeimmalle tasolle tuolloin. Liigaa Jonaesonilla tähän mennessä on takanaan 6 kautta, ja otteluita 148 runkosarjassa. Näissä otteluissa taikuri on iskenyt tehot 110+138=248, ja Jonaeson tunnetaankin yhtenä liigan taitavimmista pelaajista, sekä taiteilijaluonteisena pelaajana, jolta on nähtykin jos jonkinlaisia sirkustemppuja kentän puolella.

”Hyvillä fiiliksillä lähetään ens kaudellakin tappelee mestaruuksista. Hieno jatkaa seurassa missä on mahtavat joukkuekaverit sekä taustat, joilla on samat tavoitteet kuin itsellänikin.

Odotukset ensikaudelle: 🥇” kommentoi Jonaeson sopimustaan.