19.04.2022

Nokian KrP:n miesten edustusjoukkue selvitti tiensä seurahistorian ensimmäistä kertaa finaaleihin, kun se kukisti välierissä Esport Oikersin otteluvoitoin 4-2. Sarjan kuudennen ottelun ratkaisijaksi nousi vähemmän yllättäen Mikko Laakso, joka paketoi ylivoimamaalillaan myös SPV:tä vastaan pelatun puolivälieräsarjan, sekä ratkaisi välierien ensimmäisen ottelun jatkoajalla. Välieräsarjan ottelut mentiin tutulla sapluunalla ottelusta toiseen, KrP piti palloa hallussaan, ja Oilers käytti vastahyökkäyksensä todella tehokkaasti. Viimeisessä kolmessa ottelussa Näätien oma pää tiivistyi, ja hienon sarjan pelannut Miro Tuomala sai kenttäpelaajilta enemmän apuja, ja Oilers saatiin tarvittavissa määrin pidettyä kurissa. Lisäksi Näätien maalintekoon löydettiin tuossa vaiheessa hieman lisää terävyyttä, eikä pallonhallinta ollut enää vaaratonta. Viimeisessä ottelussa KrP johti jo ottelua 0-2 Tapiolassa, mutta Oilers tuli vielä kolmannen erän loppupuoliskolla tasoihin. Jatkoajalla nähtiin Hyvinkääläistä kemiaa, kun Nico Jonaeson lähetti hyvänkorkuisen ohjuripallon kohti Mikko Laaksoa, ja ”Löki” ohjasi todella haastavasta asennosta pallon ohi Joonas Kaltiaisen vartioiman Oilersmaalin, ja räjäytti Näätien fanikatsomon voitonjuhliin.

Kauden 2021-2022 finaaleissa taasen nähdään todella maukkaat Pirkanmaan derbyfinaalit! Näätien kaadettua Espoolaiset, kaatoi rakas paikallisvastustaja Classic TPS:n kuudennessa ottelussa rangaistuslaukauksilla Mikko Leikkasen osumalla voitoin 4-2, ja eteni näin Näätien finaalivastustajaksi. Joukkueiden väliset kohtaamiset, varsinkin viimevuosina ovat pääsääntöisesti olleet maalin tai kahden erolla päättyneitä tasaisia vääntöjä, ja kaikilla on varmasti muistissa vielä viime keväänä nähty kuuma välieräsarja, jossa rutinoitunut Classic kaivoi vielä yhden vaihteen lisää selkä seinää vasten, ja eteni seiskapeliin venyneessä sarjassa finaaleihin voitoin 4-3.

Molemmat joukkueista pelasivat mainion runkosarjan, Classicin ollessa runkosarjan ykkönen, ja Näätälauman tullessa toiseksi. Monelta suunnalta on puhuttu, että joukkueiden runkosarjat eivät olleet erityisen loistokkaita, mutta tulokset puhuvat sen puolesta, että tasaisuutta ja tiukoissa paikoissa otteluiden voitoksi käännön taitoa molemmista ryhmistä löytyy. Runkosarjassa Classic hävisi ainoastaan kolmesti, ja näistäkin jokaisen vasta jatkoajalla. KrP puolestaan kärsi 5 tappiota, ja yhden rangaistuslaukaustappion. Jatkoaikavoittoja Näätälaumalla runkosarjassa oli eniten neljän jatkoaikavoiton turvin.

Ykköspyssynä Classicilla on pudotuspeleissäkin häärännyt tuttu herra. Ville Lastikka on tähän mennessä 10 otteluun iskenyt tehot 14+11=25 taululle. Lisäksi rikkonaisen runkosarjan pelannut Eemeli Salin on playoffeissa esitellyt kevätvirettään iskien 10 otteluun 10+10 tehopisteet. Runkosarjassa maalintekotaitoaan näyttänyt, paljon urallaan loukkaantumisista kärsinyt Albert Koskinen on myös ollu todella väkevässä maalivireessä naulaten 10 ottelun aikana pallon reppuun 12 kertaa, ja antaen yhden syöttöpisteen. Lisäksi ”Clasusta” kymmenen pisteen ylittäineisiin löytyy tehopuolustaja Mikko Leikkanen, tehoin 5+6.

Näätälauman kakkoskentällinen on jatkanut upeaa kevätvirettään pudotuspeleissä. Hieman yllättäenkin Näätälauman pudotuspelien tämänhetkisen tehokeisarin viittaa kantaa Joonatan Kovanen, joka on kevään aikana toden teolla lunastanut tiedossa ollutta tulospotentiaaliaan, ja iskenyt 10 otteluun 11+9 tehopisteet. Oilers sarjassa Kovanen nakutti viidennessä ottelussa tylyt viisi maalia, sekä yhden syötön. Kakkoskentän kaksi muuta lenkkiä ovat myös olleet terävässä iskussa. Kapteeni Joona Rantala on kevään otteluissa iskenut tehot 11+5 taululle, ja Mikko Laakso puolestaan tehot 9+9. Myös ykköskentällisenä nähdyt herrat Jonaeson (4+9), Johansson (2+9), sekä Viitakoski (9+1) mahtuvat Näädistä kymmenen pisteen kerhoon. Tehokkaimpan puolustajana Näätien alakerrassa on häärännyt Morics Krumins tehoin 5+4=9.

Finaalisarjaa voidaan ennakoida todella viihdyttäväksi sarjaksi, josta ei tunnetta sekä tapahtumia puutu. Paikallishuumassa myös erikoistilanteet ovat äärimmäisen isossa asemassa, sillä molempien joukkueiden ylivoima on läpi kauden ollut kovassa iskussa (KrP runkosarja 45,5 %, Poffs: 65% & Classic runkosarja: 43,2 %, Poffs: 60%), ja myös alivoima on ollut laadukasta. KrP:tä luonnollisesti voidaan pitää haastajan asemassa, onhan Classic kauhonut mestaruudet itselleen kaudesta 2015-2016 alkaen, ja ollut runkosarjassa pitelemätön viimevuosina. Molempien joukkueiden kokoonpanoista löytyy kärkiosaamista hyökkäyspäässä, laadukkaita liigan kärkitason puolustajia, sekä aivan terävimmän kärjen maalivahdit. Classicin etuna on kokemus ja rutiinitaso pelata kovissa paikoissa, sillä suurelta osalta pelaajista löytyy myös rutkasti maajoukkuekokemusta. KrP:llä puolestaan on nuoruuden intoa ja nälkää, tasapainotettuna muutamalla todella nälkäisellä kokeneemmalla pelaajalla, jotka hakevat ensimmäistä mestaruuttaan. Finaaleissa mitataan siis KrP:n kanttia haastaa moninkertainen mestari, ja kykyä murtaa rutinoituneen Classicin paletti tarpeeksi monta kertaa. Classicin puolelta puolestaan mitataan jälleen kerran paineensietokykyä, sekä sitä, kuinka he onnistuvat pitämään aisoissa KrP:n hirmuiskussa olleen hyökkäyskoneiston.

Finaalisarjan ensimmäinen ottelu pelataan Bläk Boksissa Lempäälän Ideaparkissa 20.4. klo 18.30 alkaen. Näätien ensimmäinen kotiottelu on perjantaina 22.4. Raholan liikuntakeskuksessa klo 18.30 alkaen. Tämän ottelun jälkeen Näädät pelaavat kotipelinsä Nokian Jäähallissa, ja mahdollinen seitsemäs ottelu pelataan Hakametsän Jäähallissa. Liput otteluihin myy Tiketti.

Nyt on mitä parhain mahdollisuus tulla osoittamaan tukea Näätälaumalle niin koti- kuin vierasotteluissakin! Nähdään halleilla!