16.05.2022

Kaksi viikkoa takaperin Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkueen kaulaan pujotettiin hopeiset mitalit upeiden paikallisfinaalien jälkeen. Sijoitus oli seurahistorian paras miesten F-liigassa, ja finaalisarja itsessään oli tasokkain miesmuistiin, mutta loppuviimein moninkertaisen mestari Classicin kokemus ja rutiini ratkaisuhetkillä astuivat esille. Nyt muutaman viikon tauon jälkeen onkin aika kääntää uusi sivu Näätälauman tarinassa, ja kääntää katseet kohti tulevaa kautta 2022-2023.

Tulevan kauden joukkueen runko on pitkälti sama kuin jo muutamalla viime kaudella. Joukkueen rungon viimeistelee jatkosopimuksellaan Näätälauman monivuotinen luottohyökkääjä Emil Eklund, jonka sopimus on yhden vuoden mittainen. Vuonna 1996-syntynyt A-nuorten suomenmestaruudenkin voittanut TPS-kasvatti Eklund saapui TPS:stä Näätälaumaan kaudelle 2017-2018, ja on ollut mukana voittamassa Näätien kaikkia mitaleita. Yhteensä liigapelejä on uralla, ja KrP:ssä tullut vyölle 118 kappaletta tehoin 22+17 runkosarjassa, ja pudotuspeleissä 49 ottelua tehoin 7+8.

Eklund kommentoi jatkoaan itse seuraavasti,

”Todella siistiä päästä jo kuudetta vuotta peräkkäin pukemaan näätäperheen pelipaitaa ylleen. Tampereelle kuusi vuotta sitten muuttaessamme, hyppäsin suoraan KRP:n pelihousuihin, ja Näädät tekivät uudelle paikkakunnalle muutosta helpompaa. Mukaan onkin tarttunut elämän mittaisia ystäviä, ja vaikka omat pari viimeistä kautta ovat olleet haasteellisia, on joukkuehenki ja kannustus Näädissä kohdillaan ja se saa pitämään omankin pään pystyssä. Kiitän joukkueen johtoa luottamuksesta saadessani jatkaa matkaa joukkueessa, ja sitä paitsi miten Näädät enää edes pärjäisi ilman aitoa Turkulaisuutta messissä!

Olemme nyt maistaneet tarpeeksi muita, kuin sitä kirkkainta niin Suomencupissa, kuin F-liigan osalta. Ne on nyt unohdettava ja kesän jälkeen nähdään kentillä nälkäinen ja ennen kaikkea vaarallinen näätälauma, jolla on vain yksi tavoite tähtäimessään. Eiköhän siis haeta miehistäkin se kirkkain kaulalle. Nähdään reiviluolassa!

Uusina tulijoina siirtomarkkinoilta Raholaan saapuvat F-liigassa häikäisevän tulokaskauden pelannut Juuso Ahola, Sveitsin NLA:n eliittihyökkääjiin jo muutaman kauden aikana kuulunut KooVeen kasvatti Kim Hyrkkönen, sekä Happeen kapteenina muutaman kauden ajan, maajoukkueessakin esiintynyt puolustaja Eemil Ukkonen. Tulevan kauden joukkueeseen on siis löydetty täsmävahvistuksia tietyille osa-alueille.

Edustusjoukkueen Manageri Marko Salmela kommentoi tulevaa kautta seuraavasti,

Tulevaa kautta ajatellen, saimme teroitettua jo ennestään todella laadukkaan hyökkäyksemme terävintä kärkeä. Hyökkäyspäässä isot odotukset kohdistuvat Aholaan, joka pelasi loisteliaan tulokaskauden liigassa, ja nuorena pelaajana kehittyy varmasti vielä tulevaisuudessa. Hyrkkönen puolestaan osoitti Sveitsissä olevansa sen sarjan ehdotonta eliittiä, joten myös häneltä odotetaan hyökkäyspäässä hyviä asioita tapahtuvaksi. Happeen kapteenina useamman kauden toimineen Ukkosen myötä saamme puolustukseen pelaajan, joka tuo alakertaan lisää johtajuutta ja monipuolisuutta.

Nyt julkaistu joukkue on pitkälti se, jolla ensi kauteen lähdemme. Puolustuksen suhteen kuitenkin lisävahvistuminen on vielä kesän aikana mahdollista. Tämän kevään tiukka finaalisarja näytti sen, että kovin kauas loppupeleissä emme siitä kirkkaimmastakaan jääneet otteluiden ollessa pääsääntöisesti niin sanottuja maalin pelejä, joten ensi kaudella joukkueen ainoa tavoite on voittaa SuomenCup ja F-liigan mestaruus”.

Nokian KrP:n joukkue kaudelle 2022-2023 (tilanne 16.05.2022)

Maalivahdit:

22 Miro Tuomala

34 Jesse Kanerva

95 Miki Saarinen

Puolustajat:

4 Morics Krumins

10 Topias Simonen

33 Jere Mattila

61 Lauri Alkki

76 Eemil Ukkonen

77 Miska Mäkinen

Hyökkääjät:

9 Joonatan Kovanen

13 Emil Eklund

16 Kim Hyrkkönen

39 Valtteri Viitakoski

40 Vili Liponen

44 Mikko Laakso

50 Oskari Tenho

64 Jere Koistinen

70 Joona Rantala

71 Simo Paulaharju

72 Henri Johansson

79 Juuso Ahola

88 Nico Jonaeson

Valmennus:

Janne Kainulainen, päävalmentaja

Ilja Pantzar, valmentaja

Pauno Kajoksinen, valmentaja

Eeli Halonen, fysiikkavalmentaja

Taustat:

Marko Salmela, manageri

Mika Myllyniemi, toiminnanjohtaja

Joonatan Salmela, joukkueenjohtaja

Nikolas Salmela, joukkueenjohtaja

Jarmo Nurminen, kuljetuspäällikkö / huoltaja

Harri Savolainen, huoltaja

Jouni Iivonen, huoltaja

Juha Kaari, kiropraktikko

Volter Vesalainen, viestintä / selostus

Jyri Hömmö, viestintä / grafiikka

Antti Rantala, tekninen johtaja

Mark Granath, lähetystekniikka