08.04.2022

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkue julkisti KrP-Oilers välieräottelun ensimmäisellä erätauolla hyökkääjätalentti Juuso Aholan siirtymisen Näätälaumaan 3 vuoden sopimuksella. Lisäksi puolustajat Morics Kurmins, sekä Lauri Alkki solmivat jatkosopimukset Näätälaumaan.

Ahola, joka siirtyy KrP:hen kasvattiseurastaan Porin Karhuista. Menneellä kaudella tulokaskautensa liigassa pelannut Ahola valittiin myös Tammikuun pelaajaksi F-liigassa, oli valopilkku divariin pudonneessa joukkueessaan iskien maukkaat tehopisteet 26 otteluun, 25+22=47. Putoamiskarsinnoissa miehen saldo oli viiteen otteluun 5+3. Aholalta löytyy myös U19 MM-hopea viime syksyltä Brnon MM-kilpailuista. Aholan sopimus on pituudeltaan kolmevuotinen.

Morics Krumins puolestaan debytoi liigassa Näätäpaidassa kaudella 2014-2015. Latvialaisen Lekringsin kasvatti saapui suomen kentille vuotta aiemmin, kun hän edusti divarissa PSS:ää. Näätäuransa aikana Krumins on edustanut Näätiä liigassa 241 ottelussa, iskien tehot 100+75. Lisäksi ”Maurin” palkintokaapista löytyy liigasta kaksi pronssimitalia, sekä kaksi SuomenCupin hopeaa. Krumins on myös kuulunut Latvian maajoukkueen vakiokalustoon pitkän aikaa, edustaen maajoukkuettaan useissa MM-kilpailuissa, ja kansainvälisissä turnauksissa. Kruminsin sopimus kattaa kauden 2022-2023.

Lauri Alkki saapui KrP:hen Kooveen tiputtua liigasta kauden 2018-2019 päätteeksi. Liukasliikkeinen alakerran monitoimimies on KrP:n pelannut yhteensä 102 ottelua tehoin 5+26=31. Junioriurallaan ”Liima” on kasvattiseuransa Kirkkonummi Rangersin, sekä Kooveen lisäksi edustanut Tiikereitä yhden kauden ajan. Alkin sopimus on mallia kaksi vuotta.

Pelaajat kommentoivat siirtojaan seuraavasti:

”Erittäin hienot fiilikset siirrosta ja innolla odotan jo tulevaa kautta. Vakuutuin organisaatiosta alusta asti, jonka jälkeen päätös oli helppo, että raholaan tullaan. Näädissä on tällä hetkellä hyvä meno päällä, joten uskon näätien olevan paras paikka kehittyä pelaajana sekä joukkueena voittamaan!”, kertoo Ahola Näätämedialle.

Morics Krumins puolestaan kommentoi jatkoa seuraavasti: ”Mahtavaa jatkaa samassa joukkueessa, jossa liigaurani alkoi! Alusta asti oli selvää, että haluan jatkaa KrP:ssä, sillä kotini on ollut täällä viimeiset kahdeksan vuotta! Olen tyytyväinen seuran kehitykseen, ja jo usean vuoden ajan seura on keskittynyt oikeisiin asioihin. Meillä on erittäin hyvä ja nälkäinen joukkue. Pelaajat ja joukkueen taustat ovat upeita, ja jokainen on sitoutunut siihen osa-alueeseen mitä he tekevät. Uskon että meillä on tulossa monia hienoja kausia yhdessä!”

”Erinomaiset fiilikset jatkosta, loistavan näköinen pumppu ensi kaudella rakentumassa nii mikäs sen parempaa kuin olla osa tätä hienoa tarinaa. Uusi halli ja Matin (Koskela) paidan jäädytys olisivat kirsikka kakun päälle, mutta hyvää kannattaa varmaankin odotella, ja ettei tulisi ihan liikaa makiaa mahan täydeltä niin taitaa realistisesti olla vain näistä toinen mahdollista ensi kaudella. Jatkon kannalta keskeisimmiksi tekijöiksi nousivat tietenkin erinomaiset joukkuekaverit, joiden kanssa uskotaan siihen, että Näädät nostaa kannua. Niin ja tietenkin semmoinen palkka, ettei eläkkeellä tarvitse rahahuolia pohtia. Tulevalta kaudelta odotan jännittyneenä ja innoissani, mitä se tuo tullessaan, sekä sitä että päästään näyttämää millaista Näätärokkia Raholassa soitetaan. Lisäksi lupaan tehdä lämärillä yhden maalin ja laittaa fanikauppaan myyntiin sen bonen millä se on tehty!😎

Terveisin, #61″, värittelee ”Kylien jätkä” Alkki.