01.05.2024

Nokian KrP:n miesten edustusjoukkue alkaa olemaan loppusilausta vaille valmis kaudelle 2024-2025, kun Näätälauma on solminut jatkosopimukset Olli Arkkilan, Luka Ainoan, Jarno Laukkasen, Lauri Alkin ja Simo Paulaharjun kanssa.

Puolustajana viihtyvä Arkkila aloittaa kolmannen kauden Näätäpaidassa. Mainiona kahden suunnan puolustajana tunnettu Arkkila on ennen Näätiä ehtinyt pelaamaan liigaa Indiansin paidassa, sekä divaria Josban paidassa, ja yhteensä uralla on kertynyt peleja runkosarjassa 171 ottelua, sekä pudotuspeleissä 42 ottelua. Monipuolinen pakki kommentoi jatkosopimustaan seuraavasti: ”On hienoa jatkaa joukkueessa, joka taistelee Suomenmestaruudesta, sekä pelaa ChampionsCupista. Joukkueessa jatkamiseen vaikutti myös loistavat joukkuekaverit niin salibandykentällä kuin sen ulkopuolellakin. Tulevalta kaudelta odotan uuden hallin ja Nokialle siirtymisen myötä tietynlaista ryhtiliikettä, ja seuraavan stepin ottamista niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin. Toivottavasti uuteen hulppeaan halliin löytävät niin vanhat kuin uudetkin Näätäfanit!”

Niin ikään puolustajana viihtyvä Luka Ainoa saapui Näätiin Arkkilan tavoin kaudelle 2022-2023. Nuoresta iästään huolimatta Ainoa lähestyy josadan pelatun liigaottelun merkkipaalua, joskin kaksi edeltävää kautta ovat isoilta osin kulunee loukkaantumisten kuntouttamisessa. Erän kasvatti kippari 2021-2022 kaudella ErVi:n P22-nuoret SM-kultaan, ja on myös esiintynyt nuorten maajoukkueen mukana. Puolustajalupaus kommentoi jatkoaan seuraavasti: ”Tyytyväinen fiilis on että saa jatkaa. Isoinpana syynä jatkosopparin tekoon oli halu päästä todistamaan kahden vaikean kauden jälkeen. Ensimmäinen ehjä kesä seurassa ja suht saman porukan kanssa antaa varmuuden tuntua tulevaa kautta kohden. Toimipaikan siirtyminen Nokialle puolestaan lisää hyvin vaihtelevuutta arkeen. Henkilökohtainen tavoite tulevalla kaudella on päästä samalla reitille takaisin kuin missä ennen loukkaantumista oltiin, ja tuoda jengille arvoa tärkeisiin peleihin. Nähdään uudessa hallissa!”

Nuori Jarno Laukkanen saapui hänkin kaudelle 2022-2023 KrP:n paitaan. Kuopion Welhojen kasvatille on kertynyt yhteensä neljän eri liigakauden aikana 40 ottelua tehoin 2+1, ja tähän mennessä vastuuta on tullut P22 SM-sarjan puolella yli piste per peli tahdilla puolustajan paikalta. Divarissa Laukkanen on pelannut Welhojen, sekä Karhujen riveissä yhtensä 27 ottelua. Taiturimainen puolustaja kommentoi jatkoaan seuraavasti: ”Hyvät fiilikset jatkosta! Oli helppo tehdä pahvi kun saa alkavat yliopisto-opinnot sovitettua hyvin arkeen, ja hallikin on suht lähellä. Uuteen halliin ja Nokialle lähdetään kyllä odottavaisena, ja pirun siistit puitteet tulee olemaan mitä nähnyt ennakkoon. Myös europelit tuovat tosiaan lisäintoa. Tavoite tulevalle kaudelle on kirkas, eli Suomenmestaruuden voittaminen ja henkilökohtaisella tasolla tehdä läpimurto liigatasolla. Faneille terveisinä, että ehdottomasti kannattaa tulla katsomaan heti alkusyksystä europeleistä lähtien, kun tarjolla on varmasti taas vauhdikasta ja viihdyttävää sählyä!”

Kokeneeseen kaartiin kuuluva kylien jätkä, Lauri Alkki on jo pidemmän linjan Näätäpelaaja ja luottosoturi. Liigauransa Kooveessa 2015-2016 kaudella aloittanut monipuolinen raastaja on urallaan pelannut 236 ottelua runkosarjassa tehoin 20+48, sekä pudotuspeleissä 60 ottelua tehoin 3+13. Näätälauman kanssa Alkilla on taskussaan kaksi hopeaa ja pronssia, sekä SuomenCupin kulta. Monipuolinen jokapaikan höylä veistelee jatkosopimuksesta seuraavaa omaan veikeään tapaansa: ”Oikein mainiot fiilikset jatkosta. Menneestä kaudesta jäi erittäin karvas maku suuhun, joten on kyllä isosti nälkää lähteä sitä parantamaan, ja ulosmittaamaan meidän joukkueen täyttä potentiaalia tulevalla kaudella. Jatkosopimuksen syntyyn vaikutt muutama hyvinkin selkeä asia, jonka jälkeen päätös oli varsin helppo. Ensinnäkin, semmoinen määrä rahaa, ettei tarvitse maailmanmenosta murehtia ja pystyy yönsä nukkumaan hyvin. Toisekseen ihmiset ja yhteisöllisyys joukkueessa, ja kolmantena joukkue jolla on mahdollista voittaa Suomenmestaruus. Tulevasta kotihallista senverran, että uskon siihen vasta kun pelataan siellä 😉 Ei vaiskaan, mukavahan se on päästä näkemään minkälaisen pytingin Kim (Hyrkkönen) on meille rakentanu Jopen avustuksella. Tulevalla kaudella tavoitteena itsellä ja joukkueella on 3 pyttyä, ja omat tavoitteet on yhtä kuin joukkueenkin, eikä vähempään ole tyytyminen. Nyt ollaan viimeisten neljän kauden aikana opeteltu ja päästy haistelemaan tunnelmia isoihin peleihin, joten nyt olis meidän aika ottaa pytyt pois kuljeksimasta! Jos nyt jotain omia tavoitteita pitää antaa niin YV-paikka! Faneille vielä terveisinä, että tulkaahan sankoin joukoin kannustamaan Näätiä Suomenmestareiksi tulevalla kaudella. Pienenä porkkanana voin myös luvata antaa eniten kotipelejä käyneelle henkilölle mailan kauden jälkeen!”

Kuudetta kauttaan Näädissä käynnistelevä, ikitaistelija Simo Paulaharju saapui M-Teamista Näätiin jo kaudelle 2019-2020. Yhteensä 198 ottelua ovat tuottaneet saldon 56+39=95, joka on varsin mukava saldo laitahyökkääjälle, joka tunnetaan kovasta työmoraalista molempiin suuntiin. Luottohyökkääjä kommentoi jatkosopimustaan vuorostaan näin: ”Luonnollisesti erinomaiset fiilikset jatkosopimuksesta! Sopimuksen syntyyn päälimmäisenä syynä oli tietenkin se, että pääsee hyvien ystävien kanssa jatkamaan pitkäaikaisen päämärän, eli mestaruuden tavoittelemista. Henkilökohtaisella tasolla ainoa tavoitteeni onkin auttaa joukkuetta sen saavuttamisessa, ja nauttia samalla matkasta. Lisäksi tietenkin syksyllä hienoa päästä kokemaan tunnelma uudessa hallissa Nokialla. Nähdään siellä tulevana syksynä!”

Kauden 2024-2025 seuraava julkistus tapahtuu jo huomenna 2.5.2024, joten kannattaa pysyä tarkkana!