25.10.2013

Perinteikäs vierailija itärajalta Raholaan

Nokian KrP isännöi lauantaina 26.10. klo 17 alkavassa Salibandyliigan kamppailussa Joensuun Josbaa. Tulevaa koitosta voi nimittää klassisesti neljän pisteen otteluksi, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla vain yhden pisteen erolla Josban hyväksi. Viime kaudella pisteet tasattiin Raholassa kutkuttavien vaiheiden jälkeen 5-5 ja kaikki draaman ainekset ovat nytkin olemassa.

Josba on yksi suomalaisen salibandyn perinteikkäistä suurseuroista. Alkanut kausi on jo 24. peräkkäinen valtakunnan korkeimmalla sarjatasolla. Menestys on Joensuussa perustunut ennen kaikkea laadukkaaseen harjoitteluun ja edistykselliseen valmentamiseen. Seura on tuottanut käsittämättömän määrän maajoukkuepelaajia joista kirkkaimmat tähdet Esa Jussila, J-P Lehtonen ja Tero Tiitu ovat kaikki pelanneet yli sata maaottelua. Muutaman ottelun päässä tästä rajapyykistä on myös Tatu Väänänen.

Viime kauden jälkeen seuraikoni Antti Ruokonen siirtyi sivuun miesten edustusjoukkueen valmennustehtävistä ja legendan saappaisiin astui jo aiemminkin Josbaa luotsannut Sami Sorjonen. Pelaajapuolella itärajalle saatiin pitkästä aikaa myös nimekkäitä paluumuuttajia kun Aapo Mutanen ja Tatu Eronen palasivat kotiseudulle Tampereelta. Ykköstähtenä tuikkii kuitenkin edelleen maajoukkueeseenkin valittu huippulahjakas Perttu Puska. Josba on aloittanut sarjan pirteästi ja haki arvokkaan päänahan Seinäjoelta kaatamalla hallitsevan Suomen mestarin.

KrP on viime otteluissa esiintynyt epätasaisesti. Niskassa on kaksi vierastappiota Lappeenrannasta ja Jyväskylästä. Molemmissa otteluissa on kyetty luomaan riittävästi maalintekopaikkoja, mutta viimeistely ei ole ollut riittävän terävää. Omissa on soinut luvattoman paljon – erityisesti vastustajille on tarjottu liikaa ylivoimahyökkäyksiä. Kotiotteluissa näätälauma on esiintynyt pirteästi ja alla onkin kahden ottelun voittoputki Kooveen ja Loviisan kustannuksella.

Jyväskylässä Henri Johansson saavutti toisena pelaajana Salibandyliigassa kunnioitettavan 600 pisteen rajapyykin. KrP palkitsee Johanssonin ennen lauantain ottelun alkua joten tule ajoissa paikalle todistamaan suomalaista salibandyhistoriaa. Tervetuloa!

Nokian KrP – Josba 26.10. klo 17.00 Raholan Liikuntakeskus