23.10.2013

Sammaliston idylliselle alueelle hiljattain avattu Touhula-päiväkoti ja KrP ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tavoitteena on edistää liikunnallista elämäntapaa ja sekä tutustua salibandyn harrastamiseen huippuseurassa.

Touhulakonseptin ideana on tarjota päiväkoti-ikäisille lapsille liikuntaelämyksiä Nuori Suomi suositusten mukaisesti integroituna normaaliin päivärytmiin. Liikuntavälineet ovat esillä ja henkilökunta kannustaa lapsia liikkumaan. Toiminnan perustana ovat lasten yksilölliset tarpeet niin määrällisesti kuin myös lajikirjon suhteen.

Nokian KrP haluaa profiloitua nokialaisena seurana jossa jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus harrastaa salibandya omista yksilöllisistä lähtökohdistaan. Jokainen jäsen on tärkeä ja pelaajapoluilla on mahdollisuus tähdätä lajin huipulle tai harrastaa vauhdikasta lajia hieman rennommin kannustavassa ilmapiirissä.

Nokian KrP:n ja Touhulan yhteistyön myötä seura ja laji tulevat kaikille päiväkodin lapsille tutuiksi niin päivittäisessä toiminnassa kuin myös otteluvierailuissa, joissa lapset pääsevät kurkistamaan huippusalibandyn kulissien taakse saattaessaan KrP:n edustusjoukkueen pelaajat kentälle Salibandyliigan ottelussa.

Nokian KrP:n toiminnanjohtaja Heikki Luukkonen on erittäin tyytyväinen alkavasta yhteistyöstä: ”Haluamme olla mukana tukemassa nokialaisten lasten liikkumista ja tarjota unohtumattomia elämyksiä urheilun parissa. Toivomme myös, että toimintamme kehittyy erityisesti Nokialla vaikka edustusjoukkueemme joutuukin toistaiseksi toimimaan evakossa Tampereella haasteellisen hallitilanteen vuoksi.”

Touhula-päiväkodin johtaja Sirpa Lassila on niinikään mielissään yhteistyöstä: ” Haluamme toimia asiakaslähtöisesti ja salibandy on lasten ehdoton suosikkilaji jota voi pelata lähes missä vain. Yhteistyö huippuseuran kanssa tuo asiakkaillemme lisäarvoa ja voin jo kuvitella kuinka lasten silmät loistavat kun pääsemme pelaamaan yhdessä huippupelaajien kanssa. Toivon, että voimme yhdessä edistää liikunnan ja terveellisten elämäntapojen omaksumista sekä nauttia yhteisestä matkasta.”