27.10.2013

D1-ikäluokan Sisä-Suomen alkusarjan D-lohkon viimeiset pelit pelattiin lauantaina 26.10. Killerin liikuntakeskuksessa Jyväskylässä. KrP lähti matkaan tavoite kirkkaana mielessä: lohkovoitto ja paikka ylialueellisen elittisarjan karsintaan. Ensimmäiseen otteluun saatiin vastaan SC Läsimäki. Pelin tahti oli alusta asti selvä: Jere napautti ensimmäisen maalin meille jo ennen kuin ensimmäinen peliminuutti oli täynnä. Ajassa 2.22 nähtiin 2 – 0 ja vaikka tekeminen näytti nahkealta ja vaikutti hitaalta, tulosta syntyi. Ensimmäisen erän päättyessä taululla komeili 7 – 0. Seitsemästä maalista viisi syntyi Jeren mailasta, joten pelin johtohahmosta ei ollut epäselvyyttä. Myös Sami ja Miko onnistuvat ensimmäisessä erässä. Maalikarkelot jatkuivat toisessa erässä, onnistujina ensin Elias ja Sami kunnes kaveri sai kavennuksen 9 – 1 ajassa 9:24. Tämä kuitattiin nopeasti Mikon toimesta, ja vielä erän loppuun nähtiin meiltä ylivoimamaali Samin tekemänä. Taukolukema 11 – 1. Kolmannessa erässä ensin onnistui tutkapari Jere-Sami 12 -1, sitten kuittasi kaveri riparista 12 – 2 ja loppuun vielä pari Jeren maalia. Ottelu vihellettiin päättyneeksi maalieron takia kun kolmatta erää oli pelailtu 4 minuuttia. Kaiken kaikkiaan hankala peli vaikka loppulukema olikin komeasti 14 – 2 KrP:lle. Jerellä hurjat tehot 8+1 !!

Päivän toinen ottelu oli Pirkanmaan paikallispeli Keski-Suomessa, kun vastaan asettui Koovee Mustat. Tämä ryhmä tiedettiin kovatasoisemmaksi kuin ensimmäisen pelin vastustaja ja ensimmäinen erä olikin todella vaikea. Peli ei kulkenut ollenkaan totuttuun tahtiin eikä ylivoimaakaan saatu hyödynnettyä. Erä jäikin maalittomaksi. Toinen erä lähti nahkeasti liikkeelle mutta puolentoista minuutin kohdalla kaverille vihellettiin rankkari, ja sitä vetämään asettui Krisu. Yleisö sai nauttia kauden jäätävimmästä ratkaisusta, kun Krisu rikkoi kuparisen sijoittamalla pallon viileän tyylikkäästi ylänurkkaan! Tilanne 0 – 1 meille. Tämä oli pelin käännekohta sillä KrP syttyi pelaamaan omaa peliä ja ajassa 9:09 Krisu onnistui toistamiseen toimittamaan pallon vastustajan verkkoon: 0 – 2. Alle puolen minuutin päästä Jere hoiti tilanteeksi 0 – 3, ja homma alkoi sujua. Ajassa 10:35 jouduttiin alivoimalle vaan eipä hätää, siitähän Sami hoiti heti maalin, 0 – 4. Seuraavaksi vastustaja sitten hyödynsi ylivoimansa, 1 – 4. Sitten vastustajan puolella pannu kuumeni yli ja erän lopulla nähtiin harvinainen ulosajo. Ylivoimapeli jatkui myös kolmannen erän alussa, ja Sami lisäsi johtolukemaksi jo 1 -5. Seuraava oli Mikon tahtomaali, kun moneen kertaan pingpongina pomppinut pallo löysi lopulta tiensä vastustajan maalivahdin selän taakse. Peli jatkui vapautuneemmalla otteella meidän hallinnassa. Ajassa 4:23 Jere teki tyylimaalin Laren tarjoilusta 1 – 7 ja pian perään Eero 1 – 8. Sitten oli vastustajan vuoro onnistua, kun meille vihellettiin rangaistus ja vapari meni sisään, 2 -8. Peli jatkui tasaviisikoin ja kaveri onnistui taas, ajassa 13:33 lukema 3 -8. Otteet kovenivat melko lailla ja tunnelma kuumeni, mutta viimeisen ylivoimamaalin meille hoiti Elias kun peliä oli puoli minuuttia jäljellä. Peli päättyi 3 – 9 ja lohkovoitto oli selvä. Eliittisarjan karsinnat pelataan Ylöjärven liikuntakeskuksessa sunnuntaina 3.11 ja KrP saa vastaansa LFT:n klo 16.15.