19.02.2013

Nokian KrP:n kausi jatkuu keskiviikkona, kun vieraaksi Rahola Areenalle saapuu TPS Turusta. Pudotuspeliviiva karkasi lopullisesti KrP:ltä viime viikolla, kun joukkue hävisi vieraissa NST:lle ja nokialaiset on nyt sarjataulukon 11. sijalla. Vierasjoukkue TPS:llä on allaan tappio SPV:lle, mutta ovat sarjataulukossa seitsemäntenä ja matkalla pudotuspeleihin.

Turun Palloseura voi käytännössä ratkaista pudotuspelipaikkansa voittamalla KrP:n. Nuorta turkulaisryhmää johtaa ykköshyökkääjä Miko Kailiala, joka muistetaan viime kohtaamisen veiveistään. Kailiala löytyy pistepörssistä viidenneltä sijalta, juuri KrP:n Henri Johanssonin takaa. TPS:n ryhmä ei näytä yhtään ylivertaiselta KrP:n vastaavaan verrattuna, joten kotivoitto voi olla lähellä. TPS:n nykyvire ei häikäise, viimeiseen neljään peliin joukkue on onnistunut maalinteossa 15 kertaa häviten sen aikana mm. Josballe. Joukkue toisaalta ei maaleja omiinkaan juurikaan päästä, mistä he voivat kiittää maalivahtejaan. TPS on päästänyt omiin toiseksi vähiten maaleja koko liigassa. Maalivahtien ja Kailialan ohella joukkueen ykköspelaajiin lukeutuu kova puolustava maalintekijä, Janne Nurminen.

Nokian KrP:n runkosarja on siis lopuillaan, kautta on jäljellä enää kolme ottelua, kaikki Rahola Areenalla. Ensin joukkue kohtaa kotiotteluissaan TPS:n ja Oilersin, sitten päätösottelussa vastassa vierasottelussa Ilves Vaikka pudotuspelipaikka jäi jo haaaveeksi, nokialaiset eivät voi yhtään löysäillä. Yhden pisteen päässä sarjataulukossa vaaniva OLS ohittaessaan KrP:n tiputtaa nokialaiset karsijan paikalle. KrP:n ongelma koko kaudella on ollut enemmän tai vähemmän puolustuspeli, sillä vastaavasti hyökkäyspäässä KrP on koko liigan kuudenneksi tehokkain, mutta silti sijoitus on mikä on. KrP:n vahvinta osaamista viime peleissä on ollut ylivoimapeli, mikä on liigan neljänneksi tehokkainta heti, kun Arto Mikkonen nappasi sieltä oman paikkansa.

Seuraa heitä:

Arto Mikkonen, KrP

– Viime aikoina joukkueen yksi tehokkaimmista pelaajista ja yleisön suosikkeja.

Visa Rikala, KrP

– Kauden tehot (1+11) ja toisaiseksi ainoa maali syntyi viime ottelussa, alkaako siitä maaliputki?

Benjamin Reusser, KrP

– Taitava hyökkääjä hyppii yhden ottelun aikana ketjusta toiseen, ylivoimasta vilttiin ja toisin päin.

Miko Kailiala, TPS

– TPS:n taitava ykköshyökkääjä tekee taas tuhojaan KrP:ta vastaan.

Yksinäinen TPS:n kannattaja

– Viime kausilla ihastuttanut TPS:n kannattaja, joka yksinään erilaisine apuhärveleineen pitää eniten ääntä katsomossa, saapunee taas paikalle.

Nokian KrP – Turun Palloseura, Rahola Areenalla keskiviikkona 20.2., ottelu alkaa kello 18:30.