20.02.2010

Nokian KrP vankisti pudotuspelipaikkaansa

  • Seppo Auvinen

”Isolla sydämellä pelattiin, vaikka kuusi miestä oli poissa”

Miesten salibandyliigassa Nokian KrP ja SPV (Seinäjoki) tarjosivat yleisöön menevän ottelun perjantai-illan ratoksi Tampere Areenalla. Kumpikin joukkue johti parhaimmillaan kahdella maalilla, mutta aina vastustaja tuli tasoihin. Ottelu venyikin jatkoajalle ja siellä illan paras pelaaja Niko Nordlund täräytti kaukaa nokialaisten voittomaalin. Syötön antoi Henri Johansson. Nokialaiset voittivat maalein 8-7 (3-2, 1-3, 3-2, 1-0). KrP vankisti voitollaan paikkaansa kahdeksan joukossa. TPS on nyt neljän pisteen päässä, mutta sillä oli eilen illalla ottelu Classicia vastaan..

–Tasollisesti peli ei ollut mitään korkea-arvoista, mutta saihan yleisö nähdä paljon maaleja. Isolla sydämellä pelattiin, vaikka kuusi miestä oli poissa, neljä kakkoskentästä. Ylivoimapeli toimi nyt hienosti. SPV vei ottelusta temmon keskialueen puolustuksella. Nousu 5-7-tilanteesta oli kovan työn tulos ja sitä myötä päästiin jatkoajalle, toteaa päävalmentaja Mika Myllyniemi.

KrP:n puolustaja Niko Nordlund teki ottelussa kolme maalia ja syötti yhden. Tärkein maali oli jatkoajalla lauottu.

–Hyvät fiiliksethän tällaisesta tärkeästä voitosta jää. Takakulmaan lähdin ampumaan tuota jatkoajan laukausta ja se onnistui. Harvoin sitä kolmea maalia olen tehnyt, mutta syöttöjä sitäkin enemmän, toteaa ottelun ratkaisija Nordlund.

Pari viikkoa sitten Ruotsi-ottelussa pelannut pistepörssin kärkimies Henri Johansson teki samat tehot kuin Nordlund ja ajassa 15.06 tullut maali oli miehen 400.:s tehopiste. Liigassa Johanssonin pisteet ovat 56 ja Classicin Lassi Vänttinen on kahdeksan pisteen päässä.

Ensi perjantaina KrP kohtaa Kaukajärven Spiral-salilla Kooveen.