15.11.2010

Maanantai-illan ainoassa liigaottelussa kohtasivat Tampere Areenalla Classic ja Nokian KrP. Kotijoukkue aloitti vahvasti vieden avauserän nimiinsä 3-1. Tuo kolmas maali oli vielä alivoimamaali. Nokialaisten kavennuksen laukoi Tomi Sarajärvi.

Kun Classic iski ajassa 24.31 johtolukemiksi jo 4-1, näytti peli olevan taputeltu. Mutta KrP aloitti kovan kirin ja Henri Johansson kavensi 4-2. Kun vielä hetkeä myöhemmin Veli-Matti Hynynen teki lukemiksi 4-3, näytti nokialaisittain hyvältä. Vain 20 sekuntia Hynysen maalista , oli pallo jälleen kotijoukkueen verkossa. Tällä kertaa sen laukoi sinne vielä vuosi sitten Classicissa pelannut Sami Nyman. Makeaa mahan täydeltä tuli ajassa 39.48, kun Tomi Rissanen vei KrP:n johtoon ja erätauolle poistuttiin hiukan yllätyksellisissä lukemissa 4-5.

Kolmannessa erässä KrP:llä oli muutama paikka lisätä johtoa, mutta muuten erä oli Classicin hallintaa. KrP:n hiukan jopa kyseenalaiset jäähyt kolmannessa erässä käänsivät ottelun Classicille.

– Olikohan tuo Samin (Nyman) jäähy oikein tällaisessa tasaisessa kamppailussa. Kaveri iski sen aikana tasoihin ja vaikeutti peliämme. Kai tuomarit tietää mikä on virhe ja mikä ei. Pelin lukemista olisi täytynyt olla enemmän. Myös ihmetyttää tuo Lehtisen Turkan jäähy. Jälleen kotijoukkue sai yv-maalin. Loppu pelissä olikin sellaista kosmetiikkaa, kun yritimme ilman maalivahtia, toteaa KrP:n päävalmentaja Mika Myllyniemi.

Classic otti kauden 10:nnen voittonsa 10:stä ottelusta maalein 9-6 (3-1, 1-4, 5-1) ja jatkaa omassa kastissaan ykköspaikalla. Vuosi sitten vastaava kamppailu päättyi KrP:lle maalein 12-4. Maanantaisen ottelun voittomaalin laukoi Nokialta kotoisin oleva Ilkka Mäkipää.

– Tiukkaa paikallisvääntöä tämä oli. Johdimme jo 4-1, mutta mitä sitten tapahtui, en tiedä. Päätimme toisella erätauolla jätkien kanssa, että alamme pelaamaan omalla tasolla ja otamme voiton matsista. Omasta roolista sen verran, että ruokin kavereita hyville maalipaikoille, kertoo Mäkipää.

Voittomaalin lisäksi Mäkipää syötti kolme maalia. Toinen Classicin nokialainen Niko Juhola teki avauserässä yhden maalin. Classicista tiistaina 30 vuotta täyttävä Lassi Vänttinen iski neljä maalia, joista kaksi ottelun viimeistä tyhjään KrP:n maaliin.

Vänttinen, Henri Johansson ja Classicin Mika Savolainen lentävät tiistaina Egyptiin muun maajoukkueen perässä MM-kisoihin valmistavalle leirille.

Lauantaina Nokian KrP matkustaa Suomen Cup otteluun Joensuuhun Josban vieraaksi.