19.02.2010

KrP:llä oli edessä ehkä kauden tärkein ottelu – oma sijainti sarjataulukossa suoran putoajan paikalla, Classic pisteen edellä viivan paremmalla puolella. Ensimmäinen erä väännettiinkin tarkasti futislukemissa. Emänniltä tosin puuttuivat vedot maalia kohti, jolloin palloa on tietysti hankala pömpeliin saadakaan. Mutta puolustusasenne oli kohdallaan ja maalivahti Jaana Antinkoski nainen paikallaan.

Toisessa erässä tuli se tuskastuttavan tuttu tilanne, kun vastustaja aloittaa maalinteon – sekä heti perään jäähy omille. Tällä kertaa vastustajan ylivoima kestettiin, eikä Classicilla ollut klassisen murhaavia poikkisyöttöjä. Mutta kristittyjen maalinteko oli yhtä tehotonta kuin aloituserässä. Yhden maalin tappioasema koettiin kuitnekin jopa positiivisena – tällä kaudella kun on monesti lähdetty kolmanteen erään kirimään paljon toivottomampia maalimääriä. Ja palkinto tuli, kun rottaketjun Henriikka Peni vihdoin täräytti hurjan laukauksen Elina Alakalhunmaan syötöstä lähes verkosta lävitse.

KrP:lle iski musta minuutti ja Classic pääsi taas johtoasemaan KrP:n merkittyä väärin pelaajat vapaalyöntitilanteessa. Hetken päästä lisää löylyä ja vieraat menivät 3-1 -johtoon. Pari minuuttia KrP yritti samoilla eväillä, sitten otettiin aikalisä ja kuudes pelaaja kehiin. Kapteeni Elina Haikonen otti vastuuta ja kiersi laukomaan lähes paraatipaikalle, veto osui ja upposi! Riemu oli suunnaton kun hetken päästä ensimmäisen maalin ampuja Henriikka tykitti jälleen upeasti yläpömpeliin Veksi Haikosen syötöstä.

Näin päästiin jatkoajalle, mutta se pelattiin tarkasti omaa maalia suojellen loppuun, ja KrP:lle oli hienoinen pettymys upean nousun jälkeen jakaa pisteet. Parempi kuitenkin näin kuin katkera tappio. Seuraavaksi sunnuntaina KrP:tä vastaan asettuisi SB Naantali hienoisena ennakkosuosikkina kotiluolassaan kylpylän naapurissa.