01.10.2012

Viikonloppuna kautensa avannut Nokian KrP jatkaa kauttaan torstaina, kun ns. paikalliskamppailussa vastaan asettuu Tampereen Koovee. Koovee on KrP:n tavoin pelannut kaksi ottelua, mutta KrP:sta poiketen Koovee on kummatkin hävinnyt. Kooveeta on vaivannut selvästi maalinteko-ongelma, sillä joukkue on onnistunut maalinteossa noissa kahdessa ottelussa vain kolmesti, kun KrP on iskenyt jo 19 maalia.

Viime kauden päätteeksi pronssiset mitalit poiminut Koovee on listannut itsensä tämän kauden yhdeksi mestarisuosikiksi. Joukkue on selvästi vain vahvistunut viime kaudesta, kun kokeneita lähteneitä ovat korvanneet muutamat kovat nimet. Mm. myös KrP:ssa esiintynyt hyökkääjä Teemu Häkkinen palasi Sveitsin reissultaan liigaan ja Kooveen paitaan. Myöskin Josbassa esiintyneet Tatu Eronen ja Tommi Puustinen vaihtoivat Kooveen riveihin. Näistä Eronen iski viime kaudella 15 maalia ja voi yltää parempiin tehoihin paremmassa joukkueessa. Koovee luottaa myöskin todella paljon nuoriin pelaajiinsa. 20-vuotias maalivahti Joni Järviö esiintyi loistavasti jo viime kaudella ja jatkanee samanlaisia otteita tälläkin kaudella. Myöskin maininnan ansaitsee 18-vuotias hyökkääjä, Mikko Immonen, joka paukutti debyyttikaudellaan yli 20 maalia ja 40 pistettä. Koovee on siinä mielessä KrP:n kaltainen, että molemmat tykkäävät tehdä paljon maaleja, mutta pystyvät myös unohtamaan puolustustyöskentelyn, jolloin yhteensä yli 20 maalia ottelussa on hyvinkin mahdollista.

KrP:n avausviikonlopun ykkösnimiä oli tutut kaverit. Koko liigan ykköstähti, Henri Johansson, aloitti kautensa tehoilla 4+4 kahteen otteluun. Myöskin hattutempun sunnuntaina iskenyt Benjamin Reusser ja ykköspuolustaja Matti Koskela ovat aloittaneet kautensa loistavan tehokkaasti. KrP:n ongelma oli puolustuspelaamisessa, sillä ainakin OLS pääsi liian helposti tekopaikoille KrP:n joko ylihyökätessä tai KrP:n pelaajiston sijoittuessa heikosti jolloin joku vastustaja oli aina vapaana. Ylihyökkäämiset kostautuivat OLS:n nopeilla vastahyökkäyksillä, jotka päättyivät usein myös laukauksiin joihin onneksi KrP:n maalivahdit, niin Matti Tuomiranta kuin Pasi Järvinen, usein ehtivät. Nyt kun vastassa on pariakin astetta kovempi joukkue, ei todellakaan ole varaa päästää vastustajaa ylivoimahyökkäksiin, sillä Kooveen vahva hyökkäyskalusto tulee iskemään näistä paikoista armotta.

Myöskin erikoistilannepelaaminen on tärkeässä osassa, sillä kummallakin on tutusti erinomainen ylivoimapeli. Kotijoukkueen ylivoimaa pyörittää erinomainen pelitekijäpuolustaja Matti Koskela ja vetovalmiina ovat liigan parhaimpiin maalintekijöihin lukeutuvat Henri Johansson ja Sami Nyman. Myöskin ulkomaalaiset, kovaa laukova Jan Jelinek ja pallotaituri Benjamin Reusser ovat ylivoimassa tärkeissä osissa. Vastustaja Kooveen ylivoima perustuu myöskin vahvojen maalintekijöiden työhön. Nuori Mikko Immonen hiipii usein varkain vastustajan neliön keskelle, jonne pallon saatuaan laukoo sen terävästi ja usein maaliin saakka. Myöskin Lasse Salminen, joka on myös KrP:ssa esiintynyt, on erinomainen rightin maalintekijä. Tälle kaksikolle palloa osaa pelata Paul Kotilainen ja Valtteri Sainio.

Seuraa heitä:

Benjamin Reusser, KrP

– Sveitsin maajoukkuemies on maaginen pallon kanssa, mutta välillä pelaamisesta puuttuu terävyys joka kostautuu ylilyönteinä. Pelipäällä ollessaan yksi liigan parhaista pelaajista jonka peliä on hieno seurata.

Kara Tilhe, KrP

– Kokenut puolustaja saapui Sveitsistä KrP:n paitaan. Todella varma pallollisena, mutta tarkka myös puolustuspäässä. Ei tee usein pisteitä, mutta hoitaa omaa rooliaan kuitenkin loistavasti.

Osmo Reentilä, KrP

– Innokas työmyyrä pääsi aloittamaan kauten ykkösketjun keskellä. Vastustajaa hyvin ärsyttävä raataja pelaa myös laidalla eikä väistä kentällä ketään. Sen sai huomata myös KrP:n oma puolustaja Janne Salonen sunnuntaina, kun Reentilä hänet ajoi laidan yli.

Valtteri Sainio, Koovee

– Hyvin peliä tekevä puolustaja, jonka nopeiden ja älykkäiden avausten kanssa KrP saa olla tarkkana. Kooveessa useita kausia pelannut Sainio on KrP:n Matti Koskelan kanssa hyvin samantyylisiä pelaajia.

Tomas Sladky, Koovee

– Mielenkiintoinen tshekkipelaaja vierailijan paidassa. Kova tekemään töitä molempiin päihin, mutta riittävästi taitoakin löytyy hänen käsistään.

Nokian KrP – Tampereen Koovee, torstaina 4.10.2012 Rahola Areenalla, kello 18:30.

Lipunhinnat:

  • Aikuiset 10€
  • Opiskelijat 7€
  • Lapset alle 15v 5€
  • KrP:n jäsenkortilla ilmaiseksi

Hyvästä ennakkokysynnästä johtuen pelissä myynnissä jälleen ale-hintaan KrP kausikortteja 50€ kpl (normaalihinta 70€)