28.02.2011

Nokian KrP matkusti sunnuntaina kivikovan SSV:n vieraaksi Helsinkiin. KrP:lle ottelun tuloksella ei oikeastaan ollut enää väliä, koska Happee ja TPS olivat viikolla kompuroineet omissa otteluissaan ja varmistaneet KrP:n pudotuspelipaikan kaksi kierrosta ennen runkosarjan loppua.

Valitettavasti tuo merkityksettömyys näkyi todella räikeästi KrP:n otteissa ja matkasta muodostui hieman luokkaretkimainen isät vs pojat kamppailu, missä isät (SSV) ikäväkyllä pelasivat vielä tosissaan murskaten pojat (KrP:n) perinpohjin lukemin 15-3. Vielä ensimmäisen erän KrP sinnitteli jotenkin pelissä mukana vaikkakin pelin hallinta oli lähes 90% SSV:llä myös tuossa erässä.

Toiseen erään SSV laittoi vaihteen hieman isommalle ja veltto KrP joukkue tippuikin näyttävästi kyydistä. SSV latoi KrP:n viisikon seisoskellessa todella maukkaita maaleja takatolpilta ja välillä KrP auttoi ylivoimaista vastustajaansa tehden jopa omiin. Kaikkiaan ottelun olisi voinut lopettaa Harri Forstenin tehdessä 2-0 maalin heti toisen erän alussa, sellainen selkärangan napsahdus kuului KrP aitiosta välittömästi maalin jälkeen. Muun muassa SSV:n maaginen ykkösketju järjesteli lähes kahden minuutin palloralleja KrP päädyssä valkopaitaisten seisoskellessa ja odottaessa jo päätössummeria. Lukemat jopa hieman mairittelevat KrP:tä sillä tosiasiassa kolme tehtyä maalia oli lähes maksimi mitä pelissä saaduilla maalipaikoilla pystyttiin tekemään kun taas SSV:llä oli varaa herkutellakin. Tosin täytyy antaa todella iso hatunnosto SSV:n puolustusmoraalille vielä kolmannessakin erässä vaikka tulostaulun lukema kertoi karua kieltään, monella muulla liigajoukkueella selät olisivat jo suoristuneet omaa päätyä kohti tuossa tilanteessa.

KrP:n runkosarjaa on nyt jäljellä yksi kotiottelu TPS:ää vastaan tämän viikon perjantaina Raholassa, ennen pudotuspelien alkua ja tuossa ottelussa KrP haluaa taatusti pestä kasvonsa eikä halua esiintyä sunnuntain kaltaisella aneemisella ilmeellä. TPS:llä on ottelussa vielä isot panokset, sillä heidän takanaan kolkuttelee FBT Pori ja Trackers vain pisteen päässä karsintapaikoilla, joten TPS:lle runkosarjan päätösottelu on kaikkea muuta kuin merkityksetön. Jos KrP:llä ei joukkueen kannalta juuri jännitettävää ole päätöskierroksen ottelussa niin kuitenkin muutama henkilökohtainen jännityksen aihe pelissä on sillä Sami Nyman kolkuttelee 500 tehopisteen rajaa salibandyliigassa ja tuon ylitykseen tarvitaan enää vaivainen yksi tehopiste. Lisäksi KrP:n oman juniorikoulun kasvatti B-juniori-ikäinen Jare Koskela tekee ottelussa liigadebyytin, joten jo pelkästään nämä asiat tuovat myös oman mielenkiintonsa otteluun.