21.02.2011

Nokian KrP katkaisi AC Hakin kolmen pelin mittaisen voittoputken komealla päätöserän kirillään noustuaan 4-1 tappioasemasta väkisin tasapeliin. Haki osoitti heti pelin alusta alkaen olevansa juuri niin kovassa vireessä kuin viimeisten pelien tulokset ovat antaneet ymmärtää, joukkue puolustaa omaa maaliaan todella uhrautuvasti, hyökkää terävästi ja organisoidusti vastaan sekä on löytänyt liigatasolle varsin mallikkaan ykköskentän, jonka tehoihin Hakin peli perustuu. Hakin kannalta tietysti sääli että kehitystyön tulokset ovat alkaneet näkyä vasta näin myöhään eikä sarjapaikkakaan ole enää sen omissa käsissä.

Kaksi ensimmäistä erää KrP totisesti hakkasi päätään Hakin puolustusmuuriin, mutta aivan toisen erän lopulla Osmo Reentilän maalinedestä runnoma 1-3 kavennusmaali oli henkisesti todella tärkeä ja todellinen tahtomaali. Tuosta KrP sai kaivettua hyvän kirin 3.erään, eikä hätkähtänyt vaikka Haki menikin erän puolivälissä jo 1-4 johtoonkin. Henri Johansson löysi tatsinsa kolmannessa erässä ja oli jatkuva uhka Haki puolustukselle yhdessä kovalla asenteella taistelleen Sami Nymanin kanssa. Johansson pohjustikin kaikki kolme KrP:n 3.erän maalia vapauttavilla syötöillään. Myös todella isot minuutit puolustuksessa pelanneet Pavel Brus ja Matti Koskela voivat olla peliinsä tyytyväisiä. KrP joutui muokkaamaan pakistonsa jälleen täysin uuteen kuosiin kolmen vakipuolustajan tipahtaessa pois kokoonpanosta maanantain aikana kuumeilun takia.

Täytyy olla tyytyväinen pisteeseen, hieno nousu kuitenkin takaa-ajo asemasta. Kolmanteen erään iso tasonnosto joukkueelta, aikapaljon käytiin ”keskustelua” erätauoilla ja löytyihän se tahto ja taistelu sieltä. Se kyllä huolestuttaa että peleissä joissa itse hallitaan palloa ei pystytä pelaamaan kunnon tasolla 3.ketjulla vaan joudutaan tiivistämään, liian hyviä pelaajia jää penkille, se harmittaa. Sanaili pelin jälkeen KrP päävalmentaja Mika Myllyniemi.

Mutta muuten kaikki tunnustus kaverille, jos joku joukkue on oikeasti kehittänyt peliään kauden aikana, niin Haki, aivan erilainen joukkue kuin syksyllä, Myllyniemi jatkaa.