21.01.2010

Nokian KrP ja Turun Palloseura pelaavat miesten salibandyliigaa perjantaina 22.1 klo 18:30. Ottelu pelataan tuttuun tapaan Tampere Areenalla Kalevassa.

Perjantain ottelu on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä taisteltaessa paikasta kahdeksan joukkoon ja pääsystä pudotuspeleihin. TPS on tällä hetkellä 19 ottelua pelanneena sijalla yksitoista 15 pisteellä. TPS voi saa lisäksi takautuvasti pisteet SSV-ottelusta, jossa SSV käytti edustusoikeudetonta pelaajaa. Tämän myötä TPS nousisi 17 pisteeseen. KrP on pelannut 18 ottelua ja se on seitsemäntenä 20 pisteellä. KrP:llä on 8 ottelua pelaamatta, joista neljä on sarjan kärkijoukkueita vastaan ja loput joukkueita vastaan, jotka kamppailevat pääsystä pudotuspeleihin. TPS on näiden joukkueiden joukossa, joiden kanssa KrP käy taistelua elämästä pudotuspeliviivan paremmalla puolella, joten ottelun tärkeys korostuu tässä vaiheessa kautta. Voitolla KrP saisi pidettyä turvavälin takana tuleviin joukkueisiin, kun tappio taas kiristäisi tilannetta entisestään. TPS kannalta tilanne on vieläkin tiukempi, sillä mahdollisuudet ohenevat jokaisen tappion myötä kahdeksan joukkoon, etenkin näissä ns. neljän pisteen otteluissa. TPS:n edellinen ottelu päättyi tappioon AC Hakia vastaan. KrP puolestaan kävi hakemassa sunnuntaina tärkeät pisteet Lappeenrannasta NST:n kustannuksella kolmannen erän kirillään.

Molemmat joukkueet ovat kauden aikana pyrkineet noudattamaan kurinalaista joukkuepuolustusta, joten tämä lienee lähtökohta perjantain ottelullekin. Tahtotila ja asenne nousevat tasaisessa otteluissa ratkaisevaan asemaan. Se kumpi on perjantaina valmiimpi otteluun ja haluaa ratkaista pelin on vahvoilla. Myös terävyys hyökkäyksiin lähdössä ja maalinteossa sekä maalivahtipeli saattavat olla perjantaina kulmakiviä ratkaistaessa voittajaa. Ylivoimapelaamisessa kumpikaan joukkue ei ole loistanut tällä kaudella, joten jos jompikumpi onnistuu nostamaan siinä tasoansa, niin se saattaa myös kääntää ottelua. Varsinkin KrP:n pitäisi materiaalinsa puolesta pystyä ylivoimalla tehokkaampaan suorittamiseen kuin mitä tähän asti on nähty.

TPS:stä kannattaa seurata kokenutta maalivahti Markus Suntilaa, mikäli hän on pelaavassa kokoonpanossa sekä hyvää kautta pelaavaan Mikko Hautaniemeä 14+13=27. KrP:stä esille voidaan nostaa mm. pistepörssin kärkisijoista taisteleva Henri Johansson 25+11=36 sekä hyvää tulokaskautta pelaava taitava Tommi Merto 11+7=18.

Pääsymaksut TPS-peliin ovat: aikuiset 8 Euroa, opiskelijat 6 Euroa, lapset 4 Euroa ja alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.