20.01.2010

KRP lähti hyvällä asenteella kaatamaan rohkeasti ykkösdivarin sarjajohtaja Westend Indiansia lauantaina Espooseen, skalpeerausveitset teroitettuna. Ja päätettiin että nyt ei anneta vastustajalle eteen muutamaa maalia, jotta on helpompi voittaa.

Mutta…

Mahdollisesti happaman lounaan nauttineet tuomarit tuntuivat valinneen nokialaiset silmätikuikseen jo ennen peliä ja vierailijat ymmärsivät pian että parempi olla nöyrästi edes katsomatta arvoisten oikeudenjakajien suuntaan. Eeva Mäkinen sai olla tutusti jäähypenkin kuluttaja, liekö nimi jäänyt tilastoista mieleen Eevan istuttua aiemmissa otteluissa kiltisti jäähyllä muidenkin puolesta. Alivoimalla pyöritys tuppaa varsinkin hyrräävän vähempilukuisten päädyssä, ja niinpä Indians rankaisi tehokkaasti ylivoimalla kahdesti peräkkäin, iskien vielä kaksi lisää tasakentällisin jättäen KrP:n tuttuun takaa-ajotilanteeseen erätauolle mentäessä.

4-0 kuulostaa hurjalta ensimmäisen erän jälkeen, mutta KrP:llä riitti uskoa, sillä asenne oli kuitenkin melko lailla kohdallaan. Asenne ei riittänyt silti korvaamaan tehotonta viimeistelyä. Pallo pitäisi ampua maalia kohti ja siellä pitäisi olla maskia, ohilaukaukset eivät juuri maaliin mene. Toisessa erässä Indians onnistui ”vain ” kerran vieraidenkin päästessä enemmän hyökkäämään.

Kolmannessa erässä vaadittaisiin kovaa kiriä. Kirin katkaisi alkuunsa jälleen KrP:lle myönnetty kyseenalainen jäähy Heli Kalliomäen ”estämisestä”. Minkäs teet – Indiansien tehokas yv-nyrkki tykitti jälleen, ja luvut 6-0. KrP:n tehokkuus pysyi piilossa vielä päätöseränkin, ja Indians pääsi vielä viimeisen kerran kokeilemaan ylivoimaansa, kun rangaistuslaukaus ei onnistunut, mutta aina eivät intiaanitkaan onneksi ammu maaliin.

Yksinkertaisesti: Indians oli hyvä, KrP ei aivan huono mutta surkean tehoton, ja harmitusta lisäsi etteivät tuomarit nauraneet meidän vitseille.

Ottelupöytäkirja: 217.119.36.83/statistics/salibandy/rt_event_frame.php

Suunta on pakko kääntää ylöspäin viimeisiin peleihin – kaikki siis kannustamaan sunnuntain kotiotteluun AFC:tä vastaan – kukapa ei turkulaisia haluaisi kaataa! Turkulaisten lämmitys alkaa Nokialla 12:00 kahvin ja pullan kera, tervetuloa!