21.12.2015

KrP II rynnisti 5-divisioonan alkusarjan lohkovoittoon!

Siinä oli suuren urheilujuhlan tuntua. Vain grillimakkaran tuoksu puuttui. Joukkueesta tulee joukkue tai oikeastaan Joukkue silloin, kun homma viedään äärirajoille. Sunnuntaina huomasi, että jokainen antoi itsestään kaiken, tiimin eteen.

Viikonloppuna edessä oli 5-divisioonan alkusarjan huipennus. KrP II lähti pelipäivään toiselta sijalta kaksi pistettä Nepalin Tuhkimoa jäljessä. Kaksi voittoa riittäisivät lohkovoittoon. Taisin tuolla aiemmin jo pilata jännityksen tarinasta, mutta oli pakko fiilistellä. Hallille saavuttuamme moni huomasi kenelle pelipäivä merkitsi ehkä ennakkoon eniten. Pelaajapäävalmentaja Jouni Yli-Korpela käveli miehekkäin, reippain ja päättäväisin (selkeästi mietityin) askelin pukukoppiin. Hän antoi lyhyen ja ytimekkään (selvästi harjoitellun ja ennakkoon käsikirjoitetun) ohjeistuksen päivälle. 35 sekuntia myöhemmin Jouni komensi pelaajat lämmittelemään ja läksi itse vielä hieman reippaammin (ja edelleen tarkkaan mietityin) askelin pois pukukopista. Pelaajille tuli ”tänään mennään eikä meinata”-tunne. Samanlaisella tunteella Jouni on kyseisen pelipäivän lisäksi ohjeistanut tällä kaudella joukkuetta myös toiseen hänelle tärkeään tapahtumaan, pikkujouluristeilyyn. Jouni Yli-Korpela on liideri, seremoniamestari, viihdyttäjä, tsemppari ja meitsin lemppari.

Harjoittelukenttä oli hämärä. Mieleeni tuli Colosseumin pimeät tilat permannon alla, josta gladiaattorit kutsutaan taisteluun. Astelin kentälle. Jouni tuli ilmoittamaan, että pelaan normaalin pakinpaikan sijaan kolmoskentän vasempana laiturina Jussin ja Emilin kanssa. Ei ymmärtänyt poika vielä silloin Jounin viisautta. Hieman aloin kuitenkin kuvitella Russel Crown haarniskaa ylleni. Tänään mennään eikä meinata. Ensimmäisessä pelissä KrP II kohtasi konsonanttijoukkue SB NMP:n. Kolmannella minuutilla ennakkoon jostain syystä joitakin huvituttanut kolmoskenttä hyppäsi boksiin. Emil juoksi alusta asti innokkaasti kuin ampala. Pian Jussi Kuusirinne (0+1) laukoi maalille, maalivahti tiputti eteensä ja Russel kauhoi kiekon itselleen. Hietala (1+0) otti pallon haltuun, kiersi maalivahdin ja sujautti KrP:n 1-0 johtoon! Meininki hyvä! Tuon kiekon kirjoitin vahingossa. Ilmeisesti kuvittelin itseni jo isompiin ympyröihin.

Ensimmäinen erä sujui hienoisessa KrP-hallinnassa. Tauolle mentiin 1-0 tilanteessa. Ilmari Hietala pelasi maalinsuulla loistavaa peliä. Hevospaidassa ja keltaisissa kengissä äänimies Ilmaria ei ehkä kuvittelisi sähäkäksi veskariksi, mutta veljet sentään, kun taakse laitetaan kolme rautaa ja verkko. Silloin Ilmari keskittyy ja reagoi kuin kotonaan rallipelin aikana rattia ja polkimia rutistaessaan! Toisessa erässä loistavalle pelipäälle (sen toisen kaljun myötä) intoutunut Markus Lätti (2+0) viimeisteli KrP:n varmasti 2-0 johtoon Mikko Kinnusen syötöstä (joo just se). Hetkonen, soitto seis laulu seis. Tihrustan silmäni ottelupöytäkirjaan. Tänne pistesarakkeeseen on merkattu piste, vieläpä maali numerolle kymmenen! Se on meirän Jouni (1+0)! Kappas mokomaa! Syöttäjäksi on merkattu risteilyn myötä uudesti syntynyt Jani Vilenius (0+1), joka pelasi myös loistavat kaksi peliä. Ei kun hetkonen. Se onkin 20 Juho Lehtonen (1+0)! Nyt kramppasi jalka, pakko venytellä. Tästä tuleekin hulvaton raportti. Takaisin asiaan. Nyt muistankin. Juho rynnisti hyökkäykseen ja painoi pallon pussiin! Syöttäjä silti Jani Vilenius. Jätän kuitenkin edellä mainitun selostuksen raporttiin, sillä peleistä jäi sellainen tunne, minkä Jouni saa jokaisesta maalistaan, eli ”voi mahroton mikä maali meikältä”-tunne.

Kaikki sujui. Jopa YV:llä tehtiin maali, jonka ryskäytti toistamiseen Lätti. Koko joukkue pelasi järkevästi ja puolustus toimi erinomaisesti. Nostettakoon esille puolustuksesta Olli Peltoniemi, joka kirjasi tilastoihin muutaman plussan ja kaksi hymynaamaa, joista toinen tuli pallon pelastamisesta omalta maaliviivalta ja toinen hyvästä filmistä. Kiitos Jarkolle tilastoinnista. Kirjainyhdistelmäjoukkue onnistui tekemään kaksi maalia, mutta kaksikko Pekka-Pertsa (2+0 ja 0+2) loihti KrP:n viidennen ja kuudennen maalin, mitkä varmistivat KrP:n 6-2 voiton. Ilmari sai ansaitusti maalille monta läpykaveria. Ehkä kauden paras peli häneltä.

NeTu-pelin kentällisiin tehtiin muutoksia, kun työmyyrä (Bilkington) Ossi Mäkinen tuli mukaan. Ossi sijoitettiin nerokkaan Jussin oikealle laidalle. Hietala jatkoi vasemmalla ja Emil Alander siirtyi otteluraportissa maalin tehneen Jouni Yli-Korpelan paikalle kakkoskentän vasempaan laitaan. Ykkösenä jatkoi hyvin esiintynyt Jani-Pertsa-Pekka. Taistosta tiedettiin tulevan tasainen. KrP II aloitti pelin ehkä hitusen varovaisesti. Ajassa 13.37 NeTu siirtyi 2-0 johtoon tarkalla laukauksella. Vastustaja päästettiin turhan helposti vetopaikoille. Tässä vaiheessa Pusa muistutti, että pelataan omaa peliä. Rohkeasti vaan! Lempäälän Lätti (1+1) näytti esimerkkiä 29 sekuntia myöhemmin. Lätti pamautti suoraan Mikko Kinnusen (0+1) syötöstä tärkeän 1-2 kavennuksen. Neljän minuutin päästä kapteeni Jaakko Valli laukoi siniviivalta komean kaaren maalin kattoon. Viimeistään C:n maali sytytti KrP:n hurmokseen. NeTu meni kuitenkin jälleen johtoon vain kaksi minuuttia myöhemmin. Joulukuun uusia lämpöennätyksiä rikottiin myös Raholan ykköskentällä. Hiki virtasi. Hallin lämpötila oli Phuketin lukemissa. Edellisestä maalista ennätti jälleen kulua vain 12 sekuntia, kun Ossi Mäkinen (1+1) ja Jussi Kuusirinne (1+1) juonivat kulmavaparista tasoituksen. Jussi laukoi tilanteeksi 3-3. Kipinöivä kilpajuoksu jatkui. NeTu onnistui taas iskemään johtomaalin. Näinkö tässä kuitenkin käy, mietti koko puolitusinainen yleisö. Onneksi Olli Pusalla (1+0) oli luja tahto. Vilenius (0+1) siirsi pallon puolustuspäässä Ollille. Olli oli kuin härkä, joka näki vain vastustajan punaisen maalikehikon. Tanner tömisi, pöly lensi ja ainakin viisitoista vastustajaa lakosi Pusan tieltä, kun hän ravasi kohti NeTu:n maalia. Kipinät sinkoilivat hampaista, kun Olli laittoi ilkeimmän irvistyksensä ja ampui pallon maaliin. 4-4! Siitä lähti KrP:n hurmos. Ossi (1+1) vei joukkueen johtoon ylivoimalla laukomalla pallon oikeaan alapesään.

Hurmos huipentui kolmoskentän maagiseen maaliin, jonka jostain syystä muistan erityisen hyvin. Lauri haki pallon hyökkäyspään oikealta laidalta. Ossi tokaisi tomerasti ”keskellä” ja sinne syöttö lähti. Ossi jatkoi pallon Jussille vastustajan maalin vasemmalle kulmalle, josta nero syötti suoraan maalin toiselle kulmalle juosseelle Laurille, joka sai kauhoa pallon tyhjään maaliin. Syntyi niin sanottu Bermudan kolmio, johon pallo upposi. En ole ehkä ikinä tuulettanut niin tunteella kuin tuona kauniina hetkenä, jolloin en ajatellut mitään, mutta tunsin paljon. Näin Jussin raivokkaan tuuletuksen ja säteilevän hymyn. Näin Ossin voimakkaan hurrauksen. Kolmoskenttä muodosti tiukan halauskolmion. Tämän tulen muistamaan ikuisesti. Peli ei kuitenkaan ollut vielä ohi! NeTu tuli kolmannessa erässä maalin päähän. Loppu oli raivoisaa puolustamista. Tunteet kuumenivat. NeTun pelaaja kosti Juholle hänen pienen keljun konnuutensa huitaisemalla tätä mailalla. ”Sää oot kyllä munaton mies”, totesi Juho. Näinhän ei sovi miehelle sanoa. Menee tunteisiin. Isokokoinen vastustaja otti mittaa Juhosta tiukalla tuijotuksella noin kahden millimetrin päästä. Juho ei hävinnyt senttiäkään. Silmissä paloi roihu. Tässä pelissä emme anna periksi. Molemmat jäähylle.

Lopun myllytyksessä Ilmari joutui uransa kovimpaan paikkaan, mutta kesti, kesti kuin Kollaa. En ole urani aikana nähnyt yhtä uhrautuvaa puolustusta. Lehtonen, Pusa, Peltoniemi ja Valli hoitivat maalin edustan äärimmäisen miehekkäästi. Olli poistui kaukalosta silmäkulma mustana. Koko joukkue teki töitä, peitti laukauksia ja vaihtopenkki kannusti. Loppuvihellys oli helpottava. Ilmari takoi tatamia nyrkillä voiton merkiksi. Joukkue kokoontui maalille voitonjuhliin. Tunnelma hipoi Jounin ”Levoton tuhkimo” karaokevedon luomaa hurmiota. Lohkovoitto!

Ollin merkitys pelin lopputulokselle oli vielä suurempi kuin tuon upean maalin tekeminen. Edellisturnauksessa sattui tapaus, jossa minä laitoin päähäni Niken ohuen sinisen hiuspannan. Olli sanoi minulle: ”nyt sinusta tuli juuri sellainen salibandypelaajan prototyyppi, jota minä vihaan”. Tämän tokaisun jälkeen olen tehnyt kauden neljä ensimmäistä maaliani. Minulle ei ryppyillä. Kiitokset lähtevät myös Ouluun tarkalleen ottaen Oulunsaloon appiukolle, jonka antamissa Kärpät-boksereissa olen tehnyt jokaisen maaleistani, joista viimeinen jäi voittomaaliksi ja ehkä urani makeimmaksi kihaukseksi. Kärkikamppailu ratkesi paitsi tähän sanoisinko fantastiseen maaliin myös siihen, että KrP II pelasi joukkueena vastustajan yksilökeskeisen pelaamisen sijaan. ”Hieno pelata tämmösiä pelejä”, Jani Vileniuksen sanoin. Kiitos tästä myös vastustajalle. KrP II kiitos syyskaudesta! Keväällä jatkuu! Hyvää joulua.

1 Jounin vyölaukkua

Emilin velka Jarkolle maksamatta.

2 Jounin vyölaukkua

Raholan saniteettitilat. Juniorit eivät uskaltaneet mennä sinne täyttämään vesipulloja, koska siellä haisi niin pahalta.

3 Jounin vyölaukkua

Mitähän keksisi, kun ei voi tuomareita syyttää. Edellisviikonlopun farssiin verrattuna tuomarit hoitivat hommansa tyylikkäästi. Mutta tietenkin aina voisi parantaa, joten laitetaan tuomarit.

1 Jounin karaokeveto

Puolustus (Juho, Olli, Olli, Jaakko) + koko joukkueen puolustuspelaaminen. Kypsä ja järkevä pelipäivä koko tiimiltä.

2 Jounin karaokevetoa

Ilmari ”Imppu” Hietala / Hietalat. Uransa kovimmassa paikassa nuori mies hoiti hommansa rauhallisella räväkkyydellä. Änkeän tähän myös itseni mukaan, koska raportoijana voin.

3 Jounin karaokevetoa

Valmentaja Jounin sunnuntain olemus ja oivallukset.

Pistepörssi

 1. #11 Antinmaa, Pekka: 16+8 = 24
 2. #33 Lätti, Markus: 12+8 = 20
 3. #17 Mäkelä, Perttu: 6+11 = 17
 4. #30 Kuusirinne, Jussi: 6+6 = 12
 5. #25 Hietala, Lauri: 4+5 = 9
 6. #29 Kinnunen, Mikko: 2+7 = 9
 7. #39 Valli, Jaakko: 4+4 = 8
 8. #15 Vilenius, Jani: 1+7 = 8
 9. #18 Mäkinen, Ossi: 6+1 = 7
 10. #14 Pusa, Olli: 4+3 = 7
 11. #28 Pynttäri, Juha-Pekka: 1+5 = 6
 12. #27 Alander, Emil 5+0 = 5
 13. #20 Lehtonen, Juho 2+2 = 4
 14. #24 Peltoniemi, Olli 2+1 = 3
 15. #35 Järvinen, Jarkko 1+0 = 1
 16. #10 Yli-Korpela, Jouni (coach/player/entertainer)

– Late