03.01.2016

Hopea ei ole häpeä. Ei etenkään tässä tapauksessa, kun se napattiin vuotta vanhempien kovatasoisesta turnauksesta.

2.-3.1.2016 Kaukajärven Spiral-halli täyttyi Ilves Floorball Cup Loppiaisturnaus 2016:n pelaajista ja katsojista. Stars päätti osallistua Loppiaisturnauksessa itseään vuotta vanhempien, C2-jun. tasokkaaseen Kilpasarjaan.

Lauantai-aamun avausottelussa Starsin vastustajaksi asettui hyvinkääläinen SCH C01. Avauserän ainoan osuman teki Stars ja sen SCH kuittasi tasoihin 2.erän kuudennella minuutilla. Viimeisen vitosen aikana maalihanat sitten lopulta edes hieman aukesivat ja 40 minuutin pelin jälkeen tulostaululle jäivät voimaan Starsin 4-2 (1-0, 3-2) voittoluvut.

Seuraava vastustaja, FBC Dux C01, on tuttu myös SSBL:n C2-jun. ylialueellisesta Eliittisarjasta. Kauden keskinäiset Eliittisarja-kohtaamiset ovat vielä edessäpäin, mutta joukkueiden vuodenvaihteen kuntokäyrissä Stars oli hieman vastustajaansa edellä. Starsille selkeähkö 5-1 (2-1, 3-0) voitto keskisuomalaisista.

Sunnuntain pelit alkoivat Starsilla jo kukonlaulun aikaan, kun klo 08 käynnistyneessä ottelussa asettui vastaan Koovee C01. Myös tämä ottelu pysyi pitkään tasaisena ja Koovee itse asiassa oli johdossa vielä ottelun puolivälissä. Stars iski kuitenkin heti ottelun 2.erän alkuun alle minuuttiin (20:25-21:15) kaksi salamamaalia ja pääsi johtoasemaan, josta ei enää suostunut luopumaan.
Stars ei siis antanut myöskään Kooveen yllättää itseään, vaan nappasi 5-3 (2-3, 3-0) voiton ja paikan varmuudella jo vähintään turnauksen pronssiotteluun.

Alkusarjan viimeisen ottelun vastustaja oli LeKi C01, joka pelaa niin ikään 2001-s. ikäluokan ylialueellista Eliittisarjaa. Sekä Stars että LeKi olivat ennen tämän A-alkulohkon päätöskamppailun alkamista puhtaalla saldolla ja tämän ottelun voittaja tulisi etenemään turnauksen finaaliin. Häviäjän olisi tyytyminen pronssiotteluun.
Stars käytännössä ratkaisi ottelun alle parissa minuutissa (08:35-10:20), kun se iski kolme pikaosumaa ja siirtyi 3-0 johtoon. Ja ottelussa kuskin paikalle kerran päästyään Stars ei suostunut LeKi:ä enää lähellekään auton rattia päästämään.
Stars sai ottelussa neljä jäähyä ja LeKi ei ainuttakaan. Erikoistilanneosumat menivät silti 3-1 Starsille, kahdella komealla AV-maalilla ja yhdellä rankkarilla. LeKi:n ottelun ainokainen syntyi ylivoimalla reilu 2 minuuttia ennen loppusummeria.
Starsin turnauksen paras esitys toi sille lopulta komean 7-1 (4-0, 3-1) voiton LeKi:stä ja matkalipun finaaliin.

Starsin finaalivastustajaksi seuloutui B-alkulohkosta SB Vaasa C01. Vaasalaiset hävisivät alkulohkon avausottelussaan selkein 3-8 numeroin LaSB/HK Dynamolle, mutta nappasivat sen jälkeen alkulohkossa 3 voittoa putkeen. Ja kun B-alkulohkossa pelit menivät ristiin, niin finaaliin pääsy ei lopulta edellyttänyt puhdasta saldoa alkulohkosta. LaSB/HK Dynamon finaalihaaveet kaatuivat Ilves C01:lle koettuun häviöön ja Nokian KrP C01:n kanssa pelattuun tasapeliin.

Finaalissa Vaasan Veri ei vapissut. Palloa kaivettiin Stars-maalista ensimmäisen kerran vain 12 sekunnin pelin jälkeen. Todellista shokki-hoitoa saatiin siis heti kättelyssä, mutta siitä ei kuitenkaan lamaannuttu. Peli saatiin tasoihin ja pitkään näytti siltä, että ottelun puolivälin krouviakin vietetään 1-1 tasalukemissa. SB Vaasa pääsi kuitenkin tauolle 1-2 johdossa iskettyään maalin aivan avauserän loppuhetkillä.

Stars yritti 2.erässä vimmatusti saada lisäosumia aikaiseksi, mutta se ei enää onnistunut. Ei sitten millään, kun vaasalaisten maali tuntui lähes noidutulta ja SB Vaasan maalivahti pelasi suorastaan erinomaisen ottelun. Riskinottoa piti Stars-leirissä lisätä pala palalta ottelun edetessä ja SB Vaasa kiitti ja kävi nakuttelemassa terävistä vastaiskuista muutaman lisäosuman.
”Poika” lähti lopulta matkalle kohti Vaasaa, SB Vaasan 1-5 (1-2, 0-3) voitolla.

Vaasalaiset liikuttivat taitavasti ja nopeasti palloa. SB Vaasa oli finaalissa parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa.

Vaikka Stars on jotain joskus ennenkin voittanut, niin tämä Hopea-mitali maistui erittäin makoisalta. Voitettu hopea, finaalihäviöstä huolimatta. Sen verran kovia vuotta vanhempien joukkueita nimittäin kaatui matkalla finaaliin.

Kiitokset Ilvekselle, etenkin Maestro Jukka Leppäselle, hyvin sujuneista turnausjärjestelyistä. Onnittelut myös SB Vaasalle kulta-mitaleista ja LeKi:lle pronssista.

10. Koovee D02 Mustat

Ilves Floorball Cup Loppiaisturnaus 2016, C2-jun. Kilpa-sarjan HOPEA-mitalististit:
Atte Ahola, Jussi Järventaus, Niko-Petteri Ketola, Saku Korpilaakso, Aleksi Nurmikolu, Huugo Rintala, Samuli Ronni, Joni Salonen, Lauri Savila, Eemil Siira, Onni Siitonen, Atte Toivanen, Tommi Turunen, Roope Wikström, Vili Ylinen.