21.12.2015

SM-sarjan toisen kierroksen ensimmäiseen peliin vastaan asteli Tapanilan Erä. Jo kahdesti (SM-karsinnat, SM-sarjan 1.kierros) KrP oli kohdannut Erän tällä kaudella, ottaen molemmista voitot lukemin 3-2 ja 7-3. Niinkuin SM-karsintapelissä, tänään Erän maalia vartioi yksi 00-ikäluokan parhaimpia maalivahteja. Useita SM-mitaleita 99-sarjoissa napsinut Wuorenjuuri. Tiedettiin että pakko laittaa palloa liikkeelle, muuten maalinteko olisi vaikeaa.
Näädät aloittavat pelin pirteästi. Tiukka prässi melkein takalaidasta asti pistää Erän pakkien kädet tutisemaan. Kolmannella minuutilla Elias Siira katkoo vastustajan sisäänlyönnin kulmasta ja sijoittaa pallon varmasti reppuun. Ja heti seuraavassa vaihdossa Eero Rötsä heittää upean poikki kentän syötön Sami Savolaiselle joka pistää samanlaisen Miko Suomiselle, jolla on helppo työ iskee pallo tyhjiin. Krplle 2-0. Erä kaventaa yhdeksännellä minuutilla ylivoimalla, kun Näädiltä on pelaaja istumassa kakkosta heppoisen jäähyn takia. 1.erän loppuvaiheella Näädät menevät 3-1 johtoon, kun Sami passaa ja Miko rankaisee. Laukaukset 15-4 Krplle yhdestä jäähystä huolimatta.
Toisen erän alkuun Elias Siira vie illan toisellaan KrP:n jo 4-1 johtoon. Kunnes alkoi eräänlainen show. Eemeli saa kaksi todella heppoista kaksi minuutista (estäminen sekä vaarallinen peli) samasta tilanteen aikana. Kapteeni Savolainen puhuttelee tuomaria, jonka jälkeen H.Mattila kyselee samat asiat ja painottaa että tämä ok, kunhan linja säilyy. Noh, 12 sekuntia tästä, KrP pääsemässä alivoimalla karkuun, samanlainen estäminen kuin KrP:n jäähyssä, H.Mattila huutaa "missäs se linja on?" ja "Liigatuomari" ei kestä kritiikkiä nuoremmaltaan. Käytösrangaistusta kärsimään katsomon puolelle. Noh, voi niitä neuvoja antaa tältäkin puolelta. Toki ei voinut enää laitaan nojailla, siitä miinus. Näätälauma herää taistelemaan. Ensimmäinen minuutti kestetään kahden miehen alivoimasta kunnes helähtää omissa. Tämän jälkeen kuitenkin toinen minuutti 3vs5, sekä yksi minuutti 4vs5 ilman takaiskuja. Ei yhtäkään laukausta maalia kohti. Näätä ottaa jokaisen laukauksen blokkiin. Sitä kuuluisaa isoa duunia. Pelin puolen välin jälkeen Tuomas Santala iskee helpottavan osuman, 5-2, joista mennään myös erätauolle. Laukaukset jopa 11-2 KrPlle, vaikka näädillä melkein puoltoista minuuttia 4vs5 ja kaksi minuuttia 3vs5 alivoimaa.
Kolmas erä jatkaa siitä mihin ensimmäiset kaksi jäi. KrP vie kenttätapahtumia, rakentaa hienoja kuvioita, mutta vastustajan maalilla Wuorenjuuri on pelipäällä. Pikakomennuksella peliin tullut Anton Roth iskee vapauttavan osuman, jonka jälkeen seuraavassa vaihdossa Miko iskee hattutemppunsa täyteen Eeron syötöstä. Pelin lopussa peli on jo tasaisempaa, kun hyvänolon tunne valtasi näätälauman. Erä iskee kertaalleen pelin lopussa, joten loppulukemat jälleen 7-3 Nokialaisille. 3.erän laukaukset 12-6 Krplle joten koko pelin laukaukset dominoivasti 38-12 Krplle. Todella upea peli. Koko viisikon puolustus oli yksi kauden parhaimpia. Koko 60min puolustettiin tiiviisti ja otettiin mustelmia vastustajan vedoista. Tästä on hyvä jatkaa vuodella 2016!