20.01.2011

Nokian KrP matkusti keskiviikkona Poriin hakemaan jatkoa hyvälle putkelleen. Kokoonpanoissa jouduttiin taas tekemään hieman muutoksia Pavel Brusin ja Jarkko Lakasen jouduttua Miika Niemisen seuraksi loukkaantuneiden listalle.

Kaksi ensimmäistä erää KrP pelasikin todella kontrolloitua ja hyvää peliä molempiin suuntiin. Hyökkäyspaikkaa haettiin maltilla ja myös puolustus pysyi kasassa kohtuullisen hyvin. erityisesti ykkösketjun Johansson-Reentilä-Nyman-Sarajärvi-Vuorinen avauspeliä oli hieno katsella varsinkin ensimmäisessä erässä. Alueelle tultiin vauhdilla, rintamassa ja pienillä etäisyyksillä, tällä tavalla syntyikin kaksi ensimmäistä KrP maalia.

Viimeiseen erään tultiinkin sitten hieman sillä mentaliteetillä että tämä on nyt hoidettu ja se on yleensä se turmion tie, niin Porissakin. Heti erän alkuun selvittiin vielä kahdesti alivoimatilanteet, mutta erän puolivälissä Pori sai viimein haluamansa heitettyään viivasta epämääräisen ronkkupallon maalille, joka lopulta löysi KrP maaliin parinkin mailan kautta. Tästä Pori sai silminnähden virtaa ja pelin hallinnan itselleen. Seuraavaa maalia ei kauaa tarvinnut odotella vaan maalin takaa karanneen pomppupallon sai kuin ilmaiseksi parhaaseen sektoriin Mikko Stenfors, joka kiskaisi pallon ilmasta maaliin. Tässä kohtaa KrP otti aikalisän, joka hetkeksi pysäytti Porin pahimman raivon, mutta hallinta pysyi kuitenkin Porilla ja viimein viisi minuuttia ennen loppua Pori sai tasoitettua pelin KrP:n menetettyä pallon 3 kertaa peräkkäin keskialueella saman vaihdon aikana.

Aivan 3.erän loppuun KrP sai vielä todellisen etsikkopaikan kääntää kurssi saadessaan ylivoimapelin puolitoista minuuttia ennen loppua. Muutama paikka saatiinkin rakennettua mutta onni ja uhrautuva peittopeli pelasti tälläkertaa Porin. Jatkoajalla sitten sama kaava toistui jälleen, KrP hyökkäsi hieman huolimattomasti ja Porin maalivahti pääsi heittämään toisessa päässä kärkkymässä olleelle Miikka Läntiselle, joka ohitti 1vs1 tilanteessa KrP puolustajan ja kiersi maalivahti Pasi Järvisen ja päästi karnevaalit alkamaan.

— Pahalta tuntuu kun ensin peli on aivan hallussa 49 minuttia ja sitten kaveri saa onnenkantamoisella hirmuisen hurmoksen päälle. Ei vain olla vielä tarpeeksi kokenut joukkue hoitamaan tälläisiä kypsästi. Oltiin ilmeisesti jo liiankin hyvällä fiiliksellä kahden voiton ja suhteellisen helpolla saavutetun 5-2 johdon takia. Sadatteli KrP päävalmentaja Mika Myllyniemi.

Näistä pitää nyt vain oppia ja olla jatkossa kypsempiä. Kahdeksan peliä on vielä jäljellä ja voittoja on otettava, jos mielitään pudotuspelejä pelata, Myllyniemi jatkaa.

KrP:n pelit jatkuvat vieraskiertueella ensi viikonloppuna, ensin KrP matkustaa Seinäjoelle lauantaina ja Maanantaina on luvassa neljän pisteen ottelu Happeeta vastaan, joka on tällä hetkellä yhden pisteen KrP:n perässä sijalla 9.