12.01.2011

(Kuva: Topi Naskali)

Nokian KrP:n hyvä vire jatkui keskiviikon trillerissä Raholassa kun KrP kaatoi paikalliskilpailija Kooveen värikkäiden vaiheiden jälkeen jatkoajalla Veli-Matti Hynysen osumalla, kaikenlisäksi maali syntyi KrP:n pelatessa alivoimaa.

KrP joutui lähtemään peliin hieman hankalista lähtökohdista kun edellisissä otteluissa ennakkoluulottomasti pelanneet nuoret Janne Suoniemi ja Visa Rikala astuivat maanantaina armeijan harmaisiin eikä Miika Niemisen nivunen kestänyt pelaamista ja vielä ennestäänkin Turkka Lehtinen oli sairaslistalla reisivamman takia. Joten peliin kapealla materiaalilla lähtenyt KrP joutui niinsanotulle kahden kentän pakkokäyttöön.

Ensimmäinen erä oli aika tunnustelevaa peliä, joskin molemmilla oli paikkoja useaan maaliin. Erätauolle poistuttiinkin KrP:n 3-2 johtolukemissa. Toiseen erään peliin tuli hieman lisää sähköä ja vauhtiakin, maaleja tuli molempiin päihin lähinnä vastahyökkäyksistä, joista etenkin KrP:n Heikki Rantalan takatolpilta Matti Koskelan loistosyötöstä viimeistelemä kelpaisi mihin tahansa maalikimaraan esimerkkinä lyhytsyöttöpelillä puretusta Kooveen tilannekarvauksesta.

Lisää harmaita hiuksia KrP:lle aiheutti toisessa erässä itsensä selkäänajossa loukanneen Pavel Brusin ja Markus Vuorisen (nilkkavamma) kykenemättömyys pelaamiseen kolmannessa erässä. KrP valmennus kaivoikin penkiltä isoon rooliin Tomi Rissasen ja Ville Kangasmäen sekä tiputti Heikki Rantalan puolustajan paikalle. Muutokset näkyivätkin kolmannen erän alussa epävarmuutena ja pienenä tärinänä koko joukkueella, Koovee saikin tästä hallinnan itselleen ja pelin tasoihin 5-5:een. KrP oli kuitenkin jälleen nälkäinen kuten edellisessä pelissään Oilersia vastaan ja teki kaksi nopeata maalia erän puolivälissä. Kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa Koovee pääsi ilmaiseksi peliin takaisin mukaan kenttämestarin erikoisella, kun pallo kimposi laidasta suoraan maalin eteen Kooveen kaksikolle jotka värkkäsivät pallon helposti maaliin. Lopulta Koovee tuli tasoihin 4 minuuttia ennen loppua Marko Lahtisen jäätyä ilman vartiointia ylivoimalla KrP:n maalin eteen. Aivan 3.erän lopussa Kooveelle tarjottiin vielä avaimia voittoon Rantalan saatua 2 minuutin jäähyn. Maalin edestä tulleen vaparipaikan Koovee kuitenkin tuhlasi.

Jatkoajankin KrP joutui aloittamaan vajaalla ja Koovee saikin muutaman laukauksen kohti KrP maalia. Lopulta KrP:n voitonjuhlat päästi aloittamaan Veli-Matti Hynynen joka teki todellisen tahtomaalin, ajettuaan väkisin maalille alivoimalla ja runnomalla sananmukaisesti pallon väkisin maalin perukoille noin sadannen yrityksen onnistuttua.

Nokian KrP:n päävalmentaja Mika Myllyniemi oli pelin jälkeen helpottunut. —Mielestäni ansaittiin tänään nämä pisteet, oltiin nälkäisiä ja pelattiin jälleen joukkueena. Iso tasonnosto edellisestä Koovee pelistä, jolloin olimme luokattoman huonoja. Pakisto meni uusiksi pitkin peliä loukkaantumisten takia, mutta onneksi paikkaajat täyttivät paikkansa. Hieno voitto, mutta vielä tarvitsee ottaa monta päänahkaa ennenkuin voidaan puhuakaan playoff peleistä.—