10.01.2011

Nokian KrP saa keskiviikkona 12.1.2011 vieraakseen paikallisvastustaja Kooveen. Syksyllä KrP kävi konttaamassa Spiralilla todella sekavan esityksen häviten ansaitusti 10-6, tuolloin harhasyöttöjä tuli melkein enemmän kuin onnistuneita syöttöjä.

Kooveen syksy meni edelliskauden malliin todella hyvin, joukkue pystyi keräämään rutiinisuorituksillaankin voittoja. Vuosi 2011 on kuitenkin alkanut heilläkin hieman mollivoittoisemmin tappion ja tasapelin merkeissä. Kooveen pelityyli on parhaimmillaan silloin kun vastustaja herpaantuu tai ei ole aivan sataprosenttisesti pelissä mukana. Kooveen hitaat hyökkäykset ja jopa hieman kaavamainen pelityyli rankaisee armotta vastustajan höntyilyistä ja yli-innokkuudesta, kuten kävi syksyn pelissä KrP:tä vastaan. Kooveen joukkue ja varsinkin heidän puolustuspäänsä on KrP:tä huomattavasti kokeneempi, joka näkyy tiettynä rutiinina sekä vielä selvemmin päästetyissä maaleissa joita Koovee on päästänyt kauden aikana peräti 41 vähemmän kuin KrP, vaikka tehdyt maalit ovat lähes tasoissa.

Nokian KrP:n jopa pieni kriisinpoikanen katkesi sunnuntaina todella arvokkaaseen kotivoittoon Espoon Oilersia vastaan. Tuossa pelissä jokainen laittoi itsensä likoon joukkueen puolesta ja se näkyi katsomoonkin asti. Joukkue halusi voittaa kaksinkamppailut ja meni niihin oikeastaan ensimmäisen kerran tällä kaudella sellaisella draivilla ja raivolla jolla pelit voitetaan. Mikäli sunnuntainen peliote ja puolustuspeli säilyy, pystyy KrP taistelemaan tasavertaisesti voitosta minkä tahansa liigajoukkueen kanssa. Pelaajat toivottavasti nyt viimein ymmärsivät että nuoren joukkueen on laitettava itsensä likoon jokailta sataprosenttisesti, rutiinisuorite ei riitä KrP:lle tässä sarjassa. Kun taisteluilme on kunnossa myös pallollinen peli toimii huomattavasti paremmin tukikaverien ollessa lähellä ja liikkeessä, antaen mahdollisuuden lyhytsyöttöpeliin. Syksyllä KrP:n hyökkäyspeli oli juuri tästä syystä liian hidasta ja seisovaa.

Seuraa heitä:

Nokian KrP: Markus Vuorinen

Ei välttämättä loista pistetilastoissa eikä muutenkaan ole kovin näkyvästi esillä, mutta kun tarkemmin seuraa huomaa tärkeyden joukkueelleen. Voittaa suurenosan kaksinkamppailuista ja avaa peliä silkinpehmeillä käsillään kovankin paineen alla maata pitkin. Joukkueen ylivoimainen plusmiinustilaston johtaja saldollaan +9.

Koovee: Veli-Matti Luukko

Takuuvarma suorittaja, jolla on ollut aina tapana rankaista KrP:tä muutamalla maalilla. Isokokoisena ja kuitenkin suht nopeana miehenä todella vaikea pideltävä kulmissa ja maalin edessä.

Nokian KrP – Koovee 12.1.2011 kello 18.30 Rahola Areena