03.10.2011

Nokian KrP ja SPV pelasivat maanantai-illan ratoksi vauhdikkaan ja varsin hyvätasoisen salibandyliigaottelun. SPV:n rutiini ja maalintekovoima käänsi ottelun kuitenkin Seinäjoelle tiukkojen vaiheiden jälkeen.

Varsinkin ottelun ensimmäinen erä oli varmasti vauhdikkainta salibandya, jota Raholan Liikuntakeskuksessa on koskaan pelattu runsaan 10-vuoden hallin olemassaolon aikana. Tilanteet vaihtelivat päästä päähän ja alussa tuntui että peli voisi päättyä hyvin vaikka 10-10. Ensimmäinen erä oli varmasti parasta KrP:tä ikinä, mutta vielä ei olla sillä tasolla, että pelintasoa ja tempoa pystyttäisiin pitämään 60 minuttia hyvänä ja peliä kontrollissa, varsinkaan kun vastassa oli tälläkin kaudella liigan suuriin ennakkosuosikkeihin lukeutuva SPV, jolta ei jalat lopu ensimmäisenä tässä sarjassa.

Kolmannessa erässä KrP pääsi vielä voitonhajulle, mutta pienet nukahdukset ja lapsukset antoivat SPV:lle kolme turhan helppoa maalia ja lopussa SPV:n raudanluja puolustus piti KrP:n kulmissa ja vaarattomissa sektoreissa.

KrP:n ehdoton nimi pelissä oli Sami Nyman, joka latoi itsensä neljässä minuutissa Salibandyliigan kaikkien aikojen maalitilaston kärkeen, jaetulle sijalla jo lopettaneen Tero Karppasen kanssa. Kaikkiaan Nyhve on tehnyt nyt kunnioitettavat 333 liigamaalia runkosarjassa, eikä tämän päivän perusteella tahti ole ainakaan hiipumassa.

— Tulokseen ei tietenkään voi olla tyytyväinen, kun turpaan tulee. Mutta kaikkiaan peli-ilmeeseen ja joukkueen taisteluasenteeseen voi olla tyytyväinen. Vastus oli kuitenkin tällä hetkellä sitä liigan, ellei parasta, niin ainakin lähellä sitä ja mahdollisuus voittoon oli meilläkin täysin, KrP päävalmentaja Mika Myllyniemi sanaili.

— Ykköskentän pelaaminen on nyt hiukan tukossa, kun sentteri puuttuu (Benjamin Reusser), jonka reisivamma estää tällä hetkellä juoksemisen. Nymania on tässä tullut monena vuotena valmennettua ja täytyy sanoa että mies nuorenee vain vanhetessaan, maalinälkää voi vain ihailla.

— Vielä tietysti täytyy peliä kehittää, nopeuttaa ja muutenkin paljon parantaa, jos meinataan ottaa kärkijoukkueet kiinni, mutta hurjasti on eroa saatu kurottua vuodessa. Täytyy vain jatkaa samaa duunia joukkueen kanssa joka ilta, jotta jonain päivänä nämäkin tiukat pelit käännetään voitoiksi, Myllyniemi lopettaa.

KrP:n pelit jatkuvat viikon päästä maanantaina Raholassa kotipelillä Loviisan Toria vastaan ja heti saman viikon keskiviikkona vierasottelulla Classicia vastaan.