29.09.2010

Nokian KrP:n alku Salibandyliigassa on ollut hyvä. Kaksi ottelua ja kaksi voittoa, joista viimeisin Joensuusta keskiviikkoiltana, kun joukkue kukisti Josban maalein 6-8 (2-2, 2-5, 2-1).

–Pitkältä valmentauraltani en muista, että keskiviikkona olisin saanut voiton Joensuusta vieraspelissä. Aika makeeta nyt on, toteaa KrP:n päävalmentaja Mika Myllyniemi.
Avauserän alku oli hiukan nahkeaa nokialaisryhmältä pitkän bussimatkan jäljiltä.
–Pallollinen pelaaminen oli jäissä ja erä oli muutenkin sellainen ympäripyöreä. Pallo pomppi aika lailla ja se viimeinen syöttö karkasi.
Avauserässä KrP:n Veli-Matti Hynynen teki molemmat joukkueensa maalit.

Toisen erän alussa KrP:n NIko Nordlund sai viiden minuutin jäähyn. Onneksi hetkeä aiemmin oli kotijoukkue saanut pienen rangaistuksen.
–Pystyimme hienosti taistelemaan tuon ajan, sillä kotijoukkue teki 4-4-tilanteessa 3-2-johdon, mutta Henri Johansson kuittasi alivoimalla tasoihin. Kahdessa ekassa ottelussa ei meille ole tehty yhtään yv-maalia, kertoo tyytyväinen päävalmentaja Mika Myllyniemi.

KrP sai rivinsä entistä ehommaksi ja peli oli heidän hallussaan. Nokialaiset olisivat pystyneet ratkaisemaan selvemmin lukemin toisessa erässä ottelun, mutta viimeistely ontui.
–Nyt pystyimme tekemään toisessa erässä viisi maalia, mutta paikkoja oli ainakin kymmeneen. Kolmannen erän alkuun tultiin kentälle, että tässä peli oli. Mutta kaveri iski nopeasti kaksi maalia ja tilanne muuttui.
Aina ottelun viimeiselle minuutille saakka pelattiin tilanteessa 6-7, kunnes ajassa 59.46 Matti Koskela iski pallon tyhjään Josban maaliin.
–Onneksi saimme Josban hurmosta pois ja saimme hallintaan ottelun lopunkin. Nyt pelattiin pääosin kahdella kentällisellä, sillä noista pelaajista huokui peli-ilo.

Myllyniemi oli tyytyväinen, kun maalintekijätilastoihin tuli jälleen uusia nimiä. Maalissa pelasi Eero Makkonen, joka otti hyviä koppeja. Kaiken kaikkiaan torjuntoja tuli 21.
–Alkukaudella katsomme molempia maalivahteja ja kauden vanhetessa tehdään ratkaisu ykkösveskarin suhteen. Puolustuspelimme on toiminut erinomaisesti verrattuna viime kauteen. Pavel Brus sanoi pelin jälkeen huonolla suomen kielellä, että nyt on kevyempi kotimatka.

Veli-Hynynen 2+1, Pavel Brus 1+2 ja Henri Johansson 1+1 olivat joukkueen tehokkaimmat.

KrP jatkaa otteluita keskiviikkona Espoossa Oilersia vastaan ja heti perjantaina on vuorossa Koovee-ottelu Kaukajärvellä. Seuraava kotiottelu on 15.10 Raholassa Poria vastaan.