12.03.2011

Nokian KrP:n ailahteleva runkosarja riitti lopulta sarjassa sijoitukseen 8, jolla irtosi pudotuspelipaikka kahden pisteen marginaalilla takana oleviin. Runkosarjan voittanut Classic pääsi ensimmäisenä valitsemaan vastustajaansa puolivälieriin ja heidän valintansa kohdistui paikalliskilpailija KrP:hen. Ottelusarjan mielenkiintoa lisää se, että KrP:ssä pelaa paljon Classic/Ilves taustaisia pelaajia. Moni nuori pelaaja ketä Classicissa oli viime vuosina hylkiö roolissa on saanut tällä kaudella reilun mahdollisuuden KrP:ssä ja näyttäneet olevansa liigatason pelaajia. Lisäksi Sami Nymanilla ja Henri Johanssonilla on pitkä Classic tausta, joten heilläkin riittää taatusti nälkää näyttää vanhalle seuralleen.

Classicin runkosarjan syksy sujui lähes näytöstyyliin, heidän voitettuaan 14 ensimmäistä peliä. Vuoden vaihteen jälkeen tuli heillekin kuitenkin pieni aallonpohja ja sarjan kärkipaikasta käytiinkin lopulta kilpailua viimeiselle kierrokselle asti. Classicin kaikki kaikessa on ollut heidän ykköskenttänsä seremoniamestareiden Mika Savolaisen ja Lassi Vänttisen johdolla, ketju on tehnyt reilusti yli puolet Classicin tämän kauden pisteistä/maaleista. Myös kaksi muuta ketjua ovat Classicissa hyvää liigatasoa, mutta ykkösketjun tehoiltoina vastustajan mahdollisuudet ovat olleet varsin rajalliset.

Nokian KrP:n runkosarjan viimeiset pelit olivat jälleen paluuta syksyn peleihin, joissa miehet ja pallo eivät liikkuneet lähellekään niin hyvin kuin parhaimmillaan tällä kaudella on totuttu näkemään. KrP:n aseet Classicia vastaan on ilman muuta uhrautuva viisikkopeli ja viisikon lyhyet etäisyydet, jonka jälkeen päästäisiin käyttämään joukkueen vahvuutta eli vastaiskupeliä. Runkosarjassa KrP:lle tehtiin maaleja käsittämättömät 199, tuo luku on aivan omaa luokkaansa muihin pudotuspelijoukkueisiin verrattuna ja on päivänselvää että mikäli tuohon samaan tahtiin ropisee pudotuspeleissä omiin, tulee tästä sarjasta kovin lyhyt.

Puolivälieräsarjan ensimmäinen ottelu pelattiin perjantaina Tampere Areenalla Classicin isäntänä. Tuossa ottelussa peli ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä erässä Classicin rankaistua kovalla kädellä KrP:n virheistä johtaen erän päätteeksi jo 4-0. Toisen erän kiri katkesi harmittavasti Jussi Lehtisen kaukaa ampumaan maaliin sekä maalivahti Pasi Järvisen loukkaantumiseen. Kolmas erä oli enää pelailua ja seuraavan koitoksen odottelua. KrP:n täytyy saada tehomiehensä nyt mukaan talkoisiin todenteolla mikäli tästä parista aiotaan jatkopaikkaa hakea.

Seuraa heitä:

Nokian KrP: Henri Johansson

Joukkueen kapteeni otti runkosarjassa ehkä jopa liian isoa taakkaa itselleen ja se näkyi selkeänä ylimääräisenä puristamisena maalipaikoissa. Voittaakseen pudotuspeleissä KrP tarvitsee rentouden löytänyttä Johanssonia ja hänen taikakäsiään.

Classic: Matti Vapaniemi

Classicin ykkösketjussa se usein pienimmälle puheenaiheelle jäävä pelaaja. Todella jouksuvoimainen puolustaja, jonka jatkuva liike antaa Savolaiselle aikaa ja tilaa puhkoville avaussyötöille. Nostaa usein myös itse jalalla mikäli oma kaista saadaan puhkottua tyhjäksi.

Puolivälieräsarjan 2.ottelu Nokian KrP – Classic maanantaina 14.3.2011 kello 18.30 Rahola Areena

Liput: 15€ Aikuiset, 10€ Opiskelijat, 5€ 7-15-vuotiaat, alle kouluikäiset ilmaiseksi sisään, Perhelippu 30€ (2 aikuista + 1-3 lasta)