04.07.2022

Nokian KrP Akatemian kokoonpano on valmis kaudelle 2022-2023. Joukkue pelaa tulevalla kaudella kahta sarjaa; miesten Suomisarjaa, sekä P22 SM-sarjaa.

Vaihtuvuus joukkueessa oli menneeltä kaudelta melko isoa, kun kokeneemman kaartin Suomisarjapelaajista lähes kaikki siirtyivät kohti uusia haasteita. Kokeneen kaartin tilalle kuitenkin kevään ja alkukesän aikana on Näätänuttuun siirtynyt useampi lupaava ja nälkäinen pelimies, joten laatua ollaan saatu myös takaisinpäin mukavissa määrin. Joukkueen päävalmentajana jatkaa tulevallakin kaudella pitkän linjan valmentaja, ja KrP:n toiminnanjohtaja Mika Myllyniemi, apunaan P19-ikäluokan päävalmentaja Aleksi Anttila, sekä viime keväänä KrP Akatemian valmennukseen tullut Jarno Iijolainen. Usean vuoden ajan KrP:n junioreissa ja Akatemiassa valmentajana toiminut Mikko Sassi jatkaa myös nuorten näätien valmennuksessa. Maalivahtivalmennuksesta puolestaan Akatemiassa ottaa koppia Santtu Kanerva, joka on myös P19-joukkueen maalivahtivalmentaja tulevalla kaudella. Fysiikkapuoli pysyy puolestaan tuttujen Petri Lehtosen, sekä Valtteri Viitakosken hyppysissä, ja fysiikkavalmennukseen heidän lisäkseen liittyy Antti Alho.

Uusina kasvoina Akatemiassa nähdään tulevalla kaudella P21 suomenmestaruuden ErVi:n riveissä voittanut James Tainio, naapuriseura Kooveen SM-nousussa mukavassa roolissa olleet Otto Nilsson sekä Patrik Kutilainen, SBS Rupusta siirtynyt Aatu Jalonen, Porin Karhuista Näätiin saapuvat Kalle Tuominen, sekä F-liigan vuoden tulokkaaksi valittu P22-juniori-ikäinen Juuso Ahola (edustus), Morics Kruminsin jalanjäljissä Latvialaisesta Lekringsistä saapuva Jorens Malkavs, joka viimekaudella pelasi jo Latvian liigaa, Kuopion Welhoista edustuksen kanssa sopimuksen tehnyt P22 ikäinen Jarno Laukkanen, sekä juniorimaajoukkueissakin nähty Kooveesta siirtynyt maalivahti Sami Saarikko. Kaikenkaikkiaan Akatemian rungon muodostaa siis 19+3 pelaajaa, ja kokoonpanoa täydennetään nuoremmista ikäluokista tarvittaessa. Muun muassa viimekaudella P19 ja P17 ikäluokista useampi pelaaja kuului jo Akatemian vakiopelaajiin, varsinkin P21 SM-sarjassa. Suomisarjan kokoonpanoa puolestaan tarpeen tullen täydennetään edustuksen farmisopimuksen alaisilla pelaajilla.

Akatemian päävalmentaja Mika Myllyniemi kommentoi tulevaa kautta ja joukkuetta näin, ”Tulevalla kaudella nähdään varmasti aiempaa nuorempi ja vauhdikkaampi Näätälauma P22 SM-sarjan ja Suomarin puolella. Uusien pelimiesten myötä saimme täydennettyä niitä tarpeita, joita kokeneet pelaajat lähtiessään jättivät, ja muutama heistä on päässyt näyttämään kyntensä myös miesten peleissä niin liigan kuin divarin puolella. Uskon että ensi kaudella P22 SM-sarjan pudotuspelipaikka on realismia, ja se on ehdottomasti joukkueen tavoite. Suomisarjan puolella saamme miesten kovia pelejä alle pelaajille, ja siellä luonnollisesti tavoittelemme kärkipään sijoitusta lohkossamme”.