25.11.2012

KrP:n C2-pojat aloittivat ylemmän loppusarjan puhtaalla pelillä Raholassa sunnuntaina. Päivän toisessa kamppailussa Koovee kaatui taistelupelillä maalein 5-2 (3-1, 1-1, 1-0). Ensimmäisessä matsissa KrP pääsi helpommalla, sillä ottelu Nakkilan NTK:tä vastaan keskeytettiin etuajassa tilanteessa 13-1.

Kooveen kanssa KrP:n C2 pojat ovat pelanneet aina tasaisia pelejä. Sunnuntain ottelu käynnistyi erityisen vaikeissa merkeissä, kun kahden ja puolen minuutin kohdalla KrP:lle vihellettiin kaksi samanaikaista jäähyä. Koovee onnistuikin siirtymään 1-0 johtoon kahden miehen ylivoimalla.

Seuraavien minuuttien aikana KrP siirtyi vuorostaan johtoon kahdella lähes identtisellä maalilla. Molemmissa Toni Jaakkola tarjoili loistopaikan Tuomas Töyrylälle, eikä Tumppi näistä paikoista erehdy.

Pian johtomaalin jälkeen toinen tuomareista antoi KrP:lle varsin kyseenalaisen ottelurangaistuksen (5+20). Kentän molemmille reunoille jäähyyn johtanut tilanne näytti kahden erikokoisen pelaajan tahattomalta yhteentörmäykseltä, mutta toinen tuomareista näki tilanteen jostain syystä aivan toisin. Toinen oikeudenjakaja ei ottanut tilanteeseen mitään kantaa.

KrP:n pojat eivät häkeltyneet yllättävästä tuomiosta ja yleisön äänekkäistä protesteista vaan tappoivat viiden minuutin jäähyn vakuuttavasti. Puoli minuuttia ennen rangaistuksen loppumista KrP pääsi tasaavajaalle ja rankaisi nopeasti taitavasta vapaalyönnistä.

Toisessa erässä Koovee lisäsi painetta, ja KrP:llä oli vaikeuksia päästä jäähyjen jälkeen takaisin normaaliin pelirytmiin. Karvauspelin järjestelmällisyydestä ei ollut välillä tietoakaan ja myös oma pelirakentelu yski.

Puolustuspeli toimi kuitenkin uhrautuvasti. Niinpä Koovee ei saanut erässä aikaiseksi kuin yhden kavennusmaalin. Ennen erätaukoa KrP kasvatti etumatkan taas kahteen maaliin Samuli Vornasen onnistuttua maalinteossa erän viimeisellä sekunnilla.

Kolmannessa erässä Koovee haki raivokkaasti kavennusta. KrP siirsi Edwin Paston ja Toni Jaakkolan puolustajiksi ja jatkoi kahdella ketjulla ja viidellä pakilla. Joukkue kesti hienosti paineen ja selvitti siinä sivussa kaksi alivoimaakin.

Erän ainoan maalin teki sitten KrP. Joukkueen onnistujiin kuului maalivahti Riku Mattila, joka sai koko ottelun ajan arvokasta tukea koko joukkueelta.

Ensimmäisessä pelissä Nakkilan NTK jäi KrP:n jalkoihin jo ottelun alussa. Runsaan neljän peliminuutin kohdalla KrP johti matsia jo maalein 6-0.

Tahti hiukan hiljeni toisessa erän alkupuolella, mutta erän viimeisellä neljänneksellä joukkue maalasi parin minuutin sisällä taas neljästi. Tilanteessa 13-1 lopetetun ottelun näkyvin hahmo oli hattutempun tehnyt puolustaja Sami ”Välly” Välimäki.

C2:n ylempi jatkosarja jatkuu sunnuntaina 2. joulukuuta kotiturnauksella Raholassa. Silloin vastaan asettuvat Kooveelle niukasti hävinnyt Pöytyä, Lopen LFT ja Tepsi Turusta.