20.11.2011

Nokian KrP B aloitti SSBL:n ylemmän jatkosarjan 19.11. Iittalan erinomaiset puitteet tarjoavalla estradilla. Ensimmäiseksi KrP sai vastaansa FBC Dux 1 – joukkueen, jonka kanssa käytiin lokakuussa tasainen kamppailu SM-karsintapaikasta. Tuolloin Dux oli pari maalia parempi.

Tuo pari maalia annettiin keskisuomalaisille eteen tässä kauden toisessa kohtaamisessa, ennen kuin osin pelipaikkoja kierrättäneen KrP:n peli lähti kulkemaan. Kahdessa ensimmäisessä erässä vain valitettavasti samalle kentälliselle syntyi kolme perusvirhettä. Vastaiskujoukkueena paremmin tunnettu Dux pääsi mm. kahdesti rankaisemaan melko kaukaa, kun vetojen sijaan peitettiin ainoastaan oman maalivahdin näkökenttä. Kolmas erä alkoi KrP:n painostuksella ja reilun 5 minuutin kohdalla Ruokostenpohja-Välimäki tutkapari kavensi tilanteeksi 1-3. Ratkaisevat 10 minuuttia oli pelaamatta ja kuten lokakuussakin, KrP:n ”momentum” oli koittanut. Mutta ei. Riittävää rytmivaihdosta ei syntynyt. Viimeinen erä oli lopulta tuloksellisestikin tasainen (1-1), ja ottelu ansaitusti virheettömästi pelanneelle Duxille 4-1.

Toiseen peliin vastaan asettui SM – karsinnoista palannut Steelers, jota vastaan oli pelattu 10.10. tasan 1-1 ja hävitty 16.10. tiukka vääntö 2-4. Kolmaskin kohtaaminen alkoi tasaisesti (1-2) aina yhdelletoista minuutille saakka. Sen jälkeen 70 sekuntia, kolme virhettä ja kolme maalia Steelersille. Peli vaikutti jo ensimmäisessä erässä pelatulta.

KrP vaihtoi maalivahtia ja tiivisti peluutusta. Kentällinen Hakkarainen-Välimäki-Ruokostenpohja toi yritteliäisyydellään KrP:n toisessa erässä mukaan peliin kahdella kavennusmaalilla ja hankkimalla Steelersille toisen erän päätteeksi jäähyn. Kolmanteen erään lähdettiin ylivoimalla takaa-ajotilanteesta 3-6. Steelers ei kuitenkaan antanut tuumaakaan periksi ja KrP:n jalkakin alkoi kahden lähes perättäisen pelin johdosta painaa. Erä maaliton 0-0 ja peli hämeenlinnalaisille.