20.11.2011

3 viikon takainen edellinen sarjapeli ja siinä saavutettu hieno ja tärkeä kotivoitto NiceBandysta oli muisto vain, kun Krp:n naiset saivat tuta turkulaisen naissalibandyn nykytason lauantaina 19.11.2011. Asiaa ei helpottanut yhtään se, että pirkanmaalaisten jalat ja tarvittava terävä pää olivat jääneet jonnekin Urjalan itäpuolelle ja bussissa saavutettu uninen tila ei ottanut helpottaakseen missään vaiheessa peliä. TPS sen sijaan sai pelinsä komeasti ja vauhdikkaasti pyörimään ja myönnettävä on, että iso kenttä toi Nokian parkettia paremmin esiin joukkueiden väliset erot.

Kupletin juoni alkoi hahmottua hyvin jo 1. erässä, jossa ainoastaan Kallion hienot torjunnat estivät numeroita kasvamasta suuremmaksi kuin 2-0. Nuo kaksi Turkkus-maalia kävi komeasti pakin paikaltaan laukomassa vanha tuttu Tampereen salibandykävijä R. Käpylä. Krp:llä ei kunnon tilanteita erässä pahemmin ollut, yhtä malliikkaasta Kollinin passista Isoaholle siunaantunutta tekopaikkaa lukuunottamatta.

Toiseen erään mentiin kuitenki paremmalla sykkeellä ja vaikka peli puolen välin jälkeen olikin jo 4-0 kotijoukkueelle, sai Krp toivoa paremmasta parin maalin muodossa. Ensin nopean, oman maalin takaa lähteneen ja koko kentällisen kautta nostetun hyökkäyksen päätteeksi Kivi siirsi laitaa ylös kiitäneelle Haikoselle, joka syötti komeasti keskelle Ketulle ja tämä tälläsi pallon voimalla yläpesään. Muutaman minuutin kuluttua Kollin nosti pakin paikalta hyvin hyökkäyskulmaa kohti, josta tiputti alas Niemelle ja tilanne kaventui 4-2:een.

Kavennusten ja lisäpaikkojenkin jälkeen TPS harmillisesti sai kuitenkin vielä kaksi maalia erään, joista toisen vain sekunti ennen erän loppua. Nooh, salibandy on nopea peli ja neljän maalin takaa-ajohan ei vielä ole mitään. Paitsi.. Mikäli vastustaja rokottaa seuraavat 5 maalia kolmannen erän ensimmäiseen vajaaseen 9 minuuttiin. Krp:n konsepti alkoikin olla sopivan hajallaan ja peli lopullisesti taputeltu. Onneksi loppu ei kuitenkaan jatkunut enää aivan samaa tahtia, vaan Kettu teki toisen maalinsa jälleen Haikosen syötöstä ja Reetta riensi hyvän karvauksen päätteeksi puolittaiseen läpiajoon ja laukoi loppunumeroiksi 12-4. Krp:llä oli lopussa itse asiassa ihan hyvää yritystä ja paikkoja vielä useampaankin maaliin, mutta mitäänhän nuo eivät olisi enää pelastaneet.

Harjoiteltavaa riittää tämän esityksen perusteella varsin monella saralla. Toisaalta, hyvä niin. Harjoitushan tekee mestarin. Ja ei se päämäärä vaan se matka. Ja parempi voitti. Ja hukkareissu, mutta tulipahan tehtyä. Ja pohjalta voidaan ponnistaa vain ylöspäin. Ensi matsiin siis uusi syke taas!