17.09.2022

Nokian KrP:n miesten edustusjoukkue aloitti kauden 22-23 mollivoittoisesti kotihallissaan Raholassa, kun Espoolainen Westend Indians kävi hakemassa isot vieraspisteet Näätäluolasta, ensimmäistä kertaa lähes viiteen vuoteen.

Ottelun ensimmäinen erä aloitettiin tunnustelevissa merkeissä, Indiansin hienoisesti pitäessä palloa enemmän, ja molempien joukkueiden tunnustellessa uutta kautta, ja vältellessä virheitä. Toisella kympillä kuitenkin saatiin ensimmäinen tilastomerkintä, kun Indians-puolustaja Joonatan Lindholm katkaisi pitkän avausyrityksen, levitti F-liiga debyyttinsä tehneelle Juuso Kekkille oikeaan laitaan, joka jakoi takatolpille toiseen laitaan nousseelle Indians-ikoni Valtteri Kainulaiselle ajassa 12.02, ja vierasjoukkue siirtyi 0-1 johtoon. Kainulaisen seuraavaa täysosumaa odoteltiin vain hieman vajaat kolme minuuttia, kun Sami Niskanen avasi Kainulaiselle laitaan, jonka tarkka takakulmalaukaus yllätti KrP-maalilla debytoineen Miki Saarisen, ja näin erätauolle siirryttiin vierasjohdossa.

Toinen erä alkoi samalla kaavalla kun ensimmäinenki, eli Indians piti maltillisesti palloa laittaen KrP:n karvaamaan ja puolustamaan. Ajassa 23.22 kulmavaparista Sami Niskanen jakoi lättysyötön takatolpalle, josta sinne noussut puolustaja Joonatan Lindholm ohjasi syötön tyhjiin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Nico Jonaesonin ottaessa 2minuutin jäähyn, ylivoimalla Juuso Kekki laukoi peittävästä pelaajasta ohitse vasempaan alakulmaan, juhlien näin ensimmäistä liigaosumaansa. KrP:n kauden avausmaali, ja kavennus lukemiin 1-4 nähtiin ajassa 27.24, kun Jonaesonin karvi tuotti tulosta, ja Näätäkuningas Henri Johansson kesytti läpiajotilanteessa korkean pallon, ja jatkoi sen vastustamattomasti ohi Indians-maalivahti Mikko Kirvesniemen aivan putken alle oikeaan ylänurkkaan. Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin jälleen vierasjoukkue, kun Morics Kruminsin istuessa 2 minuutin jäähyä, illan tehomies Juuso Kekki tarjoili parhaaseen maalintekosektoriin unohdetulle Leevi Auraselle tontin, eikä hän tästä erehtynyt. KrP-kasvatti Anton Rothin ottaessa jäähyn, KrP pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Minuutin hieromisen jälkeen vaihdosta kentälle tullut Eero Harjula korjasi pallon talteen puolen kentän tuntumassa, ja pommitti hirmuvedon KrP-maalin yläkulmaan, ja lukemiksi jo 1-6. Johansson kuitenkin osui vielä näyttävästä vastahyökkäyksestä Juuso Aholan syötöstä ennen erätaukoa, ja näin toiselle erätauolle mentiin lukemissa 2-6. Toisen erän viimeinen viisiminuuttinen hetkittäin näyttikin jo siltä, että KrP olisi heräilemässä mukaan peliin.

Kolmannen erän alussa Valtteri Viitakoski otti neljän ja puolen minuutin kohdalla 2minuuttisen, ja Indians ylivoima jatkoi tehokkaana Kekkin pudottaessa pallon Tuomas Harjulalle, jonka maltillinen rannelaukaus löysi kahden KrP-pelaajan peiton takaa tiensä maalin alakulmaan. Vajaata minuuttia myöhemmin KrP-kapteeni Joona Rantala tarjoili lättymallisen poikittaissyötön, ja Mikko Laakso nasautti vaikeasta syötöstä pallon maaliin kaventaen lukemiksi 3-7. Tämän jälkeen päästiin todistamaan ensimmäistä kertaa Raholassa tälle kaudelle tullutta uudistusta, eli tuomariston mahdollista videotarkistukseen, kun maalinedustilanteessa Indiansin Joonatan Lindholm huitaisi kyynärpäällään maalille noussutta Eemil Ukkosta kasvoihin. Neuvonpidon jälkeen tuomaristo ajoi Lindholmin ulos kentältä punaisella kortilla. Indiansin alivoima kuitenkin oli sitkeä ja uhrautuva, ja KrP:n kauden ensimmäistä ylivoimamaalia saatiinkin odottaa noin 3minuuttia ylivoimasta, kunnes Mikko Laakso löysi penkiltä kentän puolelle siirtyneen Joonatan Kovasen keskustasta, joka kavensi lukemiksi 4-7. Tämän myötä täysilukuistunut Indians kuitenkin pelasi loppuajan viisaasti pallolla muutamasta KrP myllytyksestä huolimatta, ja sai käytettyä kellosta sekuntit ilman enempiä takaiskuja. Näin ottelu päättyi lukemin 4-7, ja kauden avauspisteet matkasivat Espooseen.

Ottelun jälkeen ei tyytyväisyyden hiventäkään ollut aistittavissa niin KrP pelaajista, kuin valmennuksesta tai johtoportaastakaan. Ottelunjälkeisen pitkähkön joukkuepalaverin jälkeen Jopen Kornerissa KrP:n pelaaja Juuso Ahola kommentoikin joukkueen lamaantuneen Indiansin hyvästä startista, jonka jälkeen vähän KrP pääsi jyvälle, mutta se ei kuitenkaan riittänyt. KrP:n päävalmentaja Janne Kainulainen puolestaan otti itselleen pyyhkeitä illan ottelusta, ja siitä että heidän ennakkoideansa peliin lähdöstä satoi vierasjoukkueen laariin, eikä asenne ollut aivan maksimissa. Kainulainen nosti myös Indiansin väkevän peitto- ja puolustuspelin esille ratkaisevaksi tekijäksi illan ottelussa.

Näätälauman kausi jatkuu kotiottelulla ensiviikon keskiviikkona, kun vastaan tulee harjoituskaudella kertaalleen kohdattu LASB Lahdesta. Tässä ottelussa Näädillä onkin kasvojenpesun paikka, ja varmasti kentällä tullaan näkemään sisuuntunut kotijoukkue, joka nälkäisenä lähtee taistelemaan kauden avauspisteistä.