12.09.2022

Uusi miesten F-liigan kausi Nokian KrP:n osalta polkaistaan käyntiin perjantaina 16.9.2022 klo 18:30 alkaen Raholan liikuntakeskuksessa. Tuolloin vastustajaksi saapuu Westend Indians, jonka näädät kaatoivat 7-6 lukemin.

Harjoituskaudella Näädät kaatoivat kotiluolassaan Nurmon Jymyn 10-6 lukemin, Indiansin 7-6 lukemin, ja Lasb:in 8-7 lukemin. Latvian Openissa KrP sijoittui viidenneksi, kaataen Lekringsin, pelaten tasan 6-6 Tshekkiläisen ACEMA Sparta Prahan kanssa, ja Esport Oilersille sekä toiselle Tshekkijoukkueelle FsB Bohemiansille. Harjoituskaudella Näätälauman ykköstykkinä hääräsi tuttu mies, kun Näätäkuningas Henri Johansson nakutti kuudessa ottelussa tehot 9+6. Hyökkääjistä Johanssonia komppasivat Mikko Laakso, tehden 8+4 kahdeksaan otteluun, sekä Joona Rantala tehoin 3+4 kolmeen otteluun. Uusista kasvoista pisteiden valossa esiin astui Juuso Ahola tehoin 4+6 seitsemässä ottelussa. Puolustajista tehokkaimpana hääräsi, jopa hieman yllättäen, joukkueen eteen kovasti kahteen suuntaan raatava Lauri Alkki, tehden viidessä ottelussa tehot 3+3. Maalia harjoituskaudella pääosin vartioi Miki Saarinen, nuoren Kooveesta siirtyneen Sami Saarikonkin päästessä maalille muutamassa ottelussa.

Tulevalle kaudelle Näätien päävalmentaja vaihtui Janne Kainulaisen hypätessä päävalmentajan saappaisiin. Lisäksi valmennukseen liittyi Kainulaisen ja Ilja Pantzarin seuraksi Pauno Kajoksinen. Pelaajapuolella tulijoina olivat Happeen ex-kapteeni, puolustaja Eemil Ukkonen, jo edellä mainittu viime kauden F-liigan vuoden tulokas Juuso Ahola, Sveitsissä kovia tehoja iskenyt hyökkääjä Kim Hyrkkönen, Josbassa menneellä kaudella Divarissa pelannut, liigakokemusta hyvin omaava taitava Olli Arkkila, sekä nuoret puolustajat Welhoista siirtynyt Jarno Laukkanen, ja ErVin P21 SM-kultaan kipparoinut Luka Ainoa. Täten, vaikka Joni Henttosen ja Tomas Estovirran lopetettua pääsarjauransa, Mikko Santasen siirryttyä SPV:hen, ja Tino Lindstedtin ja Roope Wikströmin siirryttyä Lahteen, voidaan Näätälauman sanoa vahvistuneen paperilla uusien kovien hankintojen myötä. Joukkueen tavoitteena onkin tulevalla kaudella, ei vähempää kuin TehoSport SuomenCupin & ja F-liigan mestaruudet.

Perjantain vastustaja Indiansissa on myös kesällä ovi käynyt molempiin suuntiin. Espoolaiset kokivat kovia menetyksiä, kun maajoukkuehyökkääjä Aaro Astala vaihtoi naapuriseura Oilersiin, ja maajoukkuepuolustaja Otto Lehkosuo siirtyi Sveitsiin. Hyökkäystulivoimaa lähti myös Teppo Salon lähdettyä myös alppimaahan pelaamaan, ja kokeneiden Jere Oksasen, Perttu Puskan ja Ossi Koskisen lopetettua uransa. Tulijapuolella kuitenkin Indians oli aktiivinen, ja joukkueen haaviin siirtomarkkinoilta tarttui U23-maajoukkuerinkiin murtautunut KrP-kasvatti Anton Roth, Tshekkien liigan pistepörssin kakkonen Petr Majer, divarissa SaiPa:n paidassa kovia tehoja naulannut Juuso Kekki, Oilersin runkopuolustaja Jani Rauhala, sekä usean kauden liigakokemusta omaavat Tuomas Tiainen & Christian Remes Tiikereistä, ErVi:ssä pitkään pelannut maalipyssy Joonatan Lindholm, ja Steelersin nuori Pieti Alatalo. Harjoitusottelussa nähtiinkin raikas Intiaaniheimo, ja tulevalla kaudella ei laajalla rintamalla laatua omaavaa Espoolaisjoukkuetta kannata unohtaa, kun puhutaan playoffpaikoista taistelevista joukkueista.

Perjantain avauskierroksen ottelusta voidaan olettaa tasaväkistä ja vauhdikasta ottelua, kuten harjoitusottelussakin. Hyvällä jalalla varustettu ja sähäkkä Indians-nippu tulee haastamaan laajan ja tehokkaan Näätähyökkäyksen, josta ei laatua puutu. Joukkueiden väliset ottelut viimevuosina ovatkin jääneet mieleen hyvähenkisistä ja tiukoista väännöistä, jossa pisteistä on usein väännetty aivan ottelun loppuminuuteille saakka. Historian saatossa kaudesta 2013 alkaen joukkueiden väliset ottelut ovat menneet 11-2-6 Näätälaumalle, ja varsinkin viimevuosina KrP on hyvällä prosentilla ottanut pisteet Espoolaisilta. Viimekaudella syksyllä vajaamiehinen KrP haki Otahallista pisteet lukemin 3-4, ja kotiottelussaan maalikarkeloiden jälkeen lukemin 11-4. Edeltävän kerran pisteet ovat matkanneet Espooseen joulukuussa 2017, jolloin lukemin 2-3 Indians oli parempi, joten edeltävän kerran voitto on matkannut Heimolle lähes viisi vuotta sitten. Tämän toki kahdesti ratkaisu on nähty vasta varsinasen peliajan jälkeen kahdesti, kaudella 2019-2020.

Seuraa heitä: Henri Johansson, Nokian KrP

Kaudella 2002-2003 liigauransa aloittanut kaikkien aikojen pörssikärki aloittaa jo 20. kautensa kotimaisessa liigassa. Lähes kaikki tehopisteisiin liittyvät merkkipaalut nimiinsä haalinut vuoden 2010 maailmanmestari onkin iskenyt runkosarjassa uransa aikana 510 ottelussa 631 maalia ja 464 syöttöä, ja on täten viiden tehopisteen päässä 1100 runkosarjapisteen rajapyykistä. Lisäksi 110 pudotuspeliotteluun ”Jöpö” on iskenyt 86+78=164 tehopisteet, ja täten maalitykki lähestyy myös urallaan 1300 pisteen rajaa liigassa. Menneen kauden pörssissä viidenneksi sijoituttunut (22+26=48) Johansson ei kilometreistä huolimatta ole osoittanut hyytymisen merkkejä, päin vastoin hän on monipuolistanut peliään, ja on edelleen yksi liigan vaarallisimmista pelaajista hyökkäyspäässä.

Juuso Kekki, Indians

Vuonna 1999 syntynyt Lappeenrantalaisen NST:n (nyk. SaiPa) kasvatti Kekki teki aikoinaan Näätäkaksikko Joona Rantalan ja Joonatan Kovasen kanssa tuhoisaa jälkeä juniorisarjoissa. Tämän jälkeen Kekki pelasi miesten divarissa kuuden kauden aikana 145 ottelua runkosarjassa iskien paunat 149+94=243 tauluun, ja pudotuspeleissä 21 otteluun 14+15=29. Divarikausien jälkeen tänä kesänä Kekki siirtyi haistelemaan liigan tuulia Indiansiin, ja hän onkin erittäin potentiaalinen pelaaja tekemään läpimurron heti ensimmäisellä liigakaudellaan. Virtuoosimainen ja monipuolinen hyökkääjätaituri on erittäin viihdyttävä pelaaja seurata, ja kovan taitotasonsa vuoksi erittäin vaarallinen pelaaja niin luomaan paikkoja ketjukavereilleen, kuin viimeistelemään itse hyvällä prosentilla.

Ottelu pelataan perjantaina 18.30 alkaen Raholan Liikuntakeskuksessa. Liput ovat myynnissä Tiketin kautta, ja ottelusta selostettu lähetys myös Ruutu+ puolella. Otteluisäntänä toimii Kruunukaluste. Tervetuloa käynnistämään uusi kausi 22-23 Näätäluolaan perjantaina, nähdään hallilla!