09.05.2024

Nokian KrP:n P22 junioreissa viimekaudella pelanneet Teemu Halmela, Dani Jaaranen, Heikki Kallio sekä Sami Saarikko nousevat Näätien edustusjoukkueen mukaan. Kolmikko oli menneellä kaudella voittamassa KrP:n historian ensimmäistä junioreiden SM-sarjan mitalia, ja lukeutuvat KrP:n lupaavien tulevaisuuden nimien joukkoon. Nelikosta Jaarasella, Halmelalla ja Saarikolla on jo liigan puolelta kokemusta vähintään yhden ottelun verran.

Hyökkääjänä viihtyvä 2006 syntynyt Teemu Halmela esiintyi 4 kertaa menneellä kaudella KrP:n edustusjoukkueen kokoonpanossa, joista kertaalleen myös avauskokoonpanossa 3. kentällisen keskushyökkääjänä LASB-ottelussa. Vakuuttavasti varsinaisessa liigadebyytissään esiintyneelle Halmelalle ei liigassa vielä tehopisteitä kertynyt, mutta P22-joukkueessa 2006 syntynyt, eli menneellä kaudella vielä ikänsä puolesta P19-ikäluokkaan kuulunut, Ylöjärven Pallon paidassa junioriuransa alkuvuodet pelannut Halmela oli joukkueen ehdottomia kulmakiviä monipuolisella pelaamisellaan kahteen suuntaan. P22 SM-sarjassa Halmelan lavasta syntyi tehopisteet 24 otteluun tehopisteet 20+9, ja yhteensä P22 SM-sarjassa Halmela on iskenyt 55 ottelussa tehot 32+18, ja ensimmäiset ”A-junnupelit” Halmelalla on vyöllään jo kaudella 2021-2022 vain 15 vuotiaana. Oman ikäluokan mukana viimekaudella pistetahti oli vieläkin kovempaa, kun P17 SM-sarjaan Halmela nakutti tehopisteet 28+24=52 vain 18 ottelussa. Halmela on jo pidempään edustanut Suomen juniorimaajoukkueita ikäluokissaan, niin U17-maajoukkueessa kuin U19-maajoukkueessakin, ja nuorella miehellä on potentiaalia myös pelata itsensä kevään 2025 maajoukkueeseen U19 MM-kilpailuihin.

Niin ikään hyökkääjän paikalla viihtyvä Dani Jaaranen saapui kuluneelle kaudelle Näätäpaitaan Ilveksen riveistä, jossa hän toissakaudella Halmelan kanssa kuului P17 SM-sarjan ehdottomiin kärkipelaajiin iskien tuolloin 24 otteluun 45 tehopistettä. Ilveksen laadukkaan 2006 ikäluokan hajottua siirtyi Jaaranen KrP:n paitaan, ja jälki P22 SM-sarjassa oli komeaa, kun Jaaranen oli koko kauden otannalla sarjan kolmanneksi tehokkain pelaaja kun tehopisteitä syntyi 35 ottelussa yhteensä 32+35=65. Halmelan tapaan myös Jaaranen on edustanut Suomen juniorimaajoukkueita U17- ja U19-ikäluokissa, ja on myös potentiaalinen kisapelaaja kevään 2025 U19 MM-kilpailuihin. Liigadebyyttinsä Jaaranen teki runkosarjan kevätpuoliskolla EräViikinkejä vastaan kotiottelussa, jossa Jaaranen esiintyi heti vakuuttavasti kolmoskentällisen laitahyökkääjänä, vaikka pistesaldo ei vielä liigan puolella ensiponnistuksella auennutkaan.

Nelikosta puolustajia edustava Heikki Kallio on toisen polven Näätä, isänsä ollen yksi seuran perustajajäsenistä. 2006-ikäluokkaan kuuluva pelaaja on edennyt urallaan kahta ikätoveriaan maltillisemmin, kun kulunut kausi oli vasta ensimmäinen hänelle P22-ikäluokan mukana, sekä miesten otteluissa. Classicista 2022-2023 kaudelle KrP-paitaan siirtynyt Kallio on kuulunut pitkään maajoukkuetiepelaajiin, ja myös ollut U19 Maajoukkueen mukana esimerkiksi Tammikuun Sveitsin turnauksessa. Taitava ja vikkeläjalkainen puolustaja nousi kuluneella kaudella heti P22-joukkueen runkopelaajiin, ja 48 ottelua tuotittivat pistesaldon 14+27=41. Miesten sarjoissa debytointi Suomisarjassa 9 ottelun verran toi saldoksi 0+4. Myös Kallio on potentiaalinen U19 pelaaja vuoden päästä pelattaviin MM-kisoihin.

Nelikon vanhin, 2005-syntynyt Sami Saarikko oli jo toissakaudella KrP:n edustusjoukkueen mukana kolmosvahdin roolissa, ja rooli oli myös sama kuluneelle kaudelle. Kooveesta kaudelle 2022-2023 Näätiin siirtynyt Saarikko on junioripolulla ollut maajoukkuetie-tason maalivahti, ja edelleenkin yksi lupaavimpia juniorimaalivahteja, jolla on myös otettuna ensimmäiset askeleet liigassa kuuden ottelun verran. Kuluneella kaudella Saarikko pelasi liigassa kahdessa ottelussa, joista runkosarjan viimeisen ottelun Oilersia vastaan kokonaan. P22 SM-sarjassa Saarikko oli kokoonpanossa 40 ottelussa, joista pelasi 33:ssa. Pallot tarttuivat hyppysiin 78,46 prosentin tarkkuudella, ollen myös yksi sarjan eniten pelanneista maalivahdeista ( jaettu 3.sija pelatuissa otteluissa). Torjuntoja Saarikolle kertyi ottelussa keskimäärin 16,67 päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 4,58 per ottelu.