20.05.2024

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkue kaudelle 2024-2025 on saatu valmiiksi. Viimeisinä uusina kiinnityksinä Näätien valmennusryhmään päävalmentaja Janne Kainulaisen tiimiin liittyvät pitkän kokemuksen jääkiekkovalmentajana omaava Sami Karppinen, sekä KrP:n valmennuksessa useampaankin otteeseen, niin päävalmentajana kuin apuvalmentajankin toiminut Mika Myllyniemi. Valmennusryhmän varmistuttua joukkue tulevalle kaudelle on siis valmiina, ja joukkue on menneellä viikolla aloittanut valmistautumisen alkavaan kauteen.

Jääkiekkovalmentajana tunnettu Sami Karppinen, hyppää ensimmäistä kertaa salibandyvalmentajan saappaisiin. Kokemusta Karppiselta löytyy Kalpan ja Ilveksen U20-nuorten valmennuksesta, joista Kalpan U20-juniorit hän luotsasi SM-kultaan kaudella 2007-2008. Miesten sarjoissa Karppinen on toiminut Kajaanin Hokin päävalmentajana Mestiksessä, Porin Ässien apuvalmentajana Liigassa, sekä Nokian Pyryn valmentajana Suomisarjassa. Valmentajan Karppinen on tullut erityisesti tunnetuksi kovaa vaatimustasoa ylläpitävänä valmentajana, ja nuorten pelaajien kehittäjänä kohti seuraavia askeleitaan urallaan. Menneellä kaudella Karppinen toimi Iranin jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana.

Karppinen kommentoi itse pestiään seuraavasti; ”Aikaisemmin on KrP:n suunnalta ollut kyselyä jo valmennuspuolelle, ja nyt aikataulullisesti mukaan lähteminen oli mahdollista. Lisäksi tässä vaiheessa itselläni on nyt fiilis, että usean vuoden läheltä salibandyä ja KrP:tä seuranneena lajiymmärrystä on kertynyt senverran, että saatoin hypätä mukaan. Toki palloilulajeissa on paljon samaa, ja tämän myötä jääkiekon puolelta olevasta pohjasta on varmasti apua, ja se osaltaan auttaa myös valmennustiimiin mukaantulossa. Valmennukseen tuon osaamista pelaajien yksilökehitykseen, sekä päivittäisen tekemisen kovaan vaatimustasoon, ja sen ylläpitoon. Valmentajana vaadin pelaajilta paljon, jottei tekemisen taso pääse lipsumaan. Tulevalle kaudelle odotuksina on tietenkin, että menemme päätyyn asti, ja en myöskään muuten mukaan olisi lähtenytkään, ellen uskoisi että meillä on sellainen joukkue, että mahdollisuudet mennä päätyyn asti ovat olemassa. Joukkueen tekemisen osalta kaudelle odotan, että saamme kehitettyä kamppailupelaamista eteenpäin, jonka kautta myös painetilanteiden sekä haastavampien hetkien sietokyky parantuu jotta pärjäämme keväällä kovimmissa peleissä.”

Valmennukseen paluun tekevä Mika Myllyniemi on Näätälaumalle tuttu mies, joka toimii myös seuran toiminnanjohtajan roolissa. Yli 30 vuoden valmennuskokemuksen salibandyn saralta omaava Myllyniemi oli viimeksi edustusjoukkueen valmennusryhmässä kaudella 2020-2021 joka päättyi pronssimitaleihin. Myllyniemi on myös valmentanut seuran P22/Akatemiajoukkuetta jo kaudesta 2013-2014 alkaen, ja menneenä keväänä joukkue ylsi P22-SM sarjassa ensimmäistä kertaa mitaleille vanhimmissa junioreissa. Myllyniemi tuokin KrP:n valmennukseen aimo annoksen kokemusta ja vaativuutta, ja samalla myös lisää kokemusta nuorten pelaajien kanssa toiminnasta.

Myllyniemi kommentoi paluutaan valmennukseen seuraavasti: ”Mielenkiinnolla takaisin edarinäätien mukaan valmennushommiin. Muutama kausi viimekerrasta, ja kun kutsu kävi, oli helppo lähteä mukaan jälleen. Omalta osaltani valmennukseen tuon jonkinsorttista kokemusta ja vaativuutta, ja mielestäni valmennus on tulevalla kaudella hyvä toisiaan täydentävä ryhmä. Lisäksi oma tahtotila on parantaa edustuksen ja Akatemian välistä yhteistyötä entisestään. Joukkue tulevalla kaudella on monipuolinen ja lajitaidoiltaan varmasti sarjan kärkeä, ja nyt on hyvin kesä aikaa virittää joukkue tulevaan kauteen entistä valmiinpana ja nälkäsempänä. Hienoa päästä myös seuraamaan, kuinka nuoriso-osasto, joiden tekemistä on päässyt seuraamaan jo muutaman vuoden, kehittyy kesän aikana ja toivottavasti ensikaudella saadaan myös heitä edustuksen paidassa kentälle saakka”.

Tulevan kauden kokoonpanon valmistuttua, kommentoi myös edustusjoukkueen manageri Marko Salmela kevään siirtoikkunan tapahtumia, ja tulevan kauden joukkuetta tyytyväisenä seuraavasti: ”Valmennuspuolelle koimme, että vaikka valmennus onkin hyvää työtä tehnyt viimekausina, näillä muutoksilla saamme valmennukseen vielä sellaista täsmäosaamista, jota tarvitsemme mestaruuden voittaaksemme. Karppisen osaaminen ja näytöt kiekon puolelta ovat hyvin tiedossa, ja hänen kauttaan saadaan valmennukseen ominaisuuksia joita ei välttämättä aiemmin ole ollut. Myllyniemi puolestaan on tehnyt erinomaista työtä seuran P22-juniorieiden kanssa useamman vuoden, ja ollut valmentamassa kyseistä ikäluokkaa ensin divarista SM-sarjaan, ja kuluneena keväänä pronssille P22 SM-sarjassa, ja nyt paluumuuttajana edustuksen valmennukseen tuo mukanaan suuren määrän kokemusta, sekä taitoa toimia nuorten pelaajien kanssa. Joukkueen suhteen siirtomarkkinoilla onnistuimme siinä, mitä lähdimmekin hakemaan eli vahvistusta etenkin keskikaistalle. Tulevaan kauteen itse lähden odottavaisin mielin, joukkueen vahvistuttua entisestään. Erityisesti positiivisena pidän sitä, että meillä on useita pelaajia jotka kykenevät pelaamaan useammalla pelipaikalla, joka tuo meille mukautumiskykyä ja vaihtoehtoja entistäkin enemmän. Uskon että tällä valmennuksella ja joukkueella, pystymme saavuttamaan sen tavoitteen mitä olemme hakeneet jo viimeiset kaksi kautta (SuomenCupin voitto, sekä Suomenmestaruus).”

Nokian KrP kaudella 2023-2024:

Kenttäpelaajat:

5 Konsta Aro

9 Joonatan Kovanen

10 Topias Simonen

14 Jarno Laukkanen

39 Valtteri Viitakoski

40 Vili Liponen

42 Olli Arkkila

44 Mikko Laakso

61 Lauri Alkki

70 Joona Rantala

71 Simo Paulaharju

76 Eemil Ukkonen

79 Juuso Ahola

88 Nico Jonaeson

92 Luka Ainoa

Aapo Kilpeläinen

Olli Kinnunen
Luukas Hyvärinen

Valte Karvonen

Marius Niemelä

Dani Jaaranen*

Heikki Kallio*

Teemu Halmela*

Maalivahdit:

22 Miro Tuomala

32 Roni Tuononen

35 Sami Saarikko*

*Mukana kesäringissä

Valmennus:

Janne Kainulainen

Sami Karppinen

Mika Myllyniemi

Eeli Halonen, fysiikka