18.10.2009

KrP sai vastaansa aiemmin kohtaamattoman joukkueen, Indiansit Espoosta. Mystisten inkkareiden aiemmin metsästämät päänahat herättivät kunnioitusta emännissä. Paitsi Henna-Maija Turusessa, joka laukoi kotijoukkueen 1-0 johtoon avauserässä Paula Kainun syötöstä (ja kävi hieman töytäisemässä jäähyn arvoisesti ilman mailaa erän lopussa).
Indiansien vaaralliseksi maalintekijäksi tiedetty Sinikka Latvala tasoitti pelin, ja erätauolle mentiin tasalukemissa.

Erätauolla haettiin lisää pelirohkeutta ja päätettiin unohtaa inkkareiden kunnoittaminen. Mutta alivoimalla täytyy nöyrtyä – KrP:n jatkuva mailaankoputtelu kostautui, ja Indians pääsi keräämään lisää kunnioitusta tehokkaalla ylivoimapelillään. Sama toistui vain muutaman minuutin päästä. KrP päätti lähteä kirimään ja niin vain Kaisa Kaipio saattoi pelipallon verkkoon Paula Kainun napatessa jälleen syöttöpisteen. Seuraavaksi pallo pomppi onnekkaasti tuomarista maalille valppaan intiaanin ollessa paikalla. KrP:n protestointi ei auttanut, joten erätauolle lähdettiin lukemissa 2-4.

Kristityt päättivät tehdä kaikkensa intiaanien käännyttämiseksi ja kokoonpanoa tiivistettiin pariin kentälliseen. Muutokset tuottivat tulosta ja ensimmäisen takaa-ajo-maalin laukoi jälleen Henna-Maija Turunen, syöttöpiste luunkovalle pakille Elina "Veksi" Haikoselle. Joukkueen junnu Milla "Speedy Gonzales" Vähälä avasi kauden maalitilinsä viimeistellen hienosti Pirjo Pellon laukaisuyrityksen ohi Indiansin maalivahdin.

Mutta mutta. Ne jäähyt. Eeva Mäkinen hankkiutui boksiin ja Indiansin murskaava ylivoima toimi jälleen. Hetken päästä KrPlle sattui harmittava hazardi omassa päässä, intiaanien rankaistessa välittömästi. Kotijoukkueen voittojahti kuivui kokoon viimeistään mihinkäs muuhun kuin jäähyyn. Pisteet lähtivät siis Espooseen lukemin 4-6 (1-1, 1-3, 2-2).

Valmentajan laskeskeltua sataan saatiin analyysia ottelusta: "Alivoimalla on vaikea voittaa, varsinkin kun vastustajan ylivoima oli murhaavan tehokas. Päälle vielä omat virheet. Pallollista peliä pitäisi parantaa ja rikkeet pois. Positiivista oli ryhdinmuutos toisen erän lopusta." Eli sitten vaan reenaamaan ja ensi viikon sunnuntaina Turkkuseen pistejahtiin.