12.02.2009

KrP:n kamppailu playoffeista alkaa vahvasti kääntyä taisteluksi suorasta säilymisestä salibandyliigassa. Tällä hetkellä ensimmäisen suoran säilyjän paikalla oleva AC Haki on Nokiasta kolmen pisteen päässä, kun molemmilla on vielä viisi runkosarjan ottelua jäljellä. Ja juuri nämä joukkueet kohtasivat edellisellä viikolla Tikkurilan parketilla, tuolloin pisteet tasattiin maalirikkaasta pelissä 8-8.
Perjantaina vastassa oleva Erä on alkukauden kompuroinnin jälkeen saanut pelin rallattamaan ja on menossa viimeisten joukossa mukaan jatkopeleihin. Suurin hankinnoin ja kovin odotuksin kauteen lähteneet vieraat ovat vasta vuodenvaihteen jälkeen löytäneet voittamisen rytmin. Lisäksi alkukauden pitkä kotitappioiden putki on vaihtunut voittosarakkeen merkintöihin.
Kovasta kevätkunnosta kertoo se, että Mosan miehet ovat voittaneet kolme edellistä vieraspeliä. Eikä arvoa vähennä se, että vastassa ovat olleet kärkipään ryhmät Oilers ja SSV. Keväthurmoksessa Erä on lisäksi tehnyt seuraennätyksensä voittamalla seitsemän runkosarjan peliä putkeen. Viimeisin sulka valmennuksen hatussa on keskiviikolta, jolloin FBT Pori hävisi 9-4.
KrP:n on lyhyen liigahistoriansa yhdessä pisimmistä pisteputkista, kun paikallispelin jatkoaikavoiton jatkeeksi tuli edellä mainittu tasapeli Hakin kanssa. Samalla mahdollisuudet suoraan säilymiseen pysyivät elossa. Maalijyvän sallitaan olevan edellisen pelin tasolla.
Marraskuussa joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran Erän hienossa kotiluolassa, ja tuolloin KrP nappasi arvokkaat pisteet 8-10 tuloksella. KrP – toimitus veikkaa, että mikäli valkopaidat pystyvät uusimaan kymmenen maalin saldon, on pisteiden jääminen Pirkanmaalle varmaa.