13.02.2009

Perjantai-iltaa Eräläiset joutuivat viettämään bussissa, kun sarjaseiska matkasi kolmostietä Areenalle.

Keskimääräistä pienemmällä ryhmällä liikkeellä ollut Erä ei jalkojen vähyydestä välittänyt, vaan iski karvalla aivan ylhäältä vaikeuttaen KrP:n pelin avausta. Hyökkäyspelissä siniset panostivat vastaiskuihin ja saivat luotua alun parhaat paikat.

Avauserässä vieraat latoivat kaksi maalia kuudessa sekunnissa ennen Juuso Meriläisen kavennusta. Eron kolmeen maaliin repivät vielä Simon Riihelä vanhanaikaisella sekä Lauri Kapanen tyylikkäällä ja SC Lätyltä kopioidulla ylivoimakuviolla.
Toisessa erässä Erä laski karvaustaan ja päästi KrP:n paremmin peliin. Juuso Meriläisen kavennus oli lyhytaikainen ilo, kun Jani Helenius osui ruuhkasta pari minuuttian ennen summeria vieden sinpaidat 2-5 johtoon viimeiseen erään.
Kolmannessa erässä vieraille tarjottiin pahasti tuomarivirheelle haiskahtaneesta tilanteesta 2-6 johto Kapasen kolmannella. KrP oli kuitenkin vahvasti eri mieltä ja Häkkisen, Kirka Lindbergin sekä Taajamaan maaleilla tilanne kaventui ainoastaan yhden maalin eroksi. 5-6 tilanteessa Erä-valmentaja Petteri Bergman piti joukkueelleen rauhoittavan ja herättelevän aikalisän. Tällä kertaa herätys oli kohdallaan ja Jaakko Rissanen & Rein Kivi nakuttivat vielä lisänaulat maalille vaihdetun Ossi Lahden taakse.
Summeri pärähti ja Erä jatkoi seuraennätystään kahdeksannella peräkkäisellä voitolla.
Pelin jälkeen KrP:n Jarkko Rinne myönsi Erän paremmuuden ja jätti tuomarien arvostelun tyylikkäästi eri foorumeille. Eräläiset puolestaan tuskailivat oman pelipaketin kestämisen kanssa. 60 minuutin rajapyykki on valmentaja Bergmanin mukaan vielä saavuttamatta. Pienellä miehistöllä mukana olleille sinipaidoille ottelun matala tempo sopi hyvin.
Tappio vei taas yhden pelin kauemmaksi säilymisestä. Onneksi sentään Haki hävisi oman pelinsä NST:tä vastaan, joten saumat on vielä olemassa. Sunnuntaina KrP matkaa Lappeenrantaan sarjapaikkansa varmistaneen NST:n vieraaksi