04.03.2013

Nokian KrP:n taustat ovat tehneet paljon töitä viimeisen kuukauden aikana vahvistaakseen organisaatiota niin liigajoukkueen kuin junioripuolenkin osalta. KrP saikin kovanluokan vahvistuksen aivan maailman huipulta, sillä viimeiset kaksi kautta SC Wiler-Ersigenin päävalmentajana Sveitsin liigassa sekä Sveitsin maajoukkuetta yhdessä Petteri Nykyn ja Juha Jäntin kanssa luotsannut Heikki Luukkonen tarttui KrP:n haaviin. Luukkosesta tulee koko seuran keulakuva, sillä hänestä tulee liigajoukkueen päävalmentaja sekä koko seuran toiminnanjohtaja. Luukkonen on KrP:n historian ensimmäinen päätoiminen seuratyöntekijä, hän toimii junioripuolella valmennuspäällikön toimenkuvassa. Luukkosesta tulee samalla myös Suomen nuorten maajoukkueen päävalmentaja, johon hän solmi 2+2 vuotisen sopimuksen. Ensimmäinen kisaikäluokka, jota Luukkonen valmentaa on 1995-96 syntyneet.

Näen KrP:ssä seurana todella paljon potentiaalia ja mahdollisuuksia, pidän tätä erittäin mielenkiintoisena haasteena, —Luukkonen sanoo.

Edustusjoukkueen ja koko seuran toimintaa lähdetään suunnittelemaan pitkällä tähtäimellä, haluan tuoda seuraan ammattimaisen työskentelykulttuurin sekä lisätä sitoutumista ja työmoraalia jokaisella sektorilla. Tuloksen määrää kuitenkin aina lopulta, kuinka hyvin jokainen tekee oman työnsä. —Luukkonen jatkaa.

Nokian KrP on eriyttänyt urheilu- ja talouspuolen liigajoukkueen osalta. Marko Salmela vastaa jatkossakin talouspuolesta, mutta pääsee nyt keskittymään täysin ydinosaamiseensa organisaation kasvaessa. Urheilupuolen ottaa vastuulleen pitkän liigavalmentajan uran omaava Mika Myllyniemi, josta tulee KrP:n Urheilujohtaja. Hän vastaa liigajoukkueen rakentamisesta niin pelaajiston kuin valmennuksenkin osalta. Pelaajakoordinaattorina aloittaa A-junioreiden valmentaja Jaakko Inha, joka toimii myös Myllyniemen apuna joukkueen rakentamisessa. KrP:hen on perustettu myös markkinointistrategia ryhmä parantamaan ottelutapahtumia ja markkinointia.

Junioripuolelle tulee tietysti todella paljon muutoksia Luukkosen aloittaessa työt, mutta jo ennen sitä on saatu uusia tuulia myös junioreihin. Seuran juoksevia paperitöitä ja muita sihteerin töitä aloittavat koko junioripuolen puolesta tekemään 00-joukkueen puuha-äidit Tiina Sipilä ja Tiia Mattila.

Myös seuran hallitukseen lisätään ammattitaitoa kutsumalla 2-3 uutta jäsentä ennestään kolmihenkiseen hallitukseen. Seuran hallitus valitaan lopullisesti maaliskuun kevätkokouksessa, mutta näillänäkymin seuran puheenjohtajana jatkaa Marko Salmela ja varapuheenjohtajana Antti Rantala.