28.02.2013

Nokian KrP:n a-juniorit eivät edenneet jatkoon ylemmästä jatkosarjastaan, joten kausi päättyi viikonlopun turnaukseen Riihimäellä. Muilta joukkueilta olisi vaadittu omien voittojien lisäksi apuja, mutta niitä ei saatu. KrP kuitenkin hoiti omat pelinsä, niin SC TOP:ia kuin FBC Duxia vastaan. Ensin joukkue kohtasi turnauksen isäntäjoukkueen, riihimäkeläisen SC TOP:n. Avauserässä maaleja tehtiin tasatahtiin ja Nokian KrP avasi maalirikkaan ottelun maalihanat tasan kolmen minuutin kohdalla, kun Janne Rissanen syötti Jussi Mustalahden maalintekoon. Seuraavaksi SC TOP tasoitti, mutta KrP siirtyi uudestaan johtoon kun liiga-apu Johannes Jokinen syötti vuorostaan Mustalahdelle maalipaikan. Tämän jälkeen jälleen riihimäkeläiset tasoittivat, mutta erän viimeisestä vastasi KrP. Nyt ykköskentän komean kuvion pääteeksi Rissanen syötti ja Mustalahti viimeisteli erän kolmannen maalinsa. Toisessa erässä TOP tuli taas tasoihin, Markus Mattilan ja Anton Aaltosen jäähyjen aikana. Vuoron perään kun maaleja tehdään, KrP vastasi seuraavasta osumasta. Ylivoimalla Mustalahti nappasi nyt syöttöpisteen, kun M.Mattila laukoi johtoosuman. Kolmannen erän alkuun kapteeni Aaltonen lisäsi KrP:n johdon ensi kertaa kahdteen maaliin, mutta TOP kavensi puolessa minuutissa. Pian TOP jo tasoitti, mutta tästä puolessa minuutissa Mustalahden neljäs maali vei taas KrP:n johtoon. Jokinen lisäsi KrP:n johtoa, eikä tätä TOP enää pystynyt tasoittamaan, vaikka lopussa onnistuikin kaventamaan, joten KrP:lle pisteet 7-6 voitolla.

Toisessa ottelussa vastaan asettui jyväskyläläinen FBC Dux, jolla ei ollut alla sarjassa ainuttakaan voittoa. Tämän ottelun avausmaalista vastasi Henri Mattila ja nopeasti perään osui Janne Rissanen. Erän loppuun tuli Duxin kavennus, mutta vielä kymmenen sekuntia ennen erän päättymistä Justus Järventaus kohautti yleisöä kantillaan ja KrP 3-1 johtoon. Toinen erä oli tahmea ja vähämaalinen, kun kumpikin joukkue onnistui vain kertaalleen, KrP:lta Rissanen. Kolmannessa erässä maaleja sitten tulikin, ensiksi Duxin kavennus. Seuraavaksi Rissanen viimeisteli hattutemppunsa Markus Mattilan syötöstä. Tämän jälkeen nähtiin Järventauksen show, jonka aikana puolustaja ehti sössimään monta maalintekopaikkaa, mutta lopulta sai iskettyä ottelun toisen maalinsa. Loppuun tuli vielä kunnon maalirypäs, kun ensin Jussi Mustalahti onnistui, mutta heti perään Dux. Sitten minuutti KrP:n edellisestä ja Johannes Jokinen hassutteli maalin. Dux kavensi vielä parissa kymmenessä sekunnissa ja loppulukemat olivat 8-5 KrP:lle. Aivan ottelun lopussa nähtiin vielä yksi sössimistapaus, kun Mikke Nurminen heitti pallon kohti tyhjää maalia, mutta velipoika Niko Nurminen onnistui sähläämään pallon ohi maalista ja vastustajalle vaparin. Kuitenkin N.Nurmiselle enemmän torjuntoja turnauksesta kuin eräälle KrP-maalivahdille.

KrP jäi siis sarjassa lopulta neljänneksi eikä päässyt karsimaan paikasta ensi vuoden SM-sarjaan, kun kolme turkulaisjoukkuetta onnistui pelaamaan toisensa jatkoon.