04.11.2019

Nokian KrP:n C1-ikäluokan joukkue on aloittanut divaritaipaleensa kelvollisen mainiosti, ja majaileekin taulukossa 6.sijalla. Peli näyttää usein kovin rehellisesti, miten joukkue on harjoitellut ja kehittynyt. Tämän näätäryhmän kohdalla harjoituksissa tehty työ kantaakin nyt hedelmää.
”Pelin eri osa-alueet, varsinkin pallollinen peli sekä positiiviset tilanteenvaihdot (joukkue riistää pallon) ovat olleet yläteemoina harjoituksissa ja ottelutapahtumissa. Olemme luoneet tiettyjä periaatteita ja työkaluja pojille, joiden avulla ratkaista pallollisen pelin tilanteita hyödyntäen koko viisikkoa. Pojille on kehittynyt soveltavaa peliymmärrystä harjoitusten myötä, mutta myös pelistä keskutelemalla” toteaa joukkueen valmennusosasto.
Isoja kehitysaskeleita joukkue on ottanut lisäksi fyysisten ominaisuuksien suunnalla. Erillaiset voima-ja lajinopeusharjoitukset ovat mukana osana harjoitusviikkoja ja -jaksoja. Tästä annamme vilpittömät kiitokset avulle ja sparraukselle Joonas Koskiselle (kuntotehdas punainen ovi) sekä edustuksen fysiikkavalmentaja Hannu Sassille. Saatteeksi lainaus eräältä huippuvalmentajalta:”fysiikka ei saa liiaksi rajoittaa yksilön toimintamahdollisuuksia pelissä.”
Lopuksi, tiivis näätäryhmä on pelannut nyt kuusi ottelua joista kolmesta se on napannut voiton. Mukaan mahtuu pari runsasmaalista tappiota. Tappio on usein opettavainen ja valmennusosasto onkin niistä ottanut opiksensa. Pelillisten rakenteiden muuttaminen ilman riittävää harjoitusta on usein riskitekijä. Mutta mitäpä olisikaan pelit ilman riskejä? Opiksi otettiin ja M-team sekä Classic kaatuivatkin. Otteluista ensimmäinen varsinkin oli näyte siitä, että luottamalla omaan työhön ja heittäytymällä peliin voi päästä pitkälle.